X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Emily! Kiedy planujesz iść na zwolnienie? I jak się czujesz?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Cześć Emily! Kiedy planujesz iść na zwolnienie? I jak się czujesz?
    Planuję od listopada być na L4 - chcę przekazać dokładnie swoje obowiązki i odejść w spokoju xD

Aktualnie jest ok, nie mogę narzekać na ciążę, bo poza okrutną sennościa i ogólnym zmęczeniem jest super :)

Chociaż cieżko się wstaje o 5 rano do pracy :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to byłoby bezsensu. Ważnym pracownikiem byłam kiedyś, teraz to wręcz zapewne odetchnęli z ulgą.

Do listopada bym nie wytrzymała. Za ciężko. Nawet jak się w ciąży nie było;-)

Chciałabym już żeby był grudzień:-)

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    U mnie to byłoby bezsensu. Ważnym pracownikiem byłam kiedyś, teraz to wręcz zapewne odetchnęli z ulgą.

Do listopada bym nie wytrzymała. Za ciężko. Nawet jak się w ciąży nie było;-)

Chciałabym już żeby był grudzień:-)

Ja nie mam bardzo ciężkiej pracy, ale najgorsze dla mnie są dojazdy - jeżdżę komunikacją miejską - 2ma autobusami... a przy tej pogodzie nie jest to fajne :)

No ale to już tylko (aż ) dwa miesiące xD

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam skierowanie na badania prenatalne i będę miała je bezpłatne.. ogólnie nie wiem co o nich myśleć, bo do któregoś momentu wydawało mi się że one są konieczne, a okazuje się że niezupełnie ;) wizytę mam 26.09

z kupowaniem wyprawki jeszcze trochę poczekam, tak przynajmniej do połowy ciąży :)

a jeśli chodzi o pracę, to obecnie jestem na urlopie i dużo leżakuję, ale w przyszłym tyg wracam do pracy. Pierwotnie planowałam pracować do końca października, ale ostatecznie wyjdzie w praniu ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprawkę będę szykować na pewno po 7msc . Wiem że ciężko się powstrzymać przed zakupem tych pięknych ubranek ale z 1 dzieckiem niby wiedziałam, że będzie dziewczynka a i tak do samego porodu stresowałam się czy czasem chłopaka nie urodzę a ciuszki już wszystkie różowe miałam :P moja kuzynka miała urodzić dziewczynkę a na ostatnim USG jednak okazało się, że to będzie chłopak a w pokoju wszystko na różowo . Druga kuzynka miała mieć chłopaka a jak urodziła to okazalo się, że jednak jest dziewczynka . Przez te sytuacje mówiłam, że z 2 dzieckiem nie będę chciała znać płci ale bym nie wytrzymała więc chciałabym poznać ale ciuszki na początek kupię w uniwersalnych kolorach . Obecnie mam kilka par skarpetek szarych oraz brązowych (kupione jeszcze przed ciążą ) oraz złote buciki dla dziewczynki , opaskę i różowe skarpetki - liczę jednak na 2 córeczkę ;) . Jeśli chodzi i wózek to wybiorę konkretny przed porodem ale zamówię dopiero jak urodzę. Wózek dojdzie w ciągu kilku dni a na początku i tak nie można z dzieckiem tak od razu wychodzić . Pierwsza córka miała zapalenie płuc więc leżała 2 tyg w szpitalu a później przez kolejne 2 tyg nie mogłam wychodzić z nią na dwór .

APrzybylska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test NIPT czyli Harmony albo Nifty kosztuje 170euro, usg 165euro. Takze zadna roznica i chyba zrobie test z krwi.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No casteams to faktycznie.

U Nas 300 USG a nifty ponad 2000.

Pauletta ja też poczekam. I tak jeszcze nakupie zapewne jak szalona ubrań. Mąż już się boi o pralkę ;-)

Emily to faktycznie dojazd kiepsko. Męczący.

Aga 90 u mnie urlop w grę nie wchodził. Pomimo że mam do wykorzystania ponad 50 dni. Ciężko dostać było w mojej pracy. W 2019 to będę mieć ponad 100 dni, więc wybiorę, żeby z dzieckiem być dłużej.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeszcze 10dni zaległe (poza tym obecnym) a mojemu pracodawcy zależy żeby wybrać teraz a nie po macierzyńskim, więc do końca października i tak wykorzystać muszę ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Ja wyprawkę będę szykować na pewno po 7msc . Wiem że ciężko się powstrzymać przed zakupem tych pięknych ubranek ale z 1 dzieckiem niby wiedziałam, że będzie dziewczynka a i tak do samego porodu stresowałam się czy czasem chłopaka nie urodzę a ciuszki już wszystkie różowe miałam :P moja kuzynka miała urodzić dziewczynkę a na ostatnim USG jednak okazało się, że to będzie chłopak a w pokoju wszystko na różowo . Druga kuzynka miała mieć chłopaka a jak urodziła to okazalo się, że jednak jest dziewczynka . Przez te sytuacje mówiłam, że z 2 dzieckiem nie będę chciała znać płci ale bym nie wytrzymała więc chciałabym poznać ale ciuszki na początek kupię w uniwersalnych kolorach . Obecnie mam kilka par skarpetek szarych oraz brązowych (kupione jeszcze przed ciążą ) oraz złote buciki dla dziewczynki , opaskę i różowe skarpetki - liczę jednak na 2 córeczkę ;) . Jeśli chodzi i wózek to wybiorę konkretny przed porodem ale zamówię dopiero jak urodzę. Wózek dojdzie w ciągu kilku dni a na początku i tak nie można z dzieckiem tak od razu wychodzić . Pierwsza córka miała zapalenie płuc więc leżała 2 tyg w szpitalu a później przez kolejne 2 tyg nie mogłam wychodzić z nią na dwór .
    Masz rację nie ma się co spieszyć, bo natura lubi robić sobie "jaja" ;) a dziś w internecie można w kilka sekund znaleźć listę z rzeczami, które są niezbędne na pierwsze dni, resztę można spokojnie dokupować po porodzie. Z drugiej strony jak tu się powstrzymać.

Bardzo to ciekawe, bo mnie wcześniej jakoś nie rozczulały takie malutkie buciki i ubranka, a teraz dostaję fioła na ich widok :D

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do pracy właśnie po L4... jest ciężko. Nie mogę się na niczym skoncentrować, a z drugiej strony nie chcę robić świństwa pracodawcy, bo jestem jedynym pracownikiem na tym stanowisku na Polskę i muszą znaleźć zastępstwo, dopóki nie wrócę z macierzyńskiego... wtedy zacznę przekazywać obowiązki i chyba od stycznia pójdę na zwolnienie, jeśli nadal będę się tak czuć, jak ostatnimi czasy.
    Na szczęście mogę pracować z domu <3

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Ilonka piękna dzidzia :D

A co do samopoczucia, to ja rano nie mam siły wstawać z łóżka. Zawsze towarzyszy mi ta sama myśl - wstać, zjeść śniadanie i położyć się na kanapie, ale potem jakoś się rozkręcam. Chyba dodatkowo przybija mnie ta pogoda, budzę się a za oknem szaro, buro i ponuro aż się odechciewa ... Mam nadzieje, że to minie.

Nie wyobrażam sobie, że miałabym teraz co rano zbierać się i jeździć po regionie. Podziwiam dziewczyny, które nadal pracują :)
    mam tak samo , nudnosci i to dziwne uczucie w ustach mnie dobija. juz niedługo II trymestr, mam nadzieje ze bedzie lepiej :) a pozniej oby do wiosny :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kołatanie serca już denerwuje. Leżę i aż ciężko oddychać. Podejdę trochę, zmęczona jestem.
    Może to od leków? Letrox dawka 100 i duphaston 300.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest moj dzien:-(

Dzisiaj dopadl mnie stan okolo depresyjny,chyba przez zblizajacy sie termin u gina. To jeszcze tydzien,tylko tydzien i Aż tydzien.

Jesc mi sie chce,a na nic nie mam ochoty.
    Mdli mnie a nie moge żygnać.
    Poszlabym na spacer ale nie mam sily.
    Polezalabym ale ile mozna lezec.

A w lustro to juz patrzec nie moge... odrost na 3 cm.
    Nawet świeżo umyte wlosy z takim odrostem wygladaja jak miesiac nie myte.
    Cera zawsze sucha,teraz tlusta i opryszczona.

Zrobilabym sobie paznokcie,ale najpierw trzeba by było zmyc stary lakier,A ZMYWACZ SMIERDZI.
    O brwiach i całej reszcie nie bede nawet wam wspominac.

To nie jest moj dzien...
    Dzisiaj zamiast sexiMatki= MatkaPolka

Miewacie takie beznadziejne dni?

(bo nic o tym nie piszecie i czuje sie osamotniona)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiko u mnie włosy krótkie. Więc zaczynam widzieć swój kolor. Nigdy nie byłam piękna, ani sexy. To znaczy Twoje obecne samopoczucie, to moje prawie w 90%.

Jeszcze kilka tygodni i znowu będziesz pięknie wyglądać!:-)

Mnie tylko drażni to, że w nogi idzie ... Ale plus, że zimno :-P

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32, nie przejmuj się, o tym zwyczajnie się nie mówi ;p ja spędzam cały tydzień (bo urlop) w dresie, bez make up'u i w spiętych włosach, a paznokcie zrobię przed powrotem do pracy :D i komu miałoby to przeszkadzać? :P czasami dobrze odpocząć trochę od "wystylizowania"
    głowa do góry sexy-mamą można być co drugi dzień :P

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, ostatnio wiekszosc dni jest dla mnie beznadziejna . Baaardzo sie zaniedbalam, leze calymi dniami w lozku w rozciagnietych spodniach , wlosy mam tluste (nawet nie chce mi sie ich myc),odrost gigantyczny, przestalam sie malowac, cera tez mi sie zrobila bardzo tlusta i pelno na niej krost :( do tego mam strasznego lenia,doslownie nic mi sie nie chce,jedyne co to zmusze sie,zeby wyjsc z psem na spacer ,a tak to nic . Ogarne troche w domu i dalej do lozka. Mam nadzieje,ze taki stan niedlugo minie i nabierzemy energii do zycia .

Ja bym sie cieszyla,gdybym miala wizyte za tydzien - wiem,ze zawsze wtedy jest mega stres,ale jaka ulga ,gdy juz sie dowiesz ,ze z dzidzia wszystko w porzadku! :) ja musze czekac jeszcze 3tygodni i wariuje

zi13skjopgsx41pb.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja promienieję, bo świecą mi się tłuste włosy i tłusta cera ;) dres i kanapa. Nie maluje się, bo wszystko i tak by spłynęło, włosy robią co im się podoba, na paznokciach mega odrost, jakoś szybciej teraz rosną, ale jestem umówiona na środę do kosmetyczki.

Do wizyty jeszcze równy tydzień. Potem się zacznie, bo mam napięty harmonogram: dentysta, ortodonta, wyjazd do teściów, zdanie służbowego auta (będę musiała przerzucić się na komunikację miejską :/), więc na razie korzystam i leżakuje :)

Nie martwcie się niedługo będzie lepiej :D

• Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasze brzuszki? Widac juz cos ? Ja z rana mam prawie plaski ,ale jak juz cos zjem to cos tam zaczyna byc widac w pozniejszej czesci dnia

zi13skjopgsx41pb.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie podobnie: rano płasko, a z czasem robi się większy. Szczerze, to już się nie mogę doczekać piłeczki :)

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ