Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
APrzybylska wrote:U mnie siostra ciągle powtarza, że muszę mieć dziewczynkę żeby w te wszystkie śliczne i urocze rzeczy ją ubierać
Fajnie właśnie jak już macie w tym jakieś doświadczenie i możecie nam świeżynkom coś podpowiedzieć. Wyżej wspomniana moja siostra śmiała się, że pewnie będzie mi nad głową skakać i podpowiadać gdy robię coś źle, ale tak się składa, że z maluszkiem już mam trochę obycia, bo gdy miałam 18 urodził się mój braciszek i nie mogłam się od niego oderwać.
Ja przy poprzedniej ciąży bardzo chciałam żeby była dziewczynka, żeby móc kupować te wszystkie słodkie księżniczkowe rzeczy Ale urodził się synek i jest taki cudowny, że teraz naprawdę obojętnie mi jakiej płci będzie dziecko. Ja nie miałam żadnego doświadczenia i szczerze było bardzo ciężko i trochę przerosła mnie rzeczywistość. Teraz już wiem co mnie czeka i jest o wiele łatwiejAPrzybylska, krasnalowa lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Ja to chyba zacznę dopiero coś kupować w drugiej połowie ciąży. Po prostu jakoś tak...może po tych moich przejściach.
Pokój też będziemy szykować, Mąż musi przełknąć usunięcie siłowni
Będziecie może zaopatrywać się w stolik do przewijania?
Mamusie co według Was jest zbędne w wyprawce?Magdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
APrzybylska wrote:Madzia skądś to znam mój mąż też będzie musiał się wyprowadzić z małego pokoju, a troszkę sprzętu mu się uzbierało. No ale cóż są rzeczy ważne i ważniejsze.
Będziecie może zaopatrywać się w stolik do przewijania?
Mamusie co według Was jest zbędne w wyprawce?
Nam na przykład nie przydała się karuzela nad łóżeczko Nasz synek leżał spokojnie pod nią może ze trzy razy, a tak to się denerwował. Ale to taki przypadek nam się trafił. Smoczki też nie przypadły mu do gustu Stolik do przewijania to wg mnie całkowicie zbędny gadżet, my mamy przewijak i mogę go położyć gdzie chce. Po porodzie czasem nie miałam siły stać w nocy nad łóżkiem i przewijać, a tak można było położyć przewijak na łóżku i na siedząco przewinąć.APrzybylska lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:Dziewczyny ktora z Was bedzie robic badania prenatalne? Ja mysle o tescie NIPT. W NL jest po czesci refundowany wiec koszta nie sa duze. Ale moge tez w tej cenie zrobic normalne usg.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyDziewczyny czy Wy tez macie takie schrzanione samopoczucie? Ja ogolnie kiepsko sie czuje. Jem normalnie a caly czas czuje sie mega glodna. Boli mnie ciagle glowa. Kazdy ranek jest dla mnie katorga. Czuje sie slabo, jesc nie daje rady. Dopiero potem jakos daje rade funkcjonowac. Ogolnie czuje sie slaba i chyba przez to mam takie samopoczucie jakie mam.
-
edwarda20 wrote:Muminka a wozek to taki kilka w jednym, czy jednak kupic normalny dla niemowlaczka, a potem spacerowke?
Powiem tak. Najpierw miałam trzy w jednym ale jak dla mnie nie spełniał funkcji. Zależało mi na czymś lekkim. Kupiłam więc x-landera xcite. Mam fajny sklep gdzie modle z roku 2016 kupiłam za 800 zł normalnie jest o połowę droższy. Córka wtedy miała pół roku. Siedzisko kubełkowe z wkładką dla maluszków. Teraz jedynie ewentualnie gondolę samą dokupię nawet używaną do tego modelu najpierw jednak chciałabym się skonsultować z ortopedą bo powie mi jak forma siedziska nawet z wkładką ma wpływ na układ kostny dziecka. Ważne było dla mnie by waga wózka była niska i tak jest. -
nick nieaktualnycasteam wrote:Dziewczyny czy Wy tez macie takie schrzanione samopoczucie? Ja ogolnie kiepsko sie czuje. Jem normalnie a caly czas czuje sie mega glodna. Boli mnie ciagle glowa. Kazdy ranek jest dla mnie katorga. Czuje sie slabo, jesc nie daje rady. Dopiero potem jakos daje rade funkcjonowac. Ogolnie czuje sie slaba i chyba przez to mam takie samopoczucie jakie mam.
Mnie też ciągle słabo a serce wali, jakby miało wyskoczyć.
Jeden plus już mi nie jest tak niedobrze, jak było. -
A mnie dopadło przeziębienie. Byłam u lekarza pierwszego kontaktu i mówił że to raczej wirusowka, więc z jednej strony dobrze bo nie trzeba antybiotyku a z drugiej źle bo żadnych leków. Dostałam tylko jakieś krople do nosa i na gardło tabletki. Ehh nie miało kiedy złapać..
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e63c703c8a55.jpg
Wczoraj wizyta 3,53cm szczęścia i wszystko ok. Za 3 tygodnie mam prenatalne, no i zastanawiam sie nad badaniem chyba harmony, zgubiłam karteczkę z nazwa , a pamięć szwankuje. Chciałabym wiedziec czy wszystko z dzieckiem bedzie dobrze, gin powiedział, ze badanie jest super dokładne, usg ma spora granice błędu. Ma któraś z Was doświadczenie z badaniami prenatalnym? Nie chce wyjsć na potwora, ale od zawsze sie bałam tej decydującej chwili i to w 1/3 ciazy. Udanego dzionka Wam zyczeMagdzia85F, APrzybylska, mariposa22 lubią tę wiadomość
-
ibishka wrote:A mnie dopadło przeziębienie. Byłam u lekarza pierwszego kontaktu i mówił że to raczej wirusowka, więc z jednej strony dobrze bo nie trzeba antybiotyku a z drugiej źle bo żadnych leków. Dostałam tylko jakieś krople do nosa i na gardło tabletki. Ehh nie miało kiedy złapać..
Mam to samo od piątku, prawie tydzień. Jak mnie boli gardło to zażywam quixx , smaruje sie wiekiem i wypacam gnidęibishka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej! Wypadałoby się przywitać
Termin porodu na 02.04 - nie pogniewam się, jak urodzi się w terminie - mamusia urodziła się w poniedziałek to i dzieć też mógłby się tak urodzić
Dziś idziemy na kolejne usg - już nie mogę się doczekać
Jedyne co kupiłam to kilka ciążowych ciuszków, bo na zalando była promocja
Chciałabym już wzystko urządzać, ale będzie na to jeszcze czasIlona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Ilonka piękna dzidzia
A co do samopoczucia, to ja rano nie mam siły wstawać z łóżka. Zawsze towarzyszy mi ta sama myśl - wstać, zjeść śniadanie i położyć się na kanapie, ale potem jakoś się rozkręcam. Chyba dodatkowo przybija mnie ta pogoda, budzę się a za oknem szaro, buro i ponuro aż się odechciewa ... Mam nadzieje, że to minie.
Nie wyobrażam sobie, że miałabym teraz co rano zbierać się i jeździć po regionie. Podziwiam dziewczyny, które nadal pracująIlona92 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyIlona racja. Jak pisałam na innym wątku, nie robię. Tylko USG.
APrzybylska żebym jeszcze mogła spać. A tu kicha. :'(
Jutro ma być ciepłej a w weekend słońce!!!
A ja tak robię, wstaję, kładę się, wstaję, zrobię śniadanie, kładę się, zjem i znowu leżę. Zmęczona jestem jak stara babcia.APrzybylska lubi tę wiadomość