X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Ja trochę też z innej beczki - idę zaraz do dentysty :/ trzymajcie kciuki.

Jak u Was z zębami?
    Ja byłam w ubiegłym tygodniu i na szczęście nic do leczenia.. :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już po :) będę żyć, ale w II trymestrze czeka mnie usuwanie 8 :/ teraz mam założony opatrunek. No i się okazało, że mam jeszcze jeden ząb do zrobienia, więc kolejne tortury 20.09.

olKaczucha zazdroszczę ;)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • key_b Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Key_b - nie w temacie ,ale to Twoje pociechy na avatarze ? :D

Zdjęcie z internetu ale takiego samego bulika mamy :)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u ginekologa na standardowej wizycie - kropek (a właściwie wygląda już jak fasolka) ma 8,3mm długości CRL i jestem dokładnie w 7tyg0dniu, czyli owulacja była 1go, a nie 2go sierpnia :)
    Widać było bijące serduszko, ale lekarz nie zmierzył tętna :C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:10

Ilona92, APrzybylska, Tusianka, Monnn lubią tę wiadomość

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Byłam dzisiaj u ginekologa na standardowej wizycie - kropek (a właściwie wygląda już jak fasolka) ma 8,3mm długości CRL i jestem dokładnie w 7tyg0dniu, czyli owulacja była 1go, a nie 2go sierpnia :)
    Widać było bijące serduszko, ale lekarz nie zmierzył tętna :C
    Super wieści, niech nadal dobrze sie rozwija :)

mariposa22 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Super wieści, niech nadal dobrze sie rozwija :)

Dziękuję <3 miałam stresa, bo dzień wcześniej totalnie przestały boleć mnie piersi, ale jak widać ustępowanie objawów to nic złego ;)

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj sie objawami, mi na poczatku biust urósł o conajmniej rozmiar, czułam jakby miały zaraz eksplodować, pozniej bol znikł , ale wielkość bez zmian, pozniej mdłości, wzdęcia, dziwny smak w ustach, kiepsko czuje sie pi słodkim i mam ochote na pikantne, od niedzieli zjadłam prawie słoik papryczki jalapeno :)

mariposa22, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 - ja biore 100mg 2x dziennie , mam brac przez miesiac . Pocieszylas mnie,ze Ci przeszlo po jakims czasie brania,bo juz mam dosc tego bolu brzucha :(

Key_b - pytam,bo tez mam swinke :) cudowne psy!

Ja tez przejmuje sie kiedy piersi przestaja bolec . Mam na tym punkcie obsesje,ciagle sprawdzam czy bola. W sumie nie sa nabrzmiale, czuje lekki bol jak je "przycisne", tak to nie. Ale wiem jak takie cos moze zestresowac czlowieka! Najchetniej chodzilabym co chwile na usg sprawdzac czy wszystko ok

zi13skjopgsx41pb.png

Wysłany: 5 września 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest u Was z zachciankami ? Ja jednego dnia mam ochote na cos slodkiego ,a na nastepny dzien nawet nie moge myslec o tym produkcie . Tez jestescie takie zmienne ?

zi13skjopgsx41pb.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz odwiedzilam dentyste i na szczescie bez problemow :) A mam bardzo slabe zeby, wiec bylam pelna obaw.
    Zachcianek jakos nie mam, ale mdlosci tez nie. Za to chyba zaczyna sie u mnie zgaga czy co to za licho :D Caly czas mi sie odbija o.O

dxomclb10296nsxe.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Hej dziewczyny , jakie ladne zdjecia! Ciesze sie ,ze wszystko w porzadku z Waszymi dzidziusiami :*

Co do snu - ja spie jak zabita, w dzien zawsze robie sobie drzemke (czasem trwa ona 3h) i noc tez przesypiam - nie liczac wstawania na siku do toalety.
    Od 3 dni biore luteine dopochwowo , bo mialam baaaardzo silne bole brzucha i jednorazowe plamienie? A raczej sluz zabarwiony na brunatno. Czy ktoras z Was tez ja bierze? Jak sie po niej czujecie? Ja zauwazylam,ze jestem po niej bardziej senna i po pierwszej aplikacji bardzo mnie zemdlilo.
    Nie mam mdloscci od poczatku ciazy,ani razu nie wymiotowalam. Jedynymi objawami ciazy sa - czeste wizytt w toalecie,sennosc,lekki bol piersi (ale tylko gdy je dotkne) . Was tez tak bola brzuchy? U mnie masakra :( biore nospe ,ale nawet ona nie zawsze pomaga

Wybacz ale pierwszy raz słyszę że po luteinie dopochwowo ktoś ma mdłości czy go zemdliło. Na bank nie ma to z sobą nic wspólnego i to zbieg okoliczności. Przecież podaje się ją drogą omijającą przewód pokarmowy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 5 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc moze to faktycznie zbieg okolicznosci ,ale ja w ciazy od poczatku nie mam zadnych mdlosci,a po aplikacji luteiny tak mnie zemdlilo,ze czekalam nad sedesem na wymioty. Na szczescie to bylo jednorazowe ,teraz nic takiego nie odczuwam

zi13skjopgsx41pb.png
  • AneczkaMD Debiutantka

Wysłany: 5 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie kwietniowe mamusie :)
    Obecnie jestem w 8 tc. i we czwartek mam kolejne USG. 3 tyg temu był zarodek, więc nie mogę się już doczekać wizyty, by usłyszeć bijące serduszko.
    Muszę przyznać, że ciążą to jedno wielkie pasmo stresów. Przed pierwszą wizytą człowiek modli się, by jajo nie było puste, potem by serduszko biło, potem by byly 2 rączki, 2 nóżki i 1 główka... a potem by maturę zdało ;)
    Jak tu nie zwariować?

muminka83, Aleksandra94:
    Luteina to progesteron, podobno jego duża ilość w organizmie może powodować silniejsze mdłości, niestety.

APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

oar8gzu31r6lreum.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Jak jest u Was z zachciankami ? Ja jednego dnia mam ochote na cos slodkiego ,a na nastepny dzien nawet nie moge myslec o tym produkcie . Tez jestescie takie zmienne ?
    Ja zwariowałam na punkcie pomidorów malinowych :):):) mogłabym jeść cały czas z dużą ilością soli :o A z innymi rzeczami to rzeczywiście w jeden dzień zjem kebab bo mam ogromną ochotę a w drugi na jego myśl mam mdłości :p to chyba normalne :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • Mama Stasia Nowa

Wysłany: 5 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie drogie Mamy :)
    W tym roku urodziłam Synka Stasia a już w kwietniu przyszłego roku znów zostanę mamą. Czy któraś z Was również czeka bycie mamą dzieci rok po roku? Trochę jestem przerażona czy dam radę. Termin mam prawdopodobnie na 29 kwietnia

APrzybylska lubi tę wiadomość

7db5e55aff892ff2f81bb70230a2502e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • key_b Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra no swiniaki są szalone ale i kochane mój zlagodnial jak jestem w ciąży i się tuli do mnie :):)

Co do zachcianek to ja raczej właśnie na słodkie mało co mam ochotę w ogóle jakoś tak jeść mi się nie chce.
    Cycki mi nie urosły bo mam stanik ślubny i jak założę to jest mi dobry

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dawno mnie tu nie było . 11.09 mam kolejną wizytę bo na pierwszej nie było jeszcze widać zarodka , była sama "spiżarnia" .
    Niestety wczoraj mnie rozłożyło i dzisiaj byłam u rodzinnego z bólem gardła i ropą :( lekarz mówi że angina ropna to nie jest bo nie mam gorączki ale ostre zapalenie gardła i rzeczywiście ropa też jest :( najbardziej boję się tego ciągłego kaszlenia, czasem duszę się kaszlem . Boję się że może się coś w brzuchu przez to odkleić bo to jakby skurcze są podczas kaszlu :( zastanawiam się czy do ginekologa wybrać się 11.09 tak jak mam wizytę czy prywatnie 8.09 . Co byście zrobiły ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz wczesniej jesli czujesz taka potrzebe.

Key_b bedziesz szla na prenatalne? Ja mam 25.09 wizyte u poloznej i juz musze dac odp. Chyba zrobie ten test z krwi tylko. Jest bardziej wiarygodny a na usg polowkowym wszystko i tak beda sprawdzac.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneczkaMD wrote:
    Witam serdecznie kwietniowe mamusie :)
    Obecnie jestem w 8 tc. i we czwartek mam kolejne USG. 3 tyg temu był zarodek, więc nie mogę się już doczekać wizyty, by usłyszeć bijące serduszko.
    Muszę przyznać, że ciążą to jedno wielkie pasmo stresów. Przed pierwszą wizytą człowiek modli się, by jajo nie było puste, potem by serduszko biło, potem by byly 2 rączki, 2 nóżki i 1 główka... a potem by maturę zdało ;)
    Jak tu nie zwariować?

muminka83, Aleksandra94:
    Luteina to progesteron, podobno jego duża ilość w organizmie może powodować silniejsze mdłości, niestety.

ale nie zaraz po aplikacji. W każdej ciąży brałam duże ilości i jedno wiem że nigdy nie miałam mdłości. :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Cześć dziewczyny :) dawno mnie tu nie było . 11.09 mam kolejną wizytę bo na pierwszej nie było jeszcze widać zarodka , była sama "spiżarnia" .
    Niestety wczoraj mnie rozłożyło i dzisiaj byłam u rodzinnego z bólem gardła i ropą :( lekarz mówi że angina ropna to nie jest bo nie mam gorączki ale ostre zapalenie gardła i rzeczywiście ropa też jest :( najbardziej boję się tego ciągłego kaszlenia, czasem duszę się kaszlem . Boję się że może się coś w brzuchu przez to odkleić bo to jakby skurcze są podczas kaszlu :( zastanawiam się czy do ginekologa wybrać się 11.09 tak jak mam wizytę czy prywatnie 8.09 . Co byście zrobiły ?

Spokojnie. W ciąży z Judytką od października do lutego leczyłam chroniczne zapalenie gardła. Wszystko było dobrze. Skończyło się antybiotykami.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ