X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Już po odetchnelam :-). Widziałam serduszko i moja kruszynka ma się dobrze ❤ 7tydz5dzien

28bb36b94ca0cf2cmed.jpg

Fantastycznie :D

mariposa22 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    I po weekendzie,chyba ze 3 kg do przodu.Tez tak macie?
    Leniwa niedziela,serniczek a dupa rosnie...

U mnie rowne 10dni do do wizyty u ginka,juz mam stracha/
    Cierpi ktoras z was na bezsennosc? bo ja niestety tak i nie wiem jak sobie pomoc,czasem robie sobie meliske ale to chyba trzeba pic regularnie zeby dzialalo.

o 18 mam wizyte u rodzinnego bo w piatek pobierali mi krew,wiec dowiem sie czego mi brakuje(w sensie jakich witamin):-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• key_b Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei chudne, jakoś słodyczye mi nie wchodza mam ochote na wiele rzeczy, zaczynsm to jeść i już mi się odechciewa... Więc nie przybywa mi kg, tylko centymetry w brzuchu bo muszę już guzik od spodni odpinac ;)

A co do spania raczej śpię jak zabita, dzisiaj nie mogłam.spać bo się denerwowalam ale tak to padam na pysk ;)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie że spaniem różnie. Sikanie niestety powoduje wycieczki do WC że 4 razy w nocy. Jak nie byłam w ciąży to chodziłam 2.
    Key_b gratulacje!

Też dziś byłam u lekarza. Też mnie to stresuje. Ale! Widziałam Dzidzię! Ma prawie 2 cm! I jak machała! Lekarz aż mi zwrócił uwagę, że się bardzo rusza. Posłuchałam serduszka. I widziałam dzyndzelek. Lekarz mówił, że nie zawsze to mały siusiak, mogą być to jednak wargi sromowe!:-P
    Wizyta bardzo poprawiła mi humor.

Umówiona jestem na 29 września na badania prenatalne.

APrzybylska, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3b7d04265a7.jpg

Ilona92, mariposa22 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3b7d04265a7.jpg

Madzia, key_b śliczne dzidzie :D Mam wizytę tak samo jak Dominika za 10 dni i też nie mogę się doczekać.

U mnie ze spaniem niestety też słabo, bo po pierwsze wycieczki do WC co 2 godziny, a po drugie jak zacznę gonitwę myśli to nie mogę się uspokoić i nocka przelatuje. No i w ciągu dnia tylko marzę o kanapie :/

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie,ciąża potwierdzona,serduszko bije :)))

https://zapodaj.net/0b7af9ac7bf00.jpg.html

Moje szczęście.

Dziewczyny jak wystawiacie zdjęcia żeby było je widać?

Ilona92, APrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiuje ten link co podpisane, żeby na forum

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Key_b czy twrmin z uag pokrywa Ci sie z ostatnia OM? ;)

U mnie nie ;) ale moze fasolka jeszcze nadrobi ;) termin mam na 17.04 poki co ;)

Ja codziennie czuje sie inaczej. Wczoraj niestety rano byly mdlosci i wymioty ale dzisiaj juz okej. Zauwazylam ze przed snem musze cos po prostu zjesc. Ale i tak rano boje sie podniesc z lozka ;)

Spodni jeszcze nie odpinam ale to zalezy jakie. Jak sa z wysokim stanem to musze bo cisna ;) a nosze rozmiar 32/34 to chyba dlugo nie ponosze ;)

• asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też już po wizycie. Wczoraj maluszek 1,3 cm wszystko książkowe, odetchnelam chyba tak naprawdę dopiero teraz. Serce widziałam i słyszałam 160 uderzeń. Dostałam leki na ciśnienie mam za wysokie, poza tym listę badań do zrobienia wizyta za 3 tygodnie to będzie ostatnią przed penatralnymi, które to z kolei mają być 2 tygodnie po niej. Jestem w 7 tyg 5 dniu wg om i usg maluszek dogonił 4 dni. Całuje mocno. Regularnie Was czytam.

APrzybylska, Ilona92, Sassy lubią tę wiadomość

• Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , jakie ladne zdjecia! Ciesze sie ,ze wszystko w porzadku z Waszymi dzidziusiami :*

Co do snu - ja spie jak zabita, w dzien zawsze robie sobie drzemke (czasem trwa ona 3h) i noc tez przesypiam - nie liczac wstawania na siku do toalety.
    Od 3 dni biore luteine dopochwowo , bo mialam baaaardzo silne bole brzucha i jednorazowe plamienie? A raczej sluz zabarwiony na brunatno. Czy ktoras z Was tez ja bierze? Jak sie po niej czujecie? Ja zauwazylam,ze jestem po niej bardziej senna i po pierwszej aplikacji bardzo mnie zemdlilo.
    Nie mam mdloscci od poczatku ciazy,ani razu nie wymiotowalam. Jedynymi objawami ciazy sa - czeste wizytt w toalecie,sennosc,lekki bol piersi (ale tylko gdy je dotkne) . Was tez tak bola brzuchy? U mnie masakra :( biore nospe ,ale nawet ona nie zawsze pomaga

zi13skjopgsx41pb.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę spóźniona bo u lekarza byłam w czwartek (chyba musiałam sobie wszystko "przetrawić":)) Najważniejsze- serducho bije!!!:-D 110 uderzeń na minutę wiec jest dobrze, tak się cieszę. Dzieciątko młodsze z usg o 4dni względem OM, ale lekarka powiedziała ze tym nie ma co się stresować. Bałam się okropnie, myślałam ze zemdleje czekając w kolejce. Ehhhh, żeby nie było kolorowo to jest też maleńki krwiak, dostałam luteinę i zwolnienie lekarskie. Moja ginekolog szybko mnie rozgryzła - na kolejnej wizycie ma przygotować mi skierowanie do psychologa, stwierdziła że zbyt wrażliwie reaguje na wszystko ;)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) ja czekam na swoją wizytę która będzie w poniedziałek. Tym razem idę sama bez narzeczonego.. Ale może i dobrze bo zaczął działać mi na nerwy :p to chyba hormony :) do toalety w nocy wędruje dwa razy Ale mimo to jestem rano wyspana. Nie wymiotowałam ani raz z czego się bardzo cieszę :) na wizycie będę w 10 tyg i 4 dniu, zobaczę co mi powie lekarz :) Pozdrawiam wszystkie mamy :*

iv09mg7yklmn388j.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam tak wyliczyla mi tak samo jak om 19.04.2018 ,) dzisiaj byłam na pobieraniu krwi i tam też tak było na skierowaniu wypisane ze termin na 19.04

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Key_b - nie w temacie ,ale to Twoje pociechy na avatarze ? :D

zi13skjopgsx41pb.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę też z innej beczki - idę zaraz do dentysty :/ trzymajcie kciuki.

Jak u Was z zębami?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się muszę zmobilizować i zapisać do dentysty :/ Strasznie się boję, miałam niezłe przeboje w dzieciństwie z różnymi dentystami i nie jestem w ogóle wrażliwa na ból :/ Ale od zgrzytania w nocy ostatnio mi się ząb posypał, więc będę musiała go zrobić,

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore luteinę dowcipnie i czuje sue o niebo lepiej niz po podjezykowej. Biore 100 na nic, wiec moze dlatego nie czuje żadnych skutków. Rzadko wypływa i brudzi, ale wole to od tego posmaku ściany

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Hej dziewczyny , jakie ladne zdjecia! Ciesze sie ,ze wszystko w porzadku z Waszymi dzidziusiami :*

Co do snu - ja spie jak zabita, w dzien zawsze robie sobie drzemke (czasem trwa ona 3h) i noc tez przesypiam - nie liczac wstawania na siku do toalety.
    Od 3 dni biore luteine dopochwowo , bo mialam baaaardzo silne bole brzucha i jednorazowe plamienie? A raczej sluz zabarwiony na brunatno. Czy ktoras z Was tez ja bierze? Jak sie po niej czujecie? Ja zauwazylam,ze jestem po niej bardziej senna i po pierwszej aplikacji bardzo mnie zemdlilo.
    Nie mam mdloscci od poczatku ciazy,ani razu nie wymiotowalam. Jedynymi objawami ciazy sa - czeste wizytt w toalecie,sennosc,lekki bol piersi (ale tylko gdy je dotkne) . Was tez tak bola brzuchy? U mnie masakra :( biore nospe ,ale nawet ona nie zawsze pomaga

Ja biore luteine od ok 3 tyg,i dopiero od kilku dni nie mam boli.Wczesniej mialam dokladnie tak samo jak Ty. Musisz uzbroic sie w cierpliwosc. Ja biore 3po 200mg A TY? jaka masz dawke i jak dlugo masz ja przyjmowac?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ