X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wypożyczyłam auto z klimatyzacja, było z 30'stopni i sie doprawiła. Do tego lody lub dwa dziennie. Juz nue oamietam kiedy byłam przeziębiona :/. Na szczęście nie przebywam czesto w licznym gronie ludzi, także nie powinnam byc narażona na niepotrzebne wirusy i bakterie. Czosnek i cebula odpada teraz , strasznie zle sie po tym czuje, miód i mleko wywalają mi cukier jeszcze imbir z cytryna plus naturalny sok malinowy bez cukru zostaje. Mam nadzieje, ze sie wykuruje. To chyba za karę. Taka pogoda ma teraz byc niestety. Czekam z niecierpliwością do przyszłego, oby cieplejszego lata. Chociaż zime tez bardzo lubie z duzo ilością slonca, lodu i śniegu :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Witaj Agnieszkowa :D Ciebie też tylko spokój może uratować ;) to chyba ja jestem z tych, które pomimo wcześniejszych trudności z nadzieją i spokojem ducha patrzą w przyszłość. U mnie też udało się w I cyklu starań :)

Co do brzucha, to u mnie niestety już powiększył się obwód pasa, ale rano jestem płaska (no bez przesady ;p) a po pierwszym posiłku i do końca dnia bach.

PS - dzisiaj ten sam palant wymusił mi pierwszeństwo dwa razy !!! no myślałam, że go wydrę za kudły z samochodu. Nie znoszę jak mi adrenalina skacze :/

Oj ja po 16 cyklach i wielu historiach nie potrafię mieć ani odrobiny spokoju ducha :(

A u mnie dziś był upał prawie 30 st, ale na jutro ma być 10 i ma lac. Ah ten nasz polski klimat :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Oj ja po 16 cyklach i wielu historiach nie potrafię mieć ani odrobiny spokoju ducha :(

A u mnie dziś był upał prawie 30 st, ale na jutro ma być 10 i ma lac. Ah ten nasz polski klimat :)

Ja pomimo tego, że to był jeden cykl - niby wpadka, ale się cieszyliśmy, bo miało być, ale nie teraz - będzie zaraz ;) - też nie potrafię być spokojna. Odpowiedzialność za takiego małego człowieczka jest ogromna i nie ukrywam, że cieszę się na jego przyjście na świat :)

Z innej beczki - choruję na PCOS i nie miałam w ogóle miesiączek, jeśli nie byłam stymulowana luteiną albo tabletkami anty - w czerwcu zaczęłam przyjmować wit. D w ilości 4.000 jednostek dziennie w związku z nawrotem tężyczki i od tego momentu zaczęłam mieć cykle z owulacjami, moja lekarka twierdzi że wit D działa stymulująco na ukłąd hormonalny i miała pacjentkę z PCOS, która także po dawce 6.000 jednostek dziennie zaszła szybko w ciąże - skoro to działa, czemu nigdy nikt nie kazał mi jej przyjmować wcześniej :(

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maripossa no czasem najważniejsze to chyba trafić na dobrego lekarza :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Mi termin wylicza na 10 maja 2018. Jednak już wiem że rozwiązanie będzie w kwietniu bo to trzecia cesarka. Ostatni okres 2 sierpnia. Test robiony 30 sierpnia w dniu spodziewanej miesiączki dwie krechy a w ostatnim dniu sierpnia beta 194,500 .
    Biorę progesteron ze względu na wcześniejsze poronienia. Cykle 28 - dniowe.
    :D Wierzę że będzie dobrze. Ja umówię wizytę dopiero na 11 września choć nie wiem czy nie przeniosę na tydzień później. Teraz jedynie co to powtórka bety w poniedziałek.
    Bardzo się cieszymy :D

Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Ja pomimo tego, że to był jeden cykl - niby wpadka, ale się cieszyliśmy, bo miało być, ale nie teraz - będzie zaraz ;) - też nie potrafię być spokojna. Odpowiedzialność za takiego małego człowieczka jest ogromna i nie ukrywam, że cieszę się na jego przyjście na świat :)

Z innej beczki - choruję na PCOS i nie miałam w ogóle miesiączek, jeśli nie byłam stymulowana luteiną albo tabletkami anty - w czerwcu zaczęłam przyjmować wit. D w ilości 4.000 jednostek dziennie w związku z nawrotem tężyczki i od tego momentu zaczęłam mieć cykle z owulacjami, moja lekarka twierdzi że wit D działa stymulująco na ukłąd hormonalny i miała pacjentkę z PCOS, która także po dawce 6.000 jednostek dziennie zaszła szybko w ciąże - skoro to działa, czemu nigdy nikt nie kazał mi jej przyjmować wcześniej :(

To proste bo są dawki procentowe ustalone w Polsce. Osobiście biorę witaminy D najmniej 5000 j ale często i 10 000 a w zimę nawet 15 000 nie wspomnę o witaminie C. Tych witamin nie idzie przedawkować ponieważ nasz organizm szybko je usuwa.
    Witamina D i C jest bardzo potrzebna przed i w trakcie starań oraz w czasie ciąży.
    :D Ja zamawiam z Swansona :D ale jest mnóstwo dobrych i fajnych producentów.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    To proste bo są dawki procentowe ustalone w Polsce. Osobiście biorę witaminy D najmniej 5000 j ale często i 10 000 a w zimę nawet 15 000 nie wspomnę o witaminie C. Tych witamin nie idzie przedawkować ponieważ nasz organizm szybko je usuwa.
    Witamina D i C jest bardzo potrzebna przed i w trakcie starań oraz w czasie ciąży.
    :D Ja zamawiam z Swansona :D ale jest mnóstwo dobrych i fajnych producentów.

A widzisz :) ja jak brałam te 4-5 tys to wg lekarzy było to już super dużo, ale czułam się o niebo lepiej no i objawy tężyczki ustąpiły szybko... no i przy okazji zaszłam w ciążę, więc same korzyści :D

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • key_b Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam mi też wywalilo brzuch , masakra a schudłam już 4 kilo, może to bliźniaki :-D w poniedziałek się wszystkiego dowiem . Trzymaj kciuki!
    Też musialas z pełnym pecherzem iść na badanie?? Trochę to chyba już zaprzeszle czasy haha

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Casteam mi też wywalilo brzuch , masakra a schudłam już 4 kilo, może to bliźniaki :-D w poniedziałek się wszystkiego dowiem . Trzymaj kciuki!
    Też musialas z pełnym pecherzem iść na badanie?? Trochę to chyba już zaprzeszle czasy haha
    Mnie zawsze przed usg każą zrobić siku :p

Ilona92 lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na pustym pecherzu :) nikt mi nic nie mowil :) daj znac koniecznie jak po wizycie :)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się spytał, czemu się nie wysikałam, bo mam pełen pęcherz :D Sęk w tym, że byłam w wc jakieś 10 minut wcześniej :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • key_b Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Bylam na pustym pecherzu :) nikt mi nic nie mowil :) daj znac koniecznie jak po wizycie :)
    ja nienjesyek dobra w nl ale chyba serio kazała mi przyjść z pełnym :D
    Het is prettig als u met een volle blaas komt, dit vergemakkelijkt de beeldvorming bij de echo

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

8p3o43r8mb3ofhge.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś bierze dupka? Bo zostało mi 2 lub 3 op po poprzednim lekarzu a moja nowa woli luteine i szkoda mi żeby leżało w szufladzie :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też się tak stresujecie jak ja przed wizytami? To moja pierwsza wizyta w Holandii u położnej która będzie prowadzić ciążę i teoretycznie pierwsza w ciąży, bo byłam u Polki w 4tc ale nic nie bylo widać. Masakra ręce mi się trzęsą całą noc nie spałam....

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

8p3o43r8mb3ofhge.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :D

Zacznę od tego, że wczoraj odbył się Chrzest mojego cudownego siostrzeńca :) Impreza była zorganizowana u mnie w mieszkaniu, bo jest większe niż siostry. W sumie nie było nas dużo - 14 osób, ale pracy przy tym było całkiem sporo: sobota w kuchni, a niedziela kościół, potem kursy kuchnia - stół. Dziś czuję się jakby pociąg mnie przejechał. Ale nie żałuję, pomoc siostrze najważniejsza :) Oczywiście z mężem już ustaliliśmy, że robimy imprezy poza domem ;)

Do tego od kilku dni męczy mnie ból zęba - 8 się odzywa, rośnie mi w policzek i muszę ją usunąć. Szukam właśnie dentysty. A przy tym oczywiście ból głowy i zero przyjemności z jedzenia :(

muminka - serdecznie gratuluję i witam Cię w naszym gronie :) jako "weteranka" na pewno będziesz mogła posłużyć nam "pierwszakom" dobrą radą.

key_b - takie nerwy to chyba norma, ja mam tak przed każdą wizytą. Ale postaraj się odgonić złe myśli, bo na pewno będzie dobrze. Koniecznie daj znać.

PS witam się w 11 tygodniu :D

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 10 :)
    Już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty 21.09, jestem ciekawa mojego Maleństwa :)

Dziewczyny czy któraś z Was bierze żelazo? Mi gin zalecił brać, ale wzięłam w sumie 2 tabletki i tak źle sie po nim czuje że odpuscilam..

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Ja się witam w 10 :)
    Już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty 21.09, jestem ciekawa mojego Maleństwa :)

Dziewczyny czy któraś z Was bierze żelazo? Mi gin zalecił brać, ale wzięłam w sumie 2 tabletki i tak źle sie po nim czuje że odpuscilam..

Aga u mojej siostry lekarz kazał brać żelazo, bo miała słabą morfologię. Też się źle czuła i odstawiła, aż doszło do tego, że wyniki miała krytyczne i prawie trzeba było przetaczać krew :/

Najlepiej skonsultuj to z lekarzem zanim odstawisz. Słyszałam, że niestety żelazo powoduje zaparcia.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :d Beta ładnie mi wzrasta. Co 42 h się podwaja. Dziś już 919,400.
    Jestem dobrej myśli i już nie mogę doczekać się usg :d

Ilona92 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po nim strasznie mdli, a ogolnie ciążę przechodzę znośnie.. normalnie nie umiem funkcjonować po zażyciu żelaza :/

f2wl9vvje61wiuku.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po odetchnelam :-). Widziałam serduszko i moja kruszynka ma się dobrze ❤ 7tydz5dzien

28bb36b94ca0cf2cmed.jpg

APrzybylska, Tusianka, muminka83, aga_90, Magdzia85F, Ilona92, Monnn lubią tę wiadomość

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

8p3o43r8mb3ofhge.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ