X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wypożyczyłam auto z klimatyzacja, było z 30'stopni i sie doprawiła. Do tego lody lub dwa dziennie. Juz nue oamietam kiedy byłam przeziębiona :/. Na szczęście nie przebywam czesto w licznym gronie ludzi, także nie powinnam byc narażona na niepotrzebne wirusy i bakterie. Czosnek i cebula odpada teraz , strasznie zle sie po tym czuje, miód i mleko wywalają mi cukier jeszcze imbir z cytryna plus naturalny sok malinowy bez cukru zostaje. Mam nadzieje, ze sie wykuruje. To chyba za karę. Taka pogoda ma teraz byc niestety. Czekam z niecierpliwością do przyszłego, oby cieplejszego lata. Chociaż zime tez bardzo lubie z duzo ilością slonca, lodu i śniegu :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Witaj Agnieszkowa :D Ciebie też tylko spokój może uratować ;) to chyba ja jestem z tych, które pomimo wcześniejszych trudności z nadzieją i spokojem ducha patrzą w przyszłość. U mnie też udało się w I cyklu starań :)

Co do brzucha, to u mnie niestety już powiększył się obwód pasa, ale rano jestem płaska (no bez przesady ;p) a po pierwszym posiłku i do końca dnia bach.

PS - dzisiaj ten sam palant wymusił mi pierwszeństwo dwa razy !!! no myślałam, że go wydrę za kudły z samochodu. Nie znoszę jak mi adrenalina skacze :/

Oj ja po 16 cyklach i wielu historiach nie potrafię mieć ani odrobiny spokoju ducha :(

A u mnie dziś był upał prawie 30 st, ale na jutro ma być 10 i ma lac. Ah ten nasz polski klimat :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Oj ja po 16 cyklach i wielu historiach nie potrafię mieć ani odrobiny spokoju ducha :(

A u mnie dziś był upał prawie 30 st, ale na jutro ma być 10 i ma lac. Ah ten nasz polski klimat :)

Ja pomimo tego, że to był jeden cykl - niby wpadka, ale się cieszyliśmy, bo miało być, ale nie teraz - będzie zaraz ;) - też nie potrafię być spokojna. Odpowiedzialność za takiego małego człowieczka jest ogromna i nie ukrywam, że cieszę się na jego przyjście na świat :)

Z innej beczki - choruję na PCOS i nie miałam w ogóle miesiączek, jeśli nie byłam stymulowana luteiną albo tabletkami anty - w czerwcu zaczęłam przyjmować wit. D w ilości 4.000 jednostek dziennie w związku z nawrotem tężyczki i od tego momentu zaczęłam mieć cykle z owulacjami, moja lekarka twierdzi że wit D działa stymulująco na ukłąd hormonalny i miała pacjentkę z PCOS, która także po dawce 6.000 jednostek dziennie zaszła szybko w ciąże - skoro to działa, czemu nigdy nikt nie kazał mi jej przyjmować wcześniej :(

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maripossa no czasem najważniejsze to chyba trafić na dobrego lekarza :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Mi termin wylicza na 10 maja 2018. Jednak już wiem że rozwiązanie będzie w kwietniu bo to trzecia cesarka. Ostatni okres 2 sierpnia. Test robiony 30 sierpnia w dniu spodziewanej miesiączki dwie krechy a w ostatnim dniu sierpnia beta 194,500 .
    Biorę progesteron ze względu na wcześniejsze poronienia. Cykle 28 - dniowe.
    :D Wierzę że będzie dobrze. Ja umówię wizytę dopiero na 11 września choć nie wiem czy nie przeniosę na tydzień później. Teraz jedynie co to powtórka bety w poniedziałek.
    Bardzo się cieszymy :D

Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Ja pomimo tego, że to był jeden cykl - niby wpadka, ale się cieszyliśmy, bo miało być, ale nie teraz - będzie zaraz ;) - też nie potrafię być spokojna. Odpowiedzialność za takiego małego człowieczka jest ogromna i nie ukrywam, że cieszę się na jego przyjście na świat :)

Z innej beczki - choruję na PCOS i nie miałam w ogóle miesiączek, jeśli nie byłam stymulowana luteiną albo tabletkami anty - w czerwcu zaczęłam przyjmować wit. D w ilości 4.000 jednostek dziennie w związku z nawrotem tężyczki i od tego momentu zaczęłam mieć cykle z owulacjami, moja lekarka twierdzi że wit D działa stymulująco na ukłąd hormonalny i miała pacjentkę z PCOS, która także po dawce 6.000 jednostek dziennie zaszła szybko w ciąże - skoro to działa, czemu nigdy nikt nie kazał mi jej przyjmować wcześniej :(

To proste bo są dawki procentowe ustalone w Polsce. Osobiście biorę witaminy D najmniej 5000 j ale często i 10 000 a w zimę nawet 15 000 nie wspomnę o witaminie C. Tych witamin nie idzie przedawkować ponieważ nasz organizm szybko je usuwa.
    Witamina D i C jest bardzo potrzebna przed i w trakcie starań oraz w czasie ciąży.
    :D Ja zamawiam z Swansona :D ale jest mnóstwo dobrych i fajnych producentów.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    To proste bo są dawki procentowe ustalone w Polsce. Osobiście biorę witaminy D najmniej 5000 j ale często i 10 000 a w zimę nawet 15 000 nie wspomnę o witaminie C. Tych witamin nie idzie przedawkować ponieważ nasz organizm szybko je usuwa.
    Witamina D i C jest bardzo potrzebna przed i w trakcie starań oraz w czasie ciąży.
    :D Ja zamawiam z Swansona :D ale jest mnóstwo dobrych i fajnych producentów.

A widzisz :) ja jak brałam te 4-5 tys to wg lekarzy było to już super dużo, ale czułam się o niebo lepiej no i objawy tężyczki ustąpiły szybko... no i przy okazji zaszłam w ciążę, więc same korzyści :D

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • key_b Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam mi też wywalilo brzuch , masakra a schudłam już 4 kilo, może to bliźniaki :-D w poniedziałek się wszystkiego dowiem . Trzymaj kciuki!
    Też musialas z pełnym pecherzem iść na badanie?? Trochę to chyba już zaprzeszle czasy haha

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Casteam mi też wywalilo brzuch , masakra a schudłam już 4 kilo, może to bliźniaki :-D w poniedziałek się wszystkiego dowiem . Trzymaj kciuki!
    Też musialas z pełnym pecherzem iść na badanie?? Trochę to chyba już zaprzeszle czasy haha
    Mnie zawsze przed usg każą zrobić siku :p

Ilona92 lubi tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na pustym pecherzu :) nikt mi nic nie mowil :) daj znac koniecznie jak po wizycie :)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się spytał, czemu się nie wysikałam, bo mam pełen pęcherz :D Sęk w tym, że byłam w wc jakieś 10 minut wcześniej :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • key_b Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Bylam na pustym pecherzu :) nikt mi nic nie mowil :) daj znac koniecznie jak po wizycie :)
    ja nienjesyek dobra w nl ale chyba serio kazała mi przyjść z pełnym :D
    Het is prettig als u met een volle blaas komt, dit vergemakkelijkt de beeldvorming bij de echo

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

8p3o43r8mb3ofhge.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś bierze dupka? Bo zostało mi 2 lub 3 op po poprzednim lekarzu a moja nowa woli luteine i szkoda mi żeby leżało w szufladzie :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też się tak stresujecie jak ja przed wizytami? To moja pierwsza wizyta w Holandii u położnej która będzie prowadzić ciążę i teoretycznie pierwsza w ciąży, bo byłam u Polki w 4tc ale nic nie bylo widać. Masakra ręce mi się trzęsą całą noc nie spałam....

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

8p3o43r8mb3ofhge.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :D

Zacznę od tego, że wczoraj odbył się Chrzest mojego cudownego siostrzeńca :) Impreza była zorganizowana u mnie w mieszkaniu, bo jest większe niż siostry. W sumie nie było nas dużo - 14 osób, ale pracy przy tym było całkiem sporo: sobota w kuchni, a niedziela kościół, potem kursy kuchnia - stół. Dziś czuję się jakby pociąg mnie przejechał. Ale nie żałuję, pomoc siostrze najważniejsza :) Oczywiście z mężem już ustaliliśmy, że robimy imprezy poza domem ;)

Do tego od kilku dni męczy mnie ból zęba - 8 się odzywa, rośnie mi w policzek i muszę ją usunąć. Szukam właśnie dentysty. A przy tym oczywiście ból głowy i zero przyjemności z jedzenia :(

muminka - serdecznie gratuluję i witam Cię w naszym gronie :) jako "weteranka" na pewno będziesz mogła posłużyć nam "pierwszakom" dobrą radą.

key_b - takie nerwy to chyba norma, ja mam tak przed każdą wizytą. Ale postaraj się odgonić złe myśli, bo na pewno będzie dobrze. Koniecznie daj znać.

PS witam się w 11 tygodniu :D

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 10 :)
    Już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty 21.09, jestem ciekawa mojego Maleństwa :)

Dziewczyny czy któraś z Was bierze żelazo? Mi gin zalecił brać, ale wzięłam w sumie 2 tabletki i tak źle sie po nim czuje że odpuscilam..

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Ja się witam w 10 :)
    Już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty 21.09, jestem ciekawa mojego Maleństwa :)

Dziewczyny czy któraś z Was bierze żelazo? Mi gin zalecił brać, ale wzięłam w sumie 2 tabletki i tak źle sie po nim czuje że odpuscilam..

Aga u mojej siostry lekarz kazał brać żelazo, bo miała słabą morfologię. Też się źle czuła i odstawiła, aż doszło do tego, że wyniki miała krytyczne i prawie trzeba było przetaczać krew :/

Najlepiej skonsultuj to z lekarzem zanim odstawisz. Słyszałam, że niestety żelazo powoduje zaparcia.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :d Beta ładnie mi wzrasta. Co 42 h się podwaja. Dziś już 919,400.
    Jestem dobrej myśli i już nie mogę doczekać się usg :d

Ilona92 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po nim strasznie mdli, a ogolnie ciążę przechodzę znośnie.. normalnie nie umiem funkcjonować po zażyciu żelaza :/

f2wl9vvje61wiuku.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po odetchnelam :-). Widziałam serduszko i moja kruszynka ma się dobrze ❤ 7tydz5dzien

28bb36b94ca0cf2cmed.jpg

APrzybylska, Tusianka, muminka83, aga_90, Magdzia85F, Ilona92, Monnn lubią tę wiadomość

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

8p3o43r8mb3ofhge.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ