Majowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny , można dołączyć ? W czwartek po pracy zrobiłam test no i wyszły dwie piękne kreski Wizytę u lekarza mam dopiero 17 września Kalkulator mi pokazuje termin na 12 września
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 17:51
Nowa0289 lubi tę wiadomość
-
kochane, mam już 6t3d, czy Was już też jużtak wybrzusza???
bo ja wyglądam jakbym była już w 3-4 miesiącu, nawet jak wciągam brzuch to już nic to nie daje, w sumie to się cieszę, ale chcieliśmy poinformować rodzinę i znajomych dopiero pod koniec października, ale teraz się zastanawiam czy dam radę to ukryć skoro tak już brzuch widać
jestem raczej szczupłą osobą, rano brzuch zawsze płaski i chudziutki, a teraz rano wyglądam jak kiedyś wieczorem po sytej kolacji zakrapianej piwem
a jak jest u Was?
czytałam gdzieś też że jednym późno się pokazuje brzuch ale szybko rośnie aż do rozwiązania a innym od razu rośnie ale powolutku
-
U mnie dziewczyny mdłości straszne, nic mi jie smakuje. Dzisiaj na chwilę teraz ulżyło, ale generalnie cały dzień... na szczęście bez wymiotów.
Zmęczona jestem potwornie, mogłabym spać cały czas. To mnie chwilami dobija, bo muszę co chwilkę odpocząć.26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
Syska2202 wrote:Bałam się jak nieowem ale okazało się że mam krwiaka i to z niego te plamienia. Dostałam leki i jestem spokojniejsza maluch ma 5,9 mm
bardzo dobre wieści! -
Też mam takie podejście, że bezpiecznie będzie jak już 1 się skończy, dlatego my też nikomu nie mówimy o ciąży do końca października, a Wy jak dzoewczyny? Mówicie o ciąży od razu czy czekacie jakiś czas? ))
Mnie korci niesamowicie żeby powiedziec całemu światu ale nie mogę, dobrze że mamy belly ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 09:13
-
Jakie badania zlecił wam ginekolog po pierwszej wizycie?
My planowaliśmy powiedzieć pod koniec września ale tylko najbliższej rodzinie, a później dopiero wszystkim jak już nie będzie zagrożenia
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
dziewczyny a jak chodzicie do lekarza, prywatnie czy na NFZ?
Ja teraz byłam prywatnie dwa razy, bo na NFZ zapisali mnie dopiero na 9 tydzień ciąży! to do tej pory nie wiedziałabym czy z ciążą wszystko ok i nie było mowy o wcześniejszym terminie. także czekam na tę wizytę teraz ale już wiem że lekarz jest beznadziejny, mam już zlecone badania od prywatnego ale nie zamierzam za wszystko płacić zwłaszcza, że nie po to płacę składki, żeby za wszytko bulić, ale te terminy NFZ to jakaś porażka.
-
U mnie jeszcze prawie nikt nie wie czekam na połowę października . W pracy mam już L4 to myślą że na kręgosłup jedynie kilka osób:-P dobrze właśnie że jesteście wy i możemy razem popanikowac i się uspokajać ja osobiście chodzę prywatnie. Place dużo ale lekarz godny polecenia i nie zmienilabym go na nikogo innego
-
Ja jestem zapisana do luxmedu , mąż płaci składkę w pracy za mnie i mam za darmo wizyty i badania u wszystkich specjalistów. Ja muszę dodatkowo chodzić do endokrynologa bo mam Hashimoto... Wizyty w ciąży są co półtorej miesiąca.
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Ja chodzę prywatnie pomimo, że mam opiekę w Luxmed... mam swoją ginekolog i nie chcę zmieniać, zwłaszcza, że już mi pomogła w wielu kwestiach. Myślałam, żeby ewentualnie pod koniec ciąży iść do kogoś, kto pracuje w szpitalu, w którym chciałabym rodzić...
Dziewczyny jak macie l4 to na nim widać, że jest ciążowe, bo to 100% płatne. U mnie w małej firmie, gdzie l4 idzie do właścicieli nie ma szans, żebym ukryła.
Ja powiedziałam tylko najbliższym osobom, ale jak zobaczę już serduszko to chyba powiem jeszcze kilku26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
Ja będę chodzić prywatnie za bardzo zawiodłam się na naszym NFZ u nas tylko parę osób wie Najbliższa rodzina i moje dwie koleżanki Ale w pracy kolega już też dsię zorientował przez moje cholerne mdłości i lataniu do łazienki co 5 minut
Agata :) lubi tę wiadomość