Majowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ago91 wrote:Hej wszystkim U mnie 7 tydz i 4 dzień we wtorek na wizycie pięknie pulsujące serducho bardzo się cieszę choć martwię bardzo bo to moja kolejna ciąża jestem po 3 poronieniach już i modlę się żeby tym razem się udało. Teraz wizyta 9.10. Wczoraj wyskoczyla mi paskudna opryszczka Ale nie jest to pierwsza w życiu więc nie jest groźna. Bardzo boli znacie może jakieś skuteczne sposoby leczenia ??
Pierwsze zarażenie jest groźne w ciąży? Mnie właśnie pytała ginekolog o opryszczkę i nie wiedziałam czemu.26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
https://mamaginekolog.pl/opryszczka-w-ciazy/
Salamandra1 lubi tę wiadomość
26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
-
ago91 wrote:Hej wszystkim U mnie 7 tydz i 4 dzień we wtorek na wizycie pięknie pulsujące serducho bardzo się cieszę choć martwię bardzo bo to moja kolejna ciąża jestem po 3 poronieniach już i modlę się żeby tym razem się udało. Teraz wizyta 9.10. Wczoraj wyskoczyla mi paskudna opryszczka Ale nie jest to pierwsza w życiu więc nie jest groźna. Bardzo boli znacie może jakieś skuteczne sposoby leczenia ??
Trzymam kciuki oby się udało:)
Ja poroniłam jeden raz i bardzo chciałam zrobić badania tkanek płodu żeby znaleźć przyczynę - czy Tobie Ago się udało dojść do tego jaka była przyczyna poronień ? Po jednym poronieniu lekarze się jeszcze nie interesują mówią że to normalne ale po trzech już chyba bardziej ? Mi nie potrafili dać tkanek do badań genetycznych niestety... byłabym spokojniejsza wiedząc, że to nie przeze mnie...
Opryszczki niestety nie miałam nigdy więc nie pomogę.pozytywny test ciążowy : 31.08.2018r.
maluszek ma już 2,88cm! (9,5 tyg.): 10.10.2018r.
kolejna wizyta: 7.11.2018
-
Dziewczyny, a jak Wasze samopoczucie?
Mi trochę lepiej z mdłościami, ale wróciła ogromna senność i bóle brzucha. Każdy ukłucie analizuję... nie mogę czasami sama ze sobą wytrzymać
Byłam dzisiaj nan USG jamy brzusznej (kontrolnie, lekarz rodzinny zalecił przy neuralgii międzyżebrowej) i niestety nie widać jeszcze maluszka26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
-
nick nieaktualnyNowa0289 wrote:Dziewczyny, a jak Wasze samopoczucie?
Mi trochę lepiej z mdłościami, ale wróciła ogromna senność i bóle brzucha. Każdy ukłucie analizuję... nie mogę czasami sama ze sobą wytrzymać
Byłam dzisiaj nan USG jamy brzusznej (kontrolnie, lekarz rodzinny zalecił przy neuralgii międzyżebrowej) i niestety nie widać jeszcze maluszka -
Cześć dziewczyny,
czy przyjmiecie mnie do grona? Jestem obecnie w 9,5t i jestem strasznie szczęśliwa choć z pewną rezerwą podchodzę do wszystkiego ponieważ w ubiegłym roku w 6t poroniłam. Dopiero teraz postanowiłam dołączyć bo były obawy, ale chyba najgorsze już przeszło. Czytam forum i muszę przyznać, że bardzo jest pomocne. Wiadomości i wspieranie w tych mdłościach nocnych i porannych...
Pozdrawiam wszystkich, gratuluje i trzymam kciuki. -
muszka i maluszek wrote:Trzymam kciuki oby się udało:)
Ja poroniłam jeden raz i bardzo chciałam zrobić badania tkanek płodu żeby znaleźć przyczynę - czy Tobie Ago się udało dojść do tego jaka była przyczyna poronień ? Po jednym poronieniu lekarze się jeszcze nie interesują mówią że to normalne ale po trzech już chyba bardziej ? Mi nie potrafili dać tkanek do badań genetycznych niestety... byłabym spokojniejsza wiedząc, że to nie przeze mnie...
Opryszczki niestety nie miałam nigdy więc nie pomogę.
Nie robiłam zbyt dużo badań. Te trzy poronienia miałam z byłym partnerem. A ta ciąża to zupełna wpadka Ale wyniki badań podstawowych mam idealne i te wirusowe toxoplazmoza hiv różyczka itd. też w porządku. Zobaczymy oby się udało. Mój gin mówi że jeśli te poronienia były przez wady genetyczne to teraz jest szansa że się uda bo to już inne dna.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
domi1906 wrote:A który to tydzień u Ciebie?
Tydzień temu widziałam serduszko podczas usg dopochwowego.26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
-
Syska2202 wrote:Dziewczyny wy też macie taki problem z budzeniem się w nocy ? Ja się nie mogę ułożyć każda pozycja jest zła
Ja mam to samo. W ogóle bardzo dużo teraz śpię właściwie i w dzień i w nocy ale często się budzę właśnie w nocy i nie mogę zasnąć bo nie mogę się ułoży to włączam tv i oglądam aż zachce mi się znów spać Ale najczęściej jest to po godzinie czasem dwóch.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Syska2202 wrote:Dziewczyny wy też macie taki problem z budzeniem się w nocy ? Ja się nie mogę ułożyć każda pozycja jest zła
przeszkadza mi to strasznie, bo nie lubię spać w dzień, a tu normalnie zwala mnie z nóg. -
nick nieaktualnySalamandra1 wrote:Cześć dziewczyny,
czy przyjmiecie mnie do grona? Jestem obecnie w 9,5t i jestem strasznie szczęśliwa choć z pewną rezerwą podchodzę do wszystkiego ponieważ w ubiegłym roku w 6t poroniłam. Dopiero teraz postanowiłam dołączyć bo były obawy, ale chyba najgorsze już przeszło. Czytam forum i muszę przyznać, że bardzo jest pomocne. Wiadomości i wspieranie w tych mdłościach nocnych i porannych...
Pozdrawiam wszystkich, gratuluje i trzymam kciuki. -
Ja dziewczyny nie dołączam do nocnych markow. Ja śpię w nocy bardzo dobrze. A w dzień czuję się świetnie. W dalszym ciągu nie mam żadnych objawów. W ogóle nie czuje ciazy.
Dziś mój ginekolog mnie zaczepił i kazał jutro przyjść na badanie. Serduszka nie będzie zapewne, ale może kropkę chociaż zobaczę. Trzymajcie kciuki. -
Ja też noce przesypiam dobrze Śpię w ogóle bardzo dużo. Mdłości przechodzą powoli, może już nie wrócą? Nie mam zupełnie apetytu, ale przynajmniej jem cokolwiek. Czasami nawet mówię, że "ze smakiem".
Udanego weekendu dla wszystkich pracujących!26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
-
Hej ja po wizycie☺ kruszynka ma 13mm i serduszko bije prawidłowo!!! Moje mdłości dokuczają strasznie całą dobę A lekarz stwierdził, że to w sumie dobrze rokuje dla dziecka. Trzeba się męczyć ale z myślą, że dziecko tego potrzebuje. Oby do 2 trymestru
Nowa0289 lubi tę wiadomość
-
Nuśka82 wrote:Ja również po pierwszej wizycie. Jest potwierdzona ciąża wewnątrzmaciczna 12,7 mm.
26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
-
U mnie w 6w2d 3mm zarodek, wg usg 5w4d
Ale ja miałam późno owulacje i to się zgadza, może koleżanka miała wczesna owulacje albo szybko zarodek sie zagniezdzilWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 20:25