Majowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nuśka82 wrote:Agata jak radzisz sobie z tym czekaniem do 26? Ja odchodzę od zmysłów, zwłaszcza że nie mam objawów, co mnie martwi. Fakt że u mnie jeszcze bardzo wczesna ciąża, ale często dziewczyny piszą, że już mają objawy. A u mnie poza beta to nic.
Syska Ale wspaniale. Niech rośnie zdrowo.
Nowa widzisz kobiecie nie dogodzisz. Ja narzekam że nie mam objawów, ty że masz. Ot ambaras. -
Nuśka82 wrote:Agata jak radzisz sobie z tym czekaniem do 26? Ja odchodzę od zmysłów, zwłaszcza że nie mam objawów, co mnie martwi. Fakt że u mnie jeszcze bardzo wczesna ciąża, ale często dziewczyny piszą, że już mają objawy. A u mnie poza beta to nic.
Nowa widzisz kobiecie nie dogodzisz. Ja narzekam że nie mam objawów, ty że masz. Ot ambaras.
Ja objawów w ogóle nie mam poza bolącymi, powiększonymi piersiami i ogromną sennością czuję się wspaniale, dzisiaj robiłam test ciążowy (co za głupota ) bo ten brak objawów troszkę mnie też denerwuje. -
Nowa widzisz kobiecie nie dogodzisz. Ja narzekam że nie mam objawów, ty że masz. Ot ambaras.26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
również się zgłaszam, że jest serduszko ze zmartwień to gin powiedział, że ciąża jest tydzień młodsza niż powinna być - a ja owu i okresu jestem pewna... nie do końca możliwe, aby się przeniósł o tydzień - bo co, już po 7 dniach test ciążowy wyszedł poztywny...?
może to wina jego sprzętu. Mam nadzieję. Kolejna wizyta za miesiąc, a 23.10 prenatalne (dopiero) a kazał mi się już umawiać.
Z kremów przeciwrozstępowych - ciężko coś polecić, jak już masz skłonności do rozstępów, to one i tak się pojawią
ja używam oleju kokosowego.Nowa0289 lubi tę wiadomość
23. 08 dwie kreski
05.09 13220 BetaHcg.
17.09 jest -
Nuśka82 wrote:Dziewczyny czy Wy zamierzacie korzystać z kremów, balsamów przeciwrozstępom? Czy może któraś z Was już we wcześniejszej ciąży używała tego typu specyfików. Może coś polecacie?
No i mam nadzieję że uchroni brzuszek i uda bo one lubią sobie urosnac
Kremów nie lubię bo i tak po kilku godzinach jestem sucha jak papier ścierny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 20:40
-
Cześć dziewczyny
Dołaczam się Do Was
tydzień temu test zrobiony dwie kreski, niedługo potem zrobiona beta (pierwsza 655 po 72h 2556) i jeżeli wszystko będzie dobrze to w maju także przywitam malucha na świecieNowa0289 lubi tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
walleriana wrote:Cześć dziewczyny
Dołaczam się Do Was
tydzień temu test zrobiony dwie kreski, niedługo potem zrobiona beta (pierwsza 655 po 72h 2556) i jeżeli wszystko będzie dobrze to w maju także przywitam malucha na świecie
Hej Witamy nowa majowa mamusie -
U mnie od poniedziałku mdłości ale zaczynają się koło południa do wieczora.. wczoraj nawet wymiotowalam a dziś póki co jeszcze ok. Jutro mam wizytę na której powinno być serduszko. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Też się już zaczęłam interesować kremami na rozstępy może warto zajrzeć do wątków dziewczyn które już stosują i mają opinie na ten temat
Nowa0289, Nuśka82 lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualny
-
Również dołączam do Was majowe mamy:))
Zamierzałam już dawno ale nie było czasu ;-/
Dziś dopiero po wizycie dostałam zwolnienie na 3 tygodnie żebym odpoczęła bo ostatnio dużo stresów w pracy miałam i bałam się o maluszka:) termin mam na 9 maja teoretycznie według belly bo lekarz jeszcze nie wyliczył. Dziś miałam wizytę - maluszek ma 6 mm - miałam nadzieję już na 1 cm bo belly troszkę wprowadziło mnie w błąd i pokazywało że jestem już w 8 tygodniu - a to dopiero 6,2 tyg. według USG, także dziewczyny nie sugerujcie się na 100% belly albo pozmieniajcie w ustawieniach żeby obliczało po dacie owulacji zamiast po okresie
Też jestem ciekawa tak jak Nuśka jak się wstawia suwaczek także czekam na kogoś kto potrafi bo ja próbowałam tylko podpis - zaraz się okaże czy się udało
Nowa0289, Nuśka82 lubią tę wiadomość
pozytywny test ciążowy : 31.08.2018r.
maluszek ma już 2,88cm! (9,5 tyg.): 10.10.2018r.
kolejna wizyta: 7.11.2018
-
Dziewczyny nie nakręcajcie się, nie ma po co zbyt szybko iść do lekarza, jeśli nie ma jakiś specjalnych wskazań. Mi teraz leci 6tc, wizyta dopiero 27go września. Nie robię bety ani nic. Szkoda stresów. Co ma być to będzie
Nowa0289 lubi tę wiadomość
-
Suwaczki.com lub pl
Robicie sobie suwak, kopiujecie pierwszy kod i wklejacie go tutaj w ustawieniach - > społeczność - > podpis na forumWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 20:21
Nuśka82, muszka i maluszek lubią tę wiadomość
-
Hej wszystkim U mnie 7 tydz i 4 dzień we wtorek na wizycie pięknie pulsujące serducho bardzo się cieszę choć martwię bardzo bo to moja kolejna ciąża jestem po 3 poronieniach już i modlę się żeby tym razem się udało. Teraz wizyta 9.10. Wczoraj wyskoczyla mi paskudna opryszczka Ale nie jest to pierwsza w życiu więc nie jest groźna. Bardzo boli znacie może jakieś skuteczne sposoby leczenia ??
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4