Majowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też mam ciągnięcia i klucie w macicy i jajnikach Ale nie cały czas tak do 4 razy na dzień. Czasem w nocy jak się przebudze. Ale mnie za to strasznie wypryszczylo:) nigdy nie miałam żadnego tradziku mam ladna delikatna cere nie maluje się w ogole A teraz to czasem się zastanawiam jak gdzieś wychodzę czy nie położyć jakiegoś pudru albo co kolwiek głównie na czole mam calutkie w krostach trochę na policzkach na dekoldzie i na plecach:) jestem wrażliwa na zapachy wszystko mi śmierdzi i ogólnie jestem bardzo drazliwa mój chłopak mówi że marudzę strasznie i o wszystko się go czepiam. Ale na szczęście nie mam wymiotow tylko lekkie mdłości zazwyczaj po śniadaniu Ale zdarzaja się i wieczorem:) pozdrawiam!
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Mnie też coś czasem pociągnie zaboli ale to trwa kilka sekund i zdarza się od 1 do 3 razy na dzień. Częściej mam takie delikatne długie bóle jak na okres, ale bardzo delikatne, zauważyłam szczególnie że pojawiają się przy jakimś większym wysiłku. Ostatnio byłam na basenie i od pływania non stop bolał mnie brzuch aż się przestraszyłam, jak coś dzwingne czy sprzątam to samo, jak odpoczywam nic się nie dzieje.
Co do cery. to też nie miałam większych problemów, a teraz mam taką kaszke na czole głównie, widoczna na szczęście tylko z bliska i pojawiają mi się sporadycznie małe wypryski w okolicach ust co już w ogóle nigdy u mnie nie miało miejsca. Ale podobno okolice ust odpowiadają właśnie miejscem rodnym kobiety, to by się zgadzało
U mnie mdłości już 4 dzień, wstałam właśnie zmęczona po nocce bo oczywiście miałam że 100 pobudek. Zrobiłam kawę i już mi nie dobrze. -
nick nieaktualnyTeż mnie ciągną jajniki, czasem mam wrażenie,że zaraz wyjdą. Twarz wypryszczona, a tak mi wszystko śmierdzi,że to jest nie do opisania, nawet perfumy, no tragedia. Wczoraj w kolejce w przychodni stał facet, niezbyt wiedzacy to co prysznic chyba, bo tak śmierdział potem. Jak to wąchłam, to mroczki przed oczami.
W nocy też co chwila siku, tak mi sie pęcherz wypełnia, jakbym pochlała piwska, heehe, noi oczywiście wkurwiona jestem non stop, a mój chłop w dodatku ma jakies słabe dni i nawet mnie porządnie wybzykać nie może. wr... -
Ja na seks za to w ogóle nie mam ochoty, a on cały czas, już mi głupio odmawiać ale to silniejsze ode mnie, po prsotu nie i koniec
-
Nuśka82 wrote:Nie, nie dziewczyny. Pomyliłam się rzeczywiście. To nie wielkość zarodka. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
U mnie dziewczyny dramat od wczoraj, dzisiaj rano wymioty, znowu nic nie jem. Wczoraj piłam colę na mdłości, a dzisiaj mnie tak jelita bolą (pewnoe wzdęcia), że okropnie żałuję...
Nie spodziewałam się, że ciąża może tak dawać w kość.26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
Nowa0289 wrote:Nic się nie dzieje Tylko patrząc na Twój suwaczek dziecko byłoby starsze i zastanawiałam się, czy się tak zdarza
U mnie dziewczyny dramat od wczoraj, dzisiaj rano wymioty, znowu nic nie jem. Wczoraj piłam colę na mdłości, a dzisiaj mnie tak jelita bolą (pewnoe wzdęcia), że okropnie żałuję...
Nie spodziewałam się, że ciąża może tak dawać w kość. -
nick nieaktualny
-
Ja biorę suplement prenatalne uno który ma w składzie imbir i do południa mam mniejsze mdlosci. Po południu zdarzyło mi się dwa razy wymiotowac. Ale nie przepadam za imbirem a w tym preparacie w ogóle nie czuć jego smaku. Myślę że łagodzi w moim przypadku przynajmniej do południa. Oprócz mdłości mam też biegunkę... Czy któraś z was też tak ma??
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Verdure wrote:Czy któraś z Was ma krwiaka podkosmówkowego? ja niestety mam i lekarz zalecił bezwględne leżenie w łóżku.
-
Kruszynka91 wrote:Ja biorę suplement prenatalne uno który ma w składzie imbir i do południa mam mniejsze mdlosci. Po południu zdarzyło mi się dwa razy wymiotowac. Ale nie przepadam za imbirem a w tym preparacie w ogóle nie czuć jego smaku. Myślę że łagodzi w moim przypadku przynajmniej do południa. Oprócz mdłości mam też biegunkę... Czy któraś z was też tak ma??
Mąż mówi, ze chudnę w oczach. Następna wizyta za niecałe dwa tygodnie. Zapytam o duphaston. Słyszałam, że może potęgować mdłości, a mnie brzuch już nie boli. Nie miałam krwawień, może dawkę chociaż powinnam zmniejszyć.
Dziewczyny ja już wszystkiego próbowałam, to nie są takie mdłości, ze szklanka wody, czy zjedzenie rano ja leżąco coś zmieniają. Jak jest gorszy dzień to tylko śpię, wymiotuję i modlę się, żeby nie zwariować.26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny jestem tu nowa więc się troszkę przedstawię. Starania udały nam się w drugim cyklu, pierwszy był bezowulacyjny jak się okazało. Obecnie jestem w 5 tc po owulacji jakos dziwnie się czułam, test jeszcze nie wyszedł ale zrobiłam bete i wyszla tak: 14 września wynik 49, po trzech dniach 150. Na wizyte do ginka idę dopiero we wtorek i mam nadzieję że potwierdzi ciążę i będzie wszystko ok. Termin według aplikacji około 27 maja
Z objawów narazie powiększone i bolące piersi i problemy z koncentracjaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 12:33
domi1906, Nowa0289 lubią tę wiadomość
-
Nowa0289 wrote:Ja nie mam biegunki, ale nic nie jem... wczoraj wymiotowalam trzy razy, nawet po Kubusiu.
Mąż mówi, ze chudnę w oczach. Następna wizyta za niecałe dwa tygodnie. Zapytam o duphaston. Słyszałam, że może potęgować mdłości, a mnie brzuch już nie boli. Nie miałam krwawień, może dawkę chociaż powinnam zmniejszyć.
Dziewczyny ja już wszystkiego próbowałam, to nie są takie mdłości, ze szklanka wody, czy zjedzenie rano ja leżąco coś zmieniają. Jak jest gorszy dzień to tylko śpię, wymiotuję i modlę się, żeby nie zwariować.Nowa0289 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyOleander wrote:Hej dziewczyny jestem tu nowa więc się troszkę przedstawię. Starania udały nam się w drugim cyklu, pierwszy był bezowulacyjny jak się okazało. Obecnie jestem w 5 tc po owulacji jakos dziwnie się czułam, test jeszcze nie wyszedł ale zrobiłam bete i wyszla tak: 14 września wynik 49, po trzech dniach 150. Na wizyte do ginka idę dopiero we wtorek i mam nadzieję że potwierdzi ciążę i będzie wszystko ok. Termin według aplikacji około 27 maja
Z objawów narazie powiększone i bolące piersi i problemy z koncentracja -
Dzień dobry !
U mnie dzisiaj zaczeły sie mdłości.. wczoraj lekko mgliło...ale dzis jak wstałam to od razu kierunek kibelek
nie mam na nic ochoty. W pierwszej ciazy zeby zabić mdłości jadłam kanpaki z masłem albo ciasto drożdzowe... pomagało. Ale 1 trym zakonczył się 5kg nadwyższką już na dzień dobry.
Ja mam wizyte dopiero 4 października... wiec jeszcze 1.5tyg czekania
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
walleriana wrote:Dzień dobry !
U mnie dzisiaj zaczeły sie mdłości.. wczoraj lekko mgliło...ale dzis jak wstałam to od razu kierunek kibelek
nie mam na nic ochoty. W pierwszej ciazy zeby zabić mdłości jadłam kanpaki z masłem albo ciasto drożdzowe... pomagało. Ale 1 trym zakonczył się 5kg nadwyższką już na dzień dobry.
Ja mam wizyte dopiero 4 października... wiec jeszcze 1.5tyg czekania
nick nieaktualny
-
Hej. Chyba pora do was dołączyć ogólnie mam dwa terminy 23.04.2019 no i 05.05.2019 zobaczymy kiedy dzidzia zechce wyjść.
Oleander, u mnie w 6t3d było widać maleństwo, 0.59 cm szczęścia i bijące serduszko
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
nick nieaktualnyOleander wrote:Zrobiłam dziś betę przed jutrzejszą wizytą u ginekologa, wynik 1600 czyli podwaja się co 1 dzień i 11 godzin
Dziś 1 dzień 6 tygodnia, narazie żadnych nudności, mam nadzieję że tak zostanie
Było u was coś widać na USG w 6 tygodniu?