X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr małe dzieciątko:/
Odpowiedz

małe dzieciątko:/

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nejsi88 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ostatnio byłam na usg w 8 tyg i 6 dni,i zarodek miał zaledwie 9.2 mm a gdzieś czytałam,że powinien mieć ponad 2 cm a tu nawet nie ma 1cm.Lekarz powiedział,że wszystko w porządku,serduszko bije.Jednak usg obliczyło,że to gdzieś 7/8 tydzień.Owulacje miałam 18 dnia cyklu przy cyklach około 31 dzień.Termin porodu powinien być około 9 kwietnia a usg przesunęło na 21 kwietnia.Spora różnica.Mimo to lekarz powiedział,że wszystko jest w porządku,że usg będzie jeszcze zmieniało wiek ciąży. Martwię się.Miała któraś z Was podobne zmartwienie?

5 tydzień ciąży:)jeszcze nie poznałam,ale się zakochałam:)
  • SyIvvia Znajoma

Wysłany: 3 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, moje Maleństwo na początku 8 tyg miało 10 mm, mój lekarz powiedział, że to zupełnie w porządku. Każda ciąża rozwija się inaczej, tylko patrzeć jak Twoja Kluseczka skoczy jak na drożdżach. Dobrze wyczytałaś może tyle osiągnąć, ale nie musi, to zupełnie normalne :)

s6ah8cs.png
    xnw4yx8doc5tkvi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po ostatnim usg cofnęło o 4 dni wiek ciąży. termin z 20 marca na 24 marca(a na pierwszym usg na 15 marca:). tez się martwiłam ale maleństwo nadgoni :) teraz 11 września genetyczne, mam nadzieje, że da się przezierność zmierzyc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ