X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr ⏸️ na teście- co dalej ?!
Odpowiedz

⏸️ na teście- co dalej ?!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • xMartaa Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyłaś pozytywny wynik testu ciążowego⏸️ co robić?!🤔
    Czekałaś na to, spodziewałaś się, lub nie i nagle to się stało, a Ty kompletnie nie wiesz co dalej... 😄
    Podzielmy się tutaj swoimi reakcjami, doświadczeniami, spostrzeżeniami 😊
    Kiedy na pierwszą wizyte do ginekologa?👩‍⚕️👨‍⚕️
    Jakie zrobić badania?💉🩺📑
    Pierwsze objawy.😄😕🤢
    Czy brac jakieś leki? Jakie?💊

I wiele, wiele innych pytań...❓️

Kto pyta nie błądzi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2023, 21:09

👩🧔‍♂️ 26l
    👦2016r 💙

🏥2022 operacja guzków endometriozy w bliźnie po cc
    👶05.2023- początek starań o drugie dziecko
    02.07‐ dwie kreski na teście ⏸️
    01.08- jest ❤️

6925
  • Megi93 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2023, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszymi objawami ciąży oprócz braku okresu był ciągły głód, zmęczenie i zdenerwowanie. Po zrobieniu testu w ten sam dzień pojechałam na zbadanie poziomu beta HCG, do lekarza poszłam w 6 tygodniu, byl już widoczny pęcherzyk i malutki zarodek, na kolejnej wizycie w 8 tygodniu biło juz serce. Z suplementów/ leków brałam tylko femibion. Pamietam, że te pierwsze tygodnie byly psychicznie najgorsze, bo martwiłam się czy nie stracę dziecka, czy jest tętno itp. Ale chyba większość kobiet ma podobne odczucia na początku ciąży

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ