X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr nadwaga 6 kg :(
Odpowiedz

nadwaga 6 kg :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży mialam wagę startową 96kg (przy wzroście 166) - nie miałam cukrzycy, wszystko było ok :) brzuszek też się pojawił fajny.

Teraz mam wagę nieco większą od poprzedniej.. będę się pilnować. Słodyczy nie jem, odrzuciłam colę i inne takie napoje.

Wiadomo - większa waga i więcej tłuszyku nie da Ci ładnego obrazu USG no i pod koniec ciąży możesz bardziej skarżyć się na ból pleców, ale tu nie ma reguły.

Trzymaj się i nie przejmuj się lekarzem. Nie głoduj, jedz zdrowo po prostu.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • topgear Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya - kiedy u ciebie pojawił się widoczny brzuszek? :)

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowy do góry :) Wiadomo, że opychanie się słodyczami w ciąży nie jest zdrowe dla żadnej z nas, ale nie ma się co katować. Wszak po porodzie jeśli będziecie chciały karmić piersią to i tłuste i słodkie będziecie musiały odstawić :P
    A co do tracenia wagi po porodzie, nie ma reguły... Moja siostra przytyła w ciąży 8kg (rodziła w 41 tc, jej córka ważyła 3,3kg), ale cóż z tego? Po porodzie zostały 3kg, których nie mogła się pozbyć, a później jeszcze przytyła ;) Nasza mama przytyła w ciąży ze mną 32kg, a że ojciec był na kontrakcie za granicą, w domu była już moja siostra i mnie karmiła piersią, wszystko zleciało jej w ciągu kilku miesięcy :D Potem schudła tak, że do tej pory nosi rozmiar 34/36 a ma 65 lat ;)

Po ciąży będziemy miały okazję się wykazać. Nie oszukujmy się, karmienie piersią dużo z nas wyciąga, a doliczając do tego zarywanie nocek, opiekę nad dzieckiem, ogarnianie domu, spacerki z wózkiem, nie ma siły żebyśmy czegokolwiek nie zrzuciły :P A potem odpowiedni trening i waga spadnie :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ