X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr nadwaga 6 kg :(
Odpowiedz

nadwaga 6 kg :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży mialam wagę startową 96kg (przy wzroście 166) - nie miałam cukrzycy, wszystko było ok :) brzuszek też się pojawił fajny.

Teraz mam wagę nieco większą od poprzedniej.. będę się pilnować. Słodyczy nie jem, odrzuciłam colę i inne takie napoje.

Wiadomo - większa waga i więcej tłuszyku nie da Ci ładnego obrazu USG no i pod koniec ciąży możesz bardziej skarżyć się na ból pleców, ale tu nie ma reguły.

Trzymaj się i nie przejmuj się lekarzem. Nie głoduj, jedz zdrowo po prostu.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • topgear Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya - kiedy u ciebie pojawił się widoczny brzuszek? :)

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowy do góry :) Wiadomo, że opychanie się słodyczami w ciąży nie jest zdrowe dla żadnej z nas, ale nie ma się co katować. Wszak po porodzie jeśli będziecie chciały karmić piersią to i tłuste i słodkie będziecie musiały odstawić :P
    A co do tracenia wagi po porodzie, nie ma reguły... Moja siostra przytyła w ciąży 8kg (rodziła w 41 tc, jej córka ważyła 3,3kg), ale cóż z tego? Po porodzie zostały 3kg, których nie mogła się pozbyć, a później jeszcze przytyła ;) Nasza mama przytyła w ciąży ze mną 32kg, a że ojciec był na kontrakcie za granicą, w domu była już moja siostra i mnie karmiła piersią, wszystko zleciało jej w ciągu kilku miesięcy :D Potem schudła tak, że do tej pory nosi rozmiar 34/36 a ma 65 lat ;)

Po ciąży będziemy miały okazję się wykazać. Nie oszukujmy się, karmienie piersią dużo z nas wyciąga, a doliczając do tego zarywanie nocek, opiekę nad dzieckiem, ogarnianie domu, spacerki z wózkiem, nie ma siły żebyśmy czegokolwiek nie zrzuciły :P A potem odpowiedni trening i waga spadnie :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ