Nagle nie mieścisz się w ciuszki? Początek ciąży ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć kochane !
właśnie dopadła mnie bezsenność a potrafię spać 12h :p
Powiedzcie czy wy też macie/miałyście w pierwszych tygodniach ciąży takie wrażenie że nie mieścicie się w swoje ulubione ciuszki?
ja niestety tak mam nawet nie mogę dopiąć kurtki a nic nie przytyłam
wiecie może od czego taka nagła zmiana?Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
Ciekawe nie miałam tak. Teraz owszem nie mieszczę się w większość moich ciuchów, w kurtki niestety też nie. Ale na początku ciąży wszystko zakładałam normalnie, ok 10 tc dopiero zaczęło mnie ugniatać więc zaczęłam się rozglądać za ubraniami ciążowymi które sa mega wygone (szczególnie spodnie z wysokim golfem). Ale kupiłam sobie też "przedłużacz" do spodni i sprawdza się dobrze
Amenada lubi tę wiadomość
-
Ja od zawsze mialam mega plaski brzuch. A teraz nie dopinam guzika ale mam juz zakupione jegginsy z lidla dwie szt i juz nie narzekam
nezumi, Amenada, mama86, Bergo, Natalina lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Amenada wrote:hmm... to najwyraźniej dziewczyny przesadzam ;p
nie koniecznie, bo w tak wczesnej ciąży zatrzymuje sie woda w organiźmie, i niby nic nie przytyłaś, ale ja tez spodni nie mogłam zapiąc... noi biust się powiększa wiec wiadomo potem mi trochę wody zeszło i jeszcze spokojnie wchodzę w stare ciuchy ale jak się najem to mam ciasno
pozdrawiam!madziallena, Amenada lubią tę wiadomość
K
Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc
-
nick nieaktualnyK4lina wrote:nie koniecznie, bo w tak wczesnej ciąży zatrzymuje sie woda w organiźmie, i niby nic nie przytyłaś, ale ja tez spodni nie mogłam zapiąc... noi biust się powiększa wiec wiadomo potem mi trochę wody zeszło i jeszcze spokojnie wchodzę w stare ciuchy ale jak się najem to mam ciasno
pozdrawiam!
Teraz się zastanawiam kiedy to minie może jak będę w późniejszych tygodniach to będzie lepiej ^^
Dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi ! -
nick nieaktualnyhej dziewczyny:) miałam podobnie, koło 6/7 tygodnia byłam jakso dziwnie opuchneta tzn sam brzuszek strasznie wystawał mimo ze jestem szczupła, nie mogłam sie dopiąć w spodnie . Potem wszytsko wrociło do normy,teraz jestem w11 tc i czuję jak rosnie macica, ale to wygląda zupełnie inaczej niż lekko opuchnety brzusio na początku:)
-
Ja zaczynam 12ty tydz,a wczesniej już w między 6tym a 8mym czułam się jak bańka wstańka .Jestem bardzo szczupła,brzuch zawsze był płaski jak od linijki,ale od tamtego czasu brzuszek wyglądał jak bym się przejadła,no i też jeśli chodzi o jeansy z wyższym stanem - czułam dyskomfort chwila po założeniu.Teraz brzusio oczywiście nie zmalał,ale już powoli jakby schodzi z niego powietrze,i wystaje tylko na wysokości miednicy .Natalia
-
nick nieaktualny
-
Szybko niektórym rosną te brzuchy. I dobrze. Potem nie ma problemu z udowadnianiem, że jest się w ciąży (np. w przychodni, na pobieraniu krwi). Jestem w 28 tygodniu a lekarz ostatnio nie zauważył, że jestem w ciąży, bo mu się brzuch w oczy nie rzucił.
-
nick nieaktualny
-
Rosnący brzuch to bardzo indywidualna sprawa moja znajoma przez pierwsze 3 msce nie widziala brzuszka ale ona wymiotowala przez 6 tygodni i schudla 5kg! A teraz ma 5 msc i ma ladny brzuszek i tyle strasznie jej zazdroszcze bo ja od kiedy jestem w ciazy przybralam co prawda 1kg ale moje ulubione jeansy poszly na dno szafyLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Odświeżam 🙂
A jak u Was? U mnie do godzin porannych jest ok, ale wieczorem... popołudniu...
muszę rozpinać wszystkie spodnie. CHodzę praktycznie tylko w sukienkach.
A to dopiero początek:)
Ps. Polecacie może jakieś ciuchy /sklepy z wygodnymi ubraniami ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 20:36
Wiosanna888 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ja jestem na samiutkim początku, ale też mnie spodnie uwierają.
Zawsze tak miałam podczas okresu, więc myślę, że jest to związane z hormonamiStarania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍