Najbardziej niewiarygodna teoria rozpoznawania płci we wczesnej ciąży o jakiej słyszałam
-
Cześć dziewczyny,
Na pewno wiele z was zna sławną mame ginekolog i jej bloga
Zastanawiałam się, czy któraś z was może widziała ten wpis i sprawdziła to na swoim przykładzie
Cytuję
"Od kilku lat, a dokładanie od 2011 roku, w internecie anglojęzycznym aż HUCZY o tak zwanej teorii Ramzi’ego oceny płci płodu (Ramzi’s Gender Prediction Theory).
W wielkim skrócie mówiąc teoria ta sprowadza się do tego, że na bardzo wczesnym etapie ciąży – już w 6 tygodniu! Możemy ocenić płeć dziecka na podstawie tego czy kosmówka (tkanka z której powstanie łożysko) jest po prawej czy po lewej stronie od pęcherzyka ciążowego w macicy.
Według autora tej teorii – Dr Saada Ismaila – sprawdza się ona w ponad 97%!
Chłopięce łożyska są po prawej stronie
Dziewczęce łożyska po lewej stronie"
Dajcie znać jeśli sprawdzałyście i zdało egzamin! Ja przy kolejnej wizycie na pewno zapytam i dam znać za kilka tygodni
alis132 lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
U mnie na usg w 5 tygodniu i 6 tygodniu widać na zdjęciu kosmówkę z prawej strony. No a czekam na dziewczynkę. Potwierdzone na usg połówkowym i usg 3 trymestru oraz na wszystkich usg u mojego doktora prowadzącego. Między czasie byłam w szpitalu gdzie też lekarz potwierdził płeć. No ale zawsze jeszcze przy porodzie może być niespodzianka, usg to nie nieomylny sprzęt. Ale mam nadzieję, że trzech lekarzy się nie myli. Bardziej ufam usg niż teorii08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
`Ania0306 - a pytałaś lekarza wtedy, czy teraz patrzysz po zdjęciach usg ?
Bo jak po zdjęciach, to nie wiadomo jak twój lekarz trzymał sondę, to ze na zdjęciu jest po prawej to nie znaczy ze to jest prawa strona twojego ciała
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Tak, tak pytałam lekarza bo też tak jak Ty czytam bloga mamy ginekolog od pierwszych dni kiedy miałam pozytywny test . I powiedział, że po prawej. Trochę się śmiał jak pytałam bo mówił, że to nie zawsze się sprawdza i zobaczymy jak to będzie w czasie08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Finezja19 wrote:A no widzisz
Czyli już mamy zaprzeczenie tej teorii, albo jesteś w tych 3%08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-