X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nieprawidłowy wynik PAPPA
Odpowiedz

Nieprawidłowy wynik PAPPA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marta0909 Nowa

Wysłany: 18 lutego 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Pisze z takim pytaniem czy któraś z Was była w podobnej sytuacji do mnie.
    Dostałam wyniki badań z krwi i wyglądają następująco

Wolne BhCG 26,00 0,677 MoM

PAPP-A 0,284. 0,166 MoM

Mam 24 lata jestem już umówiona na testy NIFTY ale spędza mi sen z powiek ta wartość Pappa 0,166 MoM. Przeszukałam cały internet i nic nie znalazłam :(

Dodam, ze inne wartości z USG są bardzo ładne i nie odbiegają od norm

Pozdrawiam i czekam na Wasze historie

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi usg wyszło też pięknie więc nie robiłam pappa żeby się właśnie nie stresować tym bardziej że to opiera się głównie na statystyce

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Natalia B. Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik Pappy lekarz ocenia razem z USG i wtedy wylicza ryzyko. Ale pamiętaj, że to nie jest diagnoza a jeśli ryzyko jest wyższe, to warto wykonać dodatkowe badania. To znaczy tylko tyle właśnie, że wskazane są dalsze testy. Nie ma co się stresować na zapas.

Niezapominajka88 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa Mama <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ