normy HCG-beta w jednostkach IU/l
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia :) wrote:dziewczyny pomocy!!!
w srode robiłam bete wynik 16 911,36
i po 48 godzinach 22499,75
Nie jest za mało???????????????????????
Dlatego moja lekarka uważa, ze na poczatku jest sens robic bete, ale pozniej sa takie szopki jak u Ciebie i tylko schiza, czy dobrze przyrasta czy nie...bo w tym czasie może być z tym rożnie, na pewno jest ok, bez nerwow! -
A ja pierwszą bete robiłam w czwartek (12.12.2013) i wynosiła 19,17 mIU/ml, dzisiaj po 96 godzinach powtórzyłam wyniki i wydaję mi się że pięknie wzrosła 155,46 mIU/ml i zrobiłam jeszcze progesteron, który w wyniósł 20,40 ng/ml (tutaj nie wiem czy dobrze??). W czwartek znowu powtórzę betę i progesteron, a w piątek mam umówioną wizytę u ginka. Zdaję sobie sprawę, że pewnie nic nie zobaczy, ale wole dmuchać na zimne niech mnie obejrzy chociaż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 19:49
-
mika1987 wrote:hej Dziewuszki:)mam pytanko odebralam dzis bete robiona wczoraj..i wynik to 170,7 owu mialam 30 listopada czy to ok wynik?
oczywiście, że ok, ale lekarz jeszcze nic nie zobaczy, ja miałam bete 419 i nic nie było widac, nawet pecherzyka, a jeszcze mi sie owulacja przesuneła to tym bardziej. ide w piatek do gin mam nadzieje ze juz cos zobaczy bo wariuje powoli
powtórz bete za 48 h i zobczysz przyrost no i do lekarza
Monis
[/link]
-
hmm sama nie wiem bo z tego co czytam to przyrost bety jest tak różny, że ciężko stwierdzić. Dla porównania to u mnie wyglądało tak :
miesiączkę miałam 7.02 a betę robiłam też 10.03 i wynik był 519 nie wiem czy to można tak porównywać bo z tego co piszą dziewczyny to beta zależy od momentu owulacji potem zagnieżdżenia i zaledwie kilka dni różnicy może dać całkowicie inny wynik więc może po prostu powtórz badanie po 48h jeśli poziom wzrośnie dwókrotnie to myślę,ze nie ma czym się martwić
-
ja zrobiłam w poniedziałek bete 27.07 jest to jakiś 4t5d i wynik 188 mlU/ml we wtorek 28.07 byłam u lekarza ale w macicy jest pęcherzyk słabo zagnieżdżony no i jakaś przetoka obok jak by z płynem krew czy coś i jest to bardzo duże wygląda jak księżyc a pęcherzyk nie okrągły tylko jakiś jajowaty i nie kazał się nastawiać na cuda a wynik progesteronu to 23,73 ng/ml poprzednia ciąża się nie zagnieździła wynik bety był 117 po 48h tylko 82 i po 120 już 1 teraz znów się boje żeby to się nie powtórzyło tymbardziej że lekarz mnie nie pocieszył teraz powiedziałże beta jest niska ...
czy któaś z was miała niską bete w 5 tyg. i mimo wszystko było ok ?? -
Odebrałam wynik bety.
27-07-2015 - ( badanie z godziny 7:45) 839,70
29-07-2015 - ( badanie z godziny 8:45) 2192
Czy to są prawidłowe wyniki? Chyba tak bo widzę znaczący przyrost :d
Jestem szczęśliwa i myślę że juz na usg w piątek będzie coś widać. Szkoda że na wczorajszym nie było jeszcze widać.... -
Z moich obliczeń wynika, że owulacja była 17.01
Progesteron w 26 dniu cyklu = 11,60 ng/ml
Dwa dni temu dopadło mnie dziwne przeczucie, wczoraj zobiłam test - 2 kreski.
Dzisiaj badanie hcg - wynik 21,34 mIU/ml
Nie chcę się nakręcać bo staram się od 6 lat
Co może oznaczać taki wynik?Aneczka80
-
nick nieaktualny