X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr nowina o dzidziusiu. kiedy?
Odpowiedz

nowina o dzidziusiu. kiedy?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie co do tego kiedy oznajmilyscie swoim rodzicom, tesciom, znajomym że spodziewacie się dziecka? U nas 6 tyd. O ciąży wiemy tylko My i moja mama - z nią jestem blisko mam bardzo dobry kontakt i wiem ze zawsze mi pomoże, doradzi.. Jak to było u Was?

• Lila84 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zamiar podzielić się tą wiadomością po wizycie serduszkowej. Kusi mnie strasznie żeby przyznać się rodzicom i bratowej ale muszę być twarda ;-)

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też tak myślimy że powiemy dopiero jak usłyszymy serduszko na następnej wizycie czyli w 9 tygodniu - jak wszystko będzie ok :)

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu M powiedziałam od razu jak zobaczyłam 2 kreski na teście ( jak wrócił z pracy) później zadzwoniłam do mamy i przyjaciółki a reszcie powiedziałam po pierwszym USG czyli jakoś w 4 tyg jak zobaczyłam maleńką kropkę :)

Nie chciało mi się czekać i siedzieć po ciuchu :P

zrz69vvj69ave0jf.png

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzina mojego faceta dowiedziała się w 9 tc mama wiedziała od razu co za tym idzie dużo osób już wie :D babcia się chwali

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas z mężem też korci Bardzo. :) ale chcemy poczekać do 9tyg :) musimy jakoś wytrzymać :) jak usłyszymy serduszko to już na pewno się nie powstrzymam.. Hihi :)

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    Nas z mężem też korci Bardzo. :) ale chcemy poczekać do 9tyg :) musimy jakoś wytrzymać :) jak usłyszymy serduszko to już na pewno się nie powstrzymam.. Hihi :)
    My czekaliśmy na bicie serduszka :) pierwsze usg miałam w 5tc wiec był sam pęcherzyk

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam we wtorek u ginekologa powiedziała że wszystko ok, widzieliśmy 8 mm naszego szczęścia :)

Lila84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poczekamy, mam nadzieję że szybko minie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wiedział od razu, rodzicom powiedzieliśmy w 8 tyg akurat wtedy miałam wizytę na której widziałam pięknie bijące serduszko od samego początku jak tylko się dowiedziałam ze jestem w ciąży z racji mojej pracy byłam na zwolnieniu lekarskim więc długo nie można było utrzymać tego w tajemnicy bo ile można wykorzystywać zaległy urlop :-P

Szalona CZARNA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mężowi też oczywiście Powiedziałam od razu :) 1 maja zrobiłam mu pobudke o 6 rano :D ja normalnie pracuje - fizycznie bo sprzątam po domkach zagranicą ;) ale czuję się dobrze, mam dużo Energii to chyba nie ma żadnych przeciwwskazań. Nic mnie nie boli :) ale po pracy odpoczywam cały wieczór za to :D

• Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) My z mężem powiemy komu trzeba dopiero około 12 tygodnia po badaniach prenatalnych. Ale u nas jest inna sytuacja bo pierwszą ciąże straciliśmy w 16 tygodniu i jesteśmy teraz ostrożni. Jesteśmy w 7 tygodniu ciąży i jedyną osobą, która się domyśliła jest moja teściowa :) Więc ona wie i milczy jak grób. Badania prenatalne mam 10 czerwca więc musimy miesiąc jeszcze wytrzymać z nowiną :)

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona CZARNA wrote:
    Cześć dziewczyny :) My z mężem powiemy komu trzeba dopiero około 12 tygodnia po badaniach prenatalnych. Ale u nas jest inna sytuacja bo pierwszą ciąże straciliśmy w 16 tygodniu i jesteśmy teraz ostrożni. Jesteśmy w 7 tygodniu ciąży i jedyną osobą, która się domyśliła jest moja teściowa :) Więc ona wie i milczy jak grób. Badania prenatalne mam 10 czerwca więc musimy miesiąc jeszcze wytrzymać z nowiną :)
    16 TC? Z jakiego powodu? Współczuję.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • karmar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wiedział tego samego dnia :) Wysłałam mu smsa ze zdjęciem testu,bo akurat był "wyjechany" :) Mamie powiedziałam zaraz po nim. ;) Paru bliskim znajomym i rodzinie Męża powiedzieliśmy po badaniach bety i progesteronu, jak wiedzieliśmy,że wyniki są bardzo dobre. A reszcie ludzików po wizycie serduszkowej :)

age.png

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona CZARNA wrote:

Moja teściowa to zaraz by latala i paplala ma prawo i lewo :-P, my powiedzieliśmy w 8 tyg ale z zastrzeżeniem żeby na razie nikomu nie mówili bo to początek różnie bywa moja mama milczała jak grób a teściowa na drugi dzień pół szkoły a co za tym idzie trochę wsi wiedziało :-P

Karmar widzę ten sam etap chociaż u mnie według ostatnich 3 wizyt ciaza starsza o 2 dni w wczoraj na wizycie tak Babel się zakrywal że nie dało rady mu tam zajrzeć i dalej żyje w niepewności chociaż od początku czuje ze chłopak i wszyscy mi to mówią ale zobaczymy za miesiąc mam polowkowe więc już mam nadzieję że będzie na tyle łaskawy że pokaże :-) na razie wiem ze noszę 180 gram szczęścia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 06:22

karmar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od razu powiedziałam wszystkim koleżankom,rodzinie...i sie skonczylo-poroniłam..a potem wszyscy z żalem patrzyli na mnie...i po co to? Od razu zaszlam w druga ciążę i tym razem wiedziała tylko moja mama,koleżanka, i ...szefowa w pracy:P A z reszta poczekalismy do momentu jak na usg będzie bilo serduszko..i...warto bylo czekać :)

• karmar Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel, w pełni rozumiem przypadek z paplaniem mamy :D Moja mama jak się dowiedziała,to wszystkim powiedziała,chociaż prosiłam,by poczekała :D Nawet jak pojechała do mechanika na przegląd, to od razu się wygadała,że będzie babcią :D

Ja mam wizytę w poniedziałek, zobaczymy wtedy,na jakim etapie jest moje dziecię :)

age.png

age.png

age.png
  • mary84 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najblizszym od razu a reszta po prenatalnych. Ale tak sie przyzwyczailam do tajemnicy ze teraz nadal nie mowie tylko patrze na nich z satysfakcja ze to tylko moja dzidzia;)

marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
    grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
    czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
    grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam test wyszły II kreski od razu powiedziałam mężowi i siostrze ;) Później powiem reszcie po wizycie gdy zobaczę serduszko ;)

alexa lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to gratulacje! :) my jutro zaczynamy 7tc a za dwa tygodnie wizyta więc czekamy dalej z nowina :) mam nadzieję że będzie wszystko ok :)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ