Objawy ciążowe ustały - pomocy!
-
WIADOMOŚĆ
-
To raczej nie pociesza
Jak ktoś mi powie, że to wspaniały czas, to przywalę w ryj ;]
Cóż, wiem że byłoby inaczej, gdyby wszystko było normalnie... Nie poszło - trudno, to następny raz... Jak moje znajome. Nie wyszło w 8-9 tygodniu, ale 3 miesiące i kolejna ciąża... A ja nie wiem, czy nie będę czekać kolejne cztery lata, nie wiem czy próbować naturalnie, czy uderzać od razu w inseminację... Ech.
Popołudniem/wieczorem wszystko chyba będzie jasne, przynajmniej na ten moment.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Umarło. Rozwinięte, bez akcji serca. Prawdopodobnie to się stało w sobotę.
Jeśli do czwartku nic się nie wydarzy, mam się zgłosić na izbę przyjęć, wywołają poronienie.
Chciałabym zniknąć...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe_wzgórza, przykro mi bardzo Mam nadzieję, że w tym nieszczęściu uda się uniknąć szpitala. Ja pierwszą ciążę poroniłam w domu. Bolało ale dałam radę. Koniecznie bądź z kimś w domu. Musisz mieć opiekę. Przytulam...Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
KW
-
nick nieaktualnyKobietki znów przyda mi sie Wasza rada, od tygodnia meczy mnie kaszel, suchy z mokrym mozna powiedzieć ze na zmianę, najbardziej uporczywy jest w nocy... dostaje bardzo silnych napadów do tego stopnia ze az mnie potrafi naciągnąć, brzuch cały w zakwasach od ciągłego odkrztuszania.. masakra
Czy taki kaszel moze zaszkodzic w 7tc? Wiem ze w późniejszych tygodniach może doprowadzić do wczesnego porodu, ale czy u mnie wywola jakies zmiany? Czy fasolce nic nie będzie przy takim częstym napinaniu brzucha?
Dodam ze u lekarza bylam, dostałam prenalen i domowe sposoby.. ale jakos nie pomaga, dzis ide znów. -
nick nieaktualnyBylam u lekarza, brak zmian osuchowych, dostałam syrop Levopront (lekarka wie o ciąży) lecz na ulotce wyraźnie pisze, że lek przenika do łożyska oraz mleka matki, wiec jest przeciwwskazany w ciąży, no i jak być tu mądrym jak jedno drugiemu przeczy?
-
nick nieaktualnyKobietki, czy któraś z Was zażywała syrop prawoślazowy w pierwszym trymestrze? Jest bezpieczny? Mój kaszel nadal bez kataru, gorączki czegokolwiek wiec postanowiłam sięgnąć po ten lek bo meczy mnie i meczy..martwię sie jednak z tego powodu iż syrop zawiera etanol ale ponoć jest bezpieczny, ktoś coś wie? Doradzi?
-
słuchaj, a może inhalacje z soli fizjologicznej? Jak moja córcia (20mscy)ma kaszel, to robimy inhalacje i naprawde pomaga. Ale z tego co pamiętam syrop prawoslazowy jest ok. Jest w ogóle taka seria dla kobiet w ciąży- Prenalen (chyba) i tam też był syropCóreczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
nick nieaktualny
-
Kobitki ciąża to bardzo indywidualna sprawa.Ja obecnie jestem w 18 tyg i od samego początku do teraz nie doświadczyłam żadnej dolegliwości ciążowej. Piersi bolały mnie przez jakiś czas chyba około 7 tyg i przestały. Mdłości i wymiotów - brak. Zaparcia - nic z tego , zgaga - nie wiem co to, zachcianek brak . Do tego nie przytyłam ani jednego kg. Od zajścia w ciążę 59 kg i nic więcej. Dzidzia rozwija się super i o dziwo jest większa troszkę od swojego wieku ciążowego (na USG w 15 tyg 4 dni było ok. 150g) czyli nie wiem gdzie te kg sie podziewają bo brzuszek już dumnie wystaje. NIe przejmujcie się że "koleżanka wymiotowała jak kot a ja nie" bo to o niczym nie świadczy. Każda z nas ma swoją fizjologię, poziomy hormonów itp. Ważne żeby się wyluzować i cieszyć ciążą, bo ludzie na serio mają większe problemy niż brak dolegliwości. Pozdrawiam mamuchy
Englein lubi tę wiadomość
bluszczynka -
U mnie mdłości plus kilka razy wymioty pojawiły się w w 8 tc i trwały do końca 10 tc. Teraz jestem w 11 i ani mdłości ani wymiotów. Lekarz powiedział że to ten czas w ktorym mogą się zmniejszać lub zaniknąć. Usg robione było, z dzieckiem wszystko dobrze
-