WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Oczekiwanie na pierwsze usg
Odpowiedz

Oczekiwanie na pierwsze usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kasiek.28 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊 Mieliśmy podchodzić w lipcu do IVF, a tymczasem zaskoczenie - ciąża naturalna. Póki co przyrosty bety piękne. Trochę ciągnie mnie podbrzusze, ale mam nadzieję, że nie świadczy to o niczym niewłaściwym. USG dopiero 22 czerwca 😭
    W pierwszej ciąży serduszko nie zaczęło bić, a beta zaczęła spadać po 45tys.
    Jestem przerażona co to będzie tym razem 😭

♀️ 29
    ♂️ 34

Ciąże:
    styczeń 2018 💔
    maj 2018 💔
    sierpień 2019 💔

kariotyp ♂️ - 🆗
    kariotyp ♀️ - translokacja wz. zr. 13 i 16
    AMH - 6,08 ng/ml

2023 - decyzja o IVF

Czerwiec 2023 - ciąża naturalna
    beta-HCG:
    6.06 - 1063
    9.06 - 4424
    12.06 - 12159

15.06 - 2.8mm i mamy ❤️
  • Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super! Co do USG to dobrze, że nie za wcześnie, bo można się naprawdę nastresować - wiem z autopsji. Dziś miałam drugie, bo tydzień temu inny lekarz powiedział mi, ze nic nie widzi i puste jajo... Beta rośnie ładnie, więc tylko spokój tu może pomóc :)
    Tu się mało co dzieje - jak coś to chodź na nasz wątek w ciąża-ogólnie, pozytywny test ciążowy maj - i coś z 2024 rokiem, taki długi :D Co prawda Ty jesteś z czerwca, ale jak nie ma takiego wątku, to trzeba sobie radzić :)

event.png
  • kociamama Nowa

Wysłany: 15 czerwca 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krewetka04 wrote:
    super! Co do USG to dobrze, że nie za wcześnie, bo można się naprawdę nastresować - wiem z autopsji. Dziś miałam drugie, bo tydzień temu inny lekarz powiedział mi, ze nic nie widzi i puste jajo... Beta rośnie ładnie, więc tylko spokój tu może pomóc :)
    Tu się mało co dzieje - jak coś to chodź na nasz wątek w ciąża-ogólnie, pozytywny test ciążowy maj - i coś z 2024 rokiem, taki długi :D Co prawda Ty jesteś z czerwca, ale jak nie ma takiego wątku, to trzeba sobie radzić :)
    Ja próbowałam tam przejść, ale człowieka pół dnia nie ma i już nie wie co się dzieje 🙈

endometrioza

03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.

15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
    17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
    ciąża naturalna
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ