X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odstawianie leków
Odpowiedz

Odstawianie leków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po in vitro, obstawiona lekami i obecnie 10 tydzień.
    Zaczęłam powoli odstawiać leki: w tym tygodniu hydroxychloroquine, encorton i estrofem.

Czy któraś z Was miała jakieś skutki uboczne po odstawieniu tych lekow? Do tej pory czułam się bardzo dobrze, ale po zmniejszeniu dawek i obecnie odstawieniu mam wrażenie, ze moje bole kostno-stawowe przed ciążowe wracają 🤨.
    Jak wygladalo u Was schodzenie z lekow?
    Czy po odstawieniu wszystko było ok z dzieckiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2024, 21:35

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w 11 tyg zaczynam odstawiać encorton i też się obawiam że ten okropny ból wróci.
    Hydroxych... mam brać chyba do końca. Jest bezpieczna w ciąży wg mojego lekarza. Ale upewnienia się za jakiś czas na wizycie u reumatologa😂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ