Pielęgnacja ciała
-
Cześć dziewczyny, czy macie jakieś polecone środki anty rozstępowe? To właściwie pytanie już dla bardziej zaawansowanych mam, które faktycznie mogą widzieć efekty.
Bo w internetach oczywiście polecają głównie kosmetyki dla kobiet w ciąży, które kosztują konkretne pieniądze. A kiedyś słyszałam, że tak na prawdę wystarczą zwykłe kremy ujędrniające, które się po prostu stosuje regularnie. -
Może warto sie smarowac olejkiem ze slodkich migdałów? Ja co prawda smaruje juz powstale po ciąży rozstepy ale działa. Rozjasnia je. Szybko sie wchłania. Firma Nacomi
-
Ja w pierwszej ciąży używałam kremu ziajki mamma mia ( 20 zł za 270 ml) Rano i wieczorem od 4 m-ca. Brzuch miałam dość duży a rozstępów zero. Nie wiem czy akurat to mi pomogło ale tylko tego używałam więc chyba tak. W tej ciąży też będę go używać. Chociaż z rozstępami to jest różnie. Moja szwagierka inwestowała w naprawdę bardzo drogie kremy w obawie przed rozstępami. Miała obsesje na ich punkcie i co? I tak jej wyszły i to sporo...więc nie ma reguły. Zależy od organizmu pewnie[/url]
-