Plamienia i krwawienia we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam identyczną sytuacje - pierwsza ciąza z dobrym nastawieniem, z serduszkiem bijacym w 8 tc w 11 tc kolejna z wizyt i jak obuchem w leb, zatrzymanie rozwoju, brak tetna.LKBennett wrote:Ja nie biore Cyclogestu ale czytalam ze moze podrazniac, ja po nim mialam doslowna rekacje alergiczna. Mam prolutex i besins i duphaston. Tez mam plamienia, taka kawa z mlekiem, bol ledzwi, bylam na usg dr niczego nie zobaczyl, powiedzial ze tak bywa, teraz jest 6 tydzien, ale stres i tak jest
//
Czy jest tutaj ktos kto mial plamienia, a wszystko zakonczylo sie dobrze? W marcu stracilam ciaze w 7 tyg, zero plamien bylo, myslalam ze wszystko ok, super samopoczucie, a tu na usg brak rozwoju zarodka i brak akcji serca, jakby ktos mi wylał wiadro zimnej wody na glowe… usg serduszkowe mamy dopiero za 2 tygodnie
( zwariuje do tego czasu
Teraz jestem 3 tyg po pierwszym transferze, stosuje tez m.in. Cyclogest i wlasnie dzisiaj rano zauwazylam plamienia,
Wizyte na pierwsze USG mam pojutrze, wiec poczekam w stresie. Piszą, ze cyclogest podraznia sluzowke, a do tego jesli przyjmujesz Acard na rozrzedzenie krwi (tak jak ja) to jest combo i bardzo latwo o podraznienia naczynek.
Moje plamienie przypominalo kawe z mlekiem - to znaczy, ze krew jest utleniona, czyli stara i dopiero teraz znalazla ujscie.. Plamienie bylo nie wielkie, na razie minelo po kilku godzinach, ale strach pozostał, bo nie wiem czego sie spodziewac.
Bole ledzwi mogą byc rowniez spowodowane przez promieniowanie bolu od rozciagających sie wiezadel i rozpulchnionej macicy.
Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie wszystko w porzadku, stres nie pomaga, ale nic wiecej nie zrobisz. Taka stara krew podobno nie oznacza nic groznego, mozliwe, ze masz plamienie implantacyjne albo krwiaczka przy kosmowce. Badz dobrej mysli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 15:47
-