Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienia i krwawienia we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Plamienia i krwawienia we wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Nili Nowa

Wysłany: 30 czerwca, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LKBennett wrote:
    Ja nie biore Cyclogestu ale czytalam ze moze podrazniac, ja po nim mialam doslowna rekacje alergiczna. Mam prolutex i besins i duphaston. Tez mam plamienia, taka kawa z mlekiem, bol ledzwi, bylam na usg dr niczego nie zobaczyl, powiedzial ze tak bywa, teraz jest 6 tydzien, ale stres i tak jest :///

Czy jest tutaj ktos kto mial plamienia, a wszystko zakonczylo sie dobrze? W marcu stracilam ciaze w 7 tyg, zero plamien bylo, myslalam ze wszystko ok, super samopoczucie, a tu na usg brak rozwoju zarodka i brak akcji serca, jakby ktos mi wylał wiadro zimnej wody na glowe… usg serduszkowe mamy dopiero za 2 tygodnie :(( zwariuje do tego czasu
    Ja mam identyczną sytuacje - pierwsza ciąza z dobrym nastawieniem, z serduszkiem bijacym w 8 tc w 11 tc kolejna z wizyt i jak obuchem w leb, zatrzymanie rozwoju, brak tetna.
    Teraz jestem 3 tyg po pierwszym transferze, stosuje tez m.in. Cyclogest i wlasnie dzisiaj rano zauwazylam plamienia,
    Wizyte na pierwsze USG mam pojutrze, wiec poczekam w stresie. Piszą, ze cyclogest podraznia sluzowke, a do tego jesli przyjmujesz Acard na rozrzedzenie krwi (tak jak ja) to jest combo i bardzo latwo o podraznienia naczynek.
    Moje plamienie przypominalo kawe z mlekiem - to znaczy, ze krew jest utleniona, czyli stara i dopiero teraz znalazla ujscie.. Plamienie bylo nie wielkie, na razie minelo po kilku godzinach, ale strach pozostał, bo nie wiem czego sie spodziewac.
    Bole ledzwi mogą byc rowniez spowodowane przez promieniowanie bolu od rozciagających sie wiezadel i rozpulchnionej macicy.
    Mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie wszystko w porzadku, stres nie pomaga, ale nic wiecej nie zrobisz. Taka stara krew podobno nie oznacza nic groznego, mozliwe, ze masz plamienie implantacyjne albo krwiaczka przy kosmowce. Badz dobrej mysli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 15:47

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ