X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr plamka krwi
Odpowiedz

plamka krwi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj w 6tyg i 6dni (7tydzien)
    zaczął boleć mnie brzuch jak na okres, trwało to dosłownie chwilkę i był to bardzo lekki ból. Po wizycie w toalecie zauważyłam na wkładce brązowo-czerwoną malutką plamkę, przy podcieraniu już nic nie było, i do dziś też już nic nie ma. Czy to może być coś poważnego?
    Dodam,że dzień przed tym zdarzeniem po stosunku z moim narzeczonym piekła mnie pochwa, na drugi dzień już nic nie czułam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem na początku ciąży i w każdym innym trymestrze po badaniu jak i stosunku (nawet na 2gi dzień) możesz lekko plamić. Wiadomo dla św spokoju warto to skonsultować ,ale jeżeli to była mała plamka i nie powtarza się...
    Przeczytaj artykuł
    http://www.edziecko.pl/edziecko/1,105020,7265748,Seks_w_ciazy___I_trymestr.html

• canton Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety 5 dni temu miałam plamienia z krwią za teraz tylko brązowe. Robiłam bete i wskazuje na początek ciąży. Dostałam od lekarki duphaston i łykam licząc ze wszystko będzie dobrze.

Czy ktoś z was miał plamienia na początku ? Jak to się skończyło ?

Może Aleksandra idź lepiej do lekarza ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamiłam krwią gdzieś koło tygodnia od daty ewentualnej @, później w czasie choroby (wirus z wymiotami). Plamienie brązowe miałam w I i II trymestrze prawie po każdym badaniu ginekologicznym i stosunku. W II trymestrze po chorobie zaczełam brać nospe luteinę (17 -21tc) później już tylko nospa w razie potrzeby, a od 21tc magnez (lek nie suplement).
    Jak widać zostało już mi niewiele :)

canton, alciak lubią tę wiadomość

• natalia2015 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamiłam na brązowo od 7 tygodnia przez ponad dwa tygodnie. Brałam luteinę i duphaston i wszytsko dobrze się toczy, jestem już 15 tyg. Mój lekarz powiedział, że takie brązowe plamienia na poczatku ciąży są bardzo częste, bo macica się oczyszcza.Powodzenia;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ