SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr PORADA Wyjazd w pierwszych tygodniach ciąży
Odpowiedz

PORADA Wyjazd w pierwszych tygodniach ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • MikroLena Koleżanka

Wysłany: 27 września 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do dyskusji. Mi lekarz zabronił latać przez całą ciążę. Taki był starej daty - nie lubiłam go. Mówił, że wzrasta m.in ryzyko odklejenia łożyska itp. Potem się okazało, że mam łożysko przodujące i zwiększone ryzyko odklejenia więc w sumie dobrze, że się tłukłam samochodami, pociągami i autokarami po kilkanaście godzin zamiast latać samolotem.

Samej podróży w ciąży bym nie demonizowała. Trzeba być ostrożnym - wiadomo: Częstsze postoje na prostowanie nóg, na siku, prowiant, leki które można brać w ciąży (za granicą nie znamy przecież nazw leków a w PL wiadomo, że apap można a ibupromu już nie itp.). Najważniejsze bez czego moim zdaniem nie należy podróżować za granicę to ubezpieczenie medyczne. W UE wystarcza EKUZ do 8msca (potem nie obejmuje porodu za granicą).

dqpranliwnrweqx3.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ