X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Marta_:) Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czulam, ze tak bedzie:) rano test +, wieczorem test +:)

Paula1991 lubi tę wiadomość

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Marta !
    Gratuluje ! :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tego nie ogarniam:P pierwsza proba, a raczej po prostu na zywioł i udalo sie:) troche teraz nie wiem co robic, kiedy lekarz i inne badania, mam ciezka prace i chcialabym jak najszybciej isc na zwolnienie:) duzo tego musze sienwszystkiego dowiedziec:)
    Temat o objawach to powiem o swoich:
    - przeczucie:)
    - bolace piersi juz po 7 dniach od owulacji, zwyklebola dwa dni przed @
    - uczucie przeziebienia
    - sennosc
    - zmeczenie
    - klucie w lewym jajniku i bol brzucha jak na @

Pozdrawiam dziewczynki:)

ania181111 lubi tę wiadomość

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś wszystko ogarniesz :) do lekarza już się możesz umówić :) I powinien wystawić zwolnienie od razu (przynajmniej ja tak miałam )...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dzieki kochana za odpowiedz:))) zaraz bede szukala terminu najszybszego zeby umowic sie do mojego ginekologa:))) :*

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :) I niczym sie nie martw ;) stres dla Ciebie teraz nie wskazany :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta grtulacje:)
    Aniu, dziekuje za cieple slowa, wogole mile tu same dziewczyny:)
    Mam nadzieje ,ze tym razem sie udalo,2 lata to i tak dlugo staran.
    Poki co śluz normalny, czuje jajniki i piersi:) Bede dobrej mysli, oby sie tylko rano nie rozczarowac..

ania181111, Marta_:) lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dwa lata czekałam na dwie kreski i się udaloooo ;)ten rok wyjątkowo plodnyyy:) :D

taka ja lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 listopada 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha:) plodny rok:)) zeby wszyscy ktorzy sie staraja o dzieciatko zachodzili jak najszybciej:)) tez wszystkim dziewczynkom zycze:))

Dzisiaj powtorzylam test rano:P juz trzeci bo nakupilam to mysle sobie zrobie ostatni:P i potwierdzone info:)

Czarnula czy zauwazylas ze jakos inaczej cie bola piersi..? Bo ja zwykle mialam gruczoly powiekszone ale teraz to bylo jakos inaczej. Delikatnie dotkne a bola jakbym je sciskala.

Heh:) a z takich zabawnych sytuacji podczas burzy hormonow... Kupilam kiszone ogorki na ogorkowa, zbieralam sie dwa dni zeby ja zrobic, bo bylam strasznie zmeczona po pracy. Pewnego pieknego wieczora stwierdzilam, ze zjem sobie jednego... Zjadlam cala paczke i wypilam wode:D jadlam je jakbym byla opetana:D a pozniej sama sie sobie dziwilam:D mialam napad jak czasem na czekolade albo czipsy:P a druga sytuacja: dwa razy w ciagu dnia rozplakalam sie z byle powodu i nie moglam sie uspokoic, bylam swiadoma ze placze bez powodu co sprawialo ze zaczynalam sie smiac z siebie i plakalam jednoczesnie sie smiejac:D najgorsze bylo ze wracalam z nauki jazdy i szlam przez centrum krakowa zanoszac sie placzem z usmiechem na ustach:D moglo to wygladac dosyc dziwnie:P

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oficjalnie gratuluję :)!!! . Hahaha hormony szaleją ;) u mnie też ;) nie martw się . Mój facet ma teraz ze mną przerabane :P wymyslam taakie rzeczy ze biedny nie wie co robic ;) w nocy wysyłam go po ciastka albo opierpapier go o różne rzeczy a on z pokorą mówi "poczekam aż Ci się hormony uspokoja";)

taka ja lubi tę wiadomość

• kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ! Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona ;)? Moja sytuacja wygląda następująco ..rok temu w czerwcu poroniłam w 10tyg.-po 2 latach starań ...A teraz na to wygląda że znowu się udało tylko jestem pełna obaw i strachu i mam złe przeczucia..:( Okres mi się spóźnia tydzień.. pojechałam na betę we wtorek wyszła 43,5 w czwartek 115,3 ale martwię się bo na testach ciążowych drugiej krechy prawie wcale nie widać...nie wiem czy nie dzieje się po raz kolejny coś złego...miała któraś z Was już tak...przepraszam za moja wylewną wiadomość ale nie mam komu się wygadać.. Pozdrawiam

Marta_:) lubi tę wiadomość

kasienka236
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka witamy :)
    Przede wszystkim nie ma co myśleć ze coś będzie nie tak.
    W takiej sytuacji najlepiej idź do ginekologa.
    Beta zaczyna rosnąć.
    Kiedy jest dzień spodziewanej @?
    Może jeszcze po prostu za wcześnie na test?

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_:) wrote:
    Jeszcze tego nie ogarniam:P pierwsza proba, a raczej po prostu na zywioł i udalo sie:) troche teraz nie wiem co robic, kiedy lekarz i inne badania, mam ciezka prace i chcialabym jak najszybciej isc na zwolnienie:) duzo tego musze sienwszystkiego dowiedziec:)
    Temat o objawach to powiem o swoich:
    - przeczucie:)
    - bolace piersi juz po 7 dniach od owulacji, zwyklebola dwa dni przed @
    - uczucie przeziebienia
    - sennosc
    - zmeczenie
    - klucie w lewym jajniku i bol brzucha jak na @

Pozdrawiam dziewczynki:)
    spokojnie z tym zwolnieniem :D (na zwolnieniu mozna iles dni byc przez cala ciaze, lepiej sie dowiedz i zostaw sb na koncowke wiecej, poczatek jakos przezyjesz hehe chociaz u mnie bylo ciezko :p 3 miechy wyciete z zyciorysu)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, nie wiem czy nie ciesze sie za wczesnie, ale zobaczylam dzisiaj drugą blada kreskę (wieczorny test), okres mi się spóźnia, ale dopiero jeden dzień, bóle mam jak na okres i obolałe piersi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 19:54

Paula1991 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety test negatywny dzisiaj, nie bylo takiej drugiej jasnej kreski jak w poprzednim:(
    Bola mnie piersi, jajniki, sluz znow rano brazowy, @ brak, ogolnie nie wiem co jest , bo wogole mam duzo sluzu, a dopiero za 3 tyg mam ginekologa :( Czyli dla meza na urodziny prezentu nie bedzie;(

Marta, chormony buzuja:) Nie przejmuj sie otoczeniem, rosnie w Tobie nowe zycie:) a wiec wszystko Ci pasuje:)

Kasienko, moze wstaw nam zdj testow:) I nie martw sie, jest mnostwo przypadkow ,ze testy nie wychodza a ciaza jest:) Beta jest wiarygodniejszan i jej sie trzymaj, jest dzidzia? jest:) to usmiech :)
    Nawiasem mowiac chcialabym by u mnie tak wyszlo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:14

Asiaa91 lubi tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ja na l4 można być całą ciążę. Inne l4 są tylko na 182 dni w tym wypadku mamy 9 miesięcy spokoju :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj rano dwa różne testy i na obu pojawiła się bledsza niż kontrolna druga kreska ;)

Malena91 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:15

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję!
    Zrób w poniedziałek badanie progesteronu :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ