X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj znalazłam taka informacje w Google :
    Winowajcą są przede wszystkim hormony. Wiadomo, że progesteron rozleniwia pracę żołądka, może ją również zaburzyć. Hormony płciowe drażnią również błonę śluzową, co jest bezpośrednią przyczyną wymiotów. Zanim zawierucha hormonalna nie przetoczy się przez organizm kobiety w ciąży, jest ona skazana na rezygnację z wielu dań. Niestety,nie można wskazać konkretnych potraw, które wywołują wymioty, ponieważ każda przyszła mama wymieni inne. :)

Jeżeli nie bierzesz progresteronu w żadnych lekach to znaczy ze Twój organizm sam produkuje wysoka ilość co jest najbardziej potrzebne w ciazy :)
    Także dziewczyny nie ma co, trzeba się cieszyć z mdłości :)
    Ania może lepiej nie przestawaj sama, skoro wizyta juz niedługo to napewno wytrzymasz :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Winowajcą są przede wszystkim hormony. Wiadomo, że progesteron rozleniwia pracę żołądka, może ją również zaburzyć. Hormony płciowe drażnią również błonę śluzową, co jest bezpośrednią przyczyną wymiotów. Zanim zawierucha hormonalna nie przetoczy się przez organizm kobiety w ciąży, jest ona skazana na rezygnację z wielu dań. Niestety,nie można wskazać konkretnych potraw, które wywołują wymioty, ponieważ każda przyszła mama wymieni inne. :)

Jeżeli nie bierzesz progresteronu w żadnych lekach to znaczy ze Twój organizm sam produkuje wysoka ilość co jest najbardziej potrzebne w ciazy :)
    Ania może lepiej nie przestawaj sama, skoro wizyta juz niedługo to napewno wytrzymasz :)
    Też tak uważam :) więc nie odstawiam leku :) tylko dziś przez pomyłkę nie wzięłam jednej i jak ręką odjal te wymioty :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:

Jeżeli macie problemy z mdłościami polecam migdaly i krakersy, sucharki.
    Ja bez tych dwóch rzeczy rano nie mogłam wstać do pracy przy mdlosciach a teraz trwały całe 24 godziny.

ania181111 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Jeżeli macie problemy z mdłościami polecam migdaly i krakersy, sucharki.
    Ja bez tych dwóch rzeczy rano nie mogłam wstać do pracy przy mdlosciach a teraz trwały całe 24 godziny.
    mi to nie pomaga na serio :/ ; (

• Dalile Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, czy tu ciążują?
    Jestem tu nowa, mam nadzieję, że przygarniecie mnie z bąbelkiem.
    Obecnie jestem w 7 tc - 6 tc +1 i czekam na czwartkową wizytę u gina. Może będzie już serduszko?

Z objawów na razie dokuczają tylko bardzo wrażliwe piersi i bóle brzucha w tym ciągle przy pachwinach.

Moja mama na mdłości radziła zjeść coś i wypić jeszcze przed wstaniem z łóżka. :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Obecnie jestem w 7 tc - 6 tc +1 i czekam na czwartkową wizytę u gina. Może będzie już serduszko? Hejj:) u mnie już w 6 tygodniu widziałam serduszko :)

Z objawów na razie dokuczają tylko bardzo wrażliwe piersi i bóle brzucha w tym ciągle przy pachwinach.

Moja mama na mdłości radziła zjeść coś i wypić jeszcze przed wstaniem z łóżka. :)

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    mi to nie pomaga na serio :/ ; (

Mi migdaly pomagały przez 2 może 3 dni co prawda ale potem znalazłam sobie krakersy jakieś takie mięsne hmmm o smaku wedzonki?
    To było coś i pomagało :D
    Dalile pewnie zapraszamy :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuję :D

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Mi migdaly pomagały przez 2 może 3 dni co prawda ale potem znalazłam sobie krakersy jakieś takie mięsne hmmm o smaku wedzonki?
    To było coś i pomagało :D
    Dalile pewnie zapraszamy :)
    Dziś właśnie odkryłam że mandarynki mi pomagają na mdłości :D

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dalile <3

To ja od jutra próbuje mandarynki akurat mam je pod ręką ;-)
    Jak nie pomogą to kupię sobie migdały lub krakersy ;-)

ania181111, Paula1991 lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Witaj Dalile <3

To ja od jutra próbuje mandarynki akurat mam je pod ręką ;-)
    Jak nie pomogą to kupię sobie migdały lub krakersy ;-)
    polecam mandarynki :)

Paula1991, blondyna5555 lubią tę wiadomość

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Obecnie jestem w 7 tc - 6 tc +1 i czekam na czwartkową wizytę u gina. Może będzie już serduszko?

witamy ^_^ nasza wizyta 1-szego grudna :) juz polowkowe bedziemy robili

blondyna5555 lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ja
    Jak cudownie juz 20 tydzień, tez bym chciała juz żeby za mną była połowa ciąży <3

taka ja lubi tę wiadomość

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Paula
    Mówisz ze jak są mdłości to znaczy ze jest wysoki progesteron? A skąd to wiesz, bo wsumie ja mam od kilku dni takie mdłości ze trzymają mnie cały dzień, a progesteronu nie biorę ;-)

Blondynka bierzesz, pisałsać, że masz luteinę to progesteron, duphaston to też progesteron... Czasami sztuczny progesteron też wywołuje mdłości i je podtrzymuje np luteina przyjmowana doustnie. Mogą pojawić się za 1-2 dni od przyjecia luteiny czy duphastonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 06:58

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko
    Luteina i duphaston to progesteron a to nie wiedziałam, sorki. Pierwszy raz biorę jedno i drugie, myślałam że progesteron to progesteron ;-)
    Czyli jednak to nie ja wytwarzam progesteron :-(
    A już się cieszyłam ze chociaż to jest moją zasługą :-(

No cóż nie mogę się załamywać, ważne że jedno i drugie działa i jest ok ;-)

Dziękuję Martynko za wytłumaczenie <3 <3 <3

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondynko każda kobieta wytwarza progesteron, czasami w organiźnie jest go mało, ale po owulacji brałaś lutkę, więc podniosła Ci trochę poziom :)

NatiB, blondyna5555 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Wytwarzasz go, tylko czasem lepiej wspomóc matce naturze! :) Co więcej i dalej w ciąże, tym prawdopodobniej mniej go będziesz potrzebowała, organizm sam sobie poradzi.

ania181111, blondyna5555 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)nooo jak już wspominałam u mnie progesteron chyba wysoki bo dziś wymiotuje jak szalona od 7.00 rano :/ . Pogoda kiepska wieje że chce głowę urwać :) A miałam plan dziś iść po prezent N święta dla siostry i nie pójdę chybaaa ... bozeee ... Jak tam u Was samopoczucie dziś ? :)pozdrawiam mamusie ;)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Aniu181111!
    Kłócę się dziś sama ze sobą ws. zwolnienia. Iść cy nie iść? Oto jest pytanie.
    Pracę mam przy komputerze, niezbyt ciężką, ale stresującą, zwłaszcza stresującą szefową....
    Co więcej starałam się o to dziecko naprawdę długo, nic nie działało, w końcu po 2 in vitro się udało... nie chcę stracić tego dziecka bo tego nie wytrzymam.

I tak po macierzyńskim chce zmienić pracę, byłam tu tylko już dla umowę na czas nieokreślony.... iść na zwolnienie i olać ludzi, którzy i tak mnie nie doceniali? A co jeśli się nie uda i będę musiała tu wrócić?

Co najciekawsze, sama szefowa zaproponowała mi zwolnienie do końca 3 msc, aż ten najgorszy okres minie.

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) wiesz ja na zwolnienie poszłam od razu bo moja praca jest dość ciężka :/ i mimo to że atmosfera w pracy jest super i P.dyrektor nie miała nic przeciwko temu abym przyszła do pracy to ja szczerze mówiąc wolałam iść na zwolnienie :/ i mnie treba było stać przez min 8 H mało tego czasami dźwigać i baaaardzo duzooo chodzić :/ Pani doktor sama powiedziała że od razu mam iść na zwolnienie bez żadnego ale . Jeśli chodzi o Ciebie to jessli mogę doradzic to idź na zwolnienie i nawet się nie zastanawiaj ! Stres w ciazy jest chyba gorszy niż "dzwiganieciężarów " :/ . Pomysl sobie gdyby coś się stało Tobie albo dziecku przez silny stres ?! Nie wybaczyla byś sobie tego ! Poza tym sama napisałaś że i tak Cię tam nie szanują więc Ty ich też olej :P ... teraz Ty jesteś ważna i maleństwo o które tak się staralas:) idź na l4 i odpoczywaj sobie w domku bez zbędnego stresu i nerw
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 11:27

Dalile, Martynka30 lubią tę wiadomość

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ