Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tutaj znalazłam taka informacje w Google :
Winowajcą są przede wszystkim hormony. Wiadomo, że progesteron rozleniwia pracę żołądka, może ją również zaburzyć. Hormony płciowe drażnią również błonę śluzową, co jest bezpośrednią przyczyną wymiotów. Zanim zawierucha hormonalna nie przetoczy się przez organizm kobiety w ciąży, jest ona skazana na rezygnację z wielu dań. Niestety,nie można wskazać konkretnych potraw, które wywołują wymioty, ponieważ każda przyszła mama wymieni inne.
Jeżeli nie bierzesz progresteronu w żadnych lekach to znaczy ze Twój organizm sam produkuje wysoka ilość co jest najbardziej potrzebne w ciazy
Także dziewczyny nie ma co, trzeba się cieszyć z mdłości
Ania może lepiej nie przestawaj sama, skoro wizyta juz niedługo to napewno wytrzymasz
-
Paula1991 wrote:Tutaj znalazłam taka informacje w Google :
Winowajcą są przede wszystkim hormony. Wiadomo, że progesteron rozleniwia pracę żołądka, może ją również zaburzyć. Hormony płciowe drażnią również błonę śluzową, co jest bezpośrednią przyczyną wymiotów. Zanim zawierucha hormonalna nie przetoczy się przez organizm kobiety w ciąży, jest ona skazana na rezygnację z wielu dań. Niestety,nie można wskazać konkretnych potraw, które wywołują wymioty, ponieważ każda przyszła mama wymieni inne.
Jeżeli nie bierzesz progresteronu w żadnych lekach to znaczy ze Twój organizm sam produkuje wysoka ilość co jest najbardziej potrzebne w ciazy
Ania może lepiej nie przestawaj sama, skoro wizyta juz niedługo to napewno wytrzymasz
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Paula1991 wrote:Tutaj znalazłam taka informacje w Google :
Jeżeli macie problemy z mdłościami polecam migdaly i krakersy, sucharki.
Ja bez tych dwóch rzeczy rano nie mogłam wstać do pracy przy mdlosciach a teraz trwały całe 24 godziny.ania181111 lubi tę wiadomość
-
Paula1991 wrote:Jeżeli macie problemy z mdłościami polecam migdaly i krakersy, sucharki.
Ja bez tych dwóch rzeczy rano nie mogłam wstać do pracy przy mdlosciach a teraz trwały całe 24 godziny.
Dzień dobry, czy tu ciążują?
Jestem tu nowa, mam nadzieję, że przygarniecie mnie z bąbelkiem.
Obecnie jestem w 7 tc - 6 tc +1 i czekam na czwartkową wizytę u gina. Może będzie już serduszko?
Z objawów na razie dokuczają tylko bardzo wrażliwe piersi i bóle brzucha w tym ciągle przy pachwinach.
Moja mama na mdłości radziła zjeść coś i wypić jeszcze przed wstaniem z łóżka.ania181111 lubi tę wiadomość
-
Dalile wrote:Dzień dobry, czy tu ciążują?
Obecnie jestem w 7 tc - 6 tc +1 i czekam na czwartkową wizytę u gina. Może będzie już serduszko? Hejj:) u mnie już w 6 tygodniu widziałam serduszko
Z objawów na razie dokuczają tylko bardzo wrażliwe piersi i bóle brzucha w tym ciągle przy pachwinach.
Moja mama na mdłości radziła zjeść coś i wypić jeszcze przed wstaniem z łóżka.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
ania181111 wrote:mi to nie pomaga na serio ; (
Mi migdaly pomagały przez 2 może 3 dni co prawda ale potem znalazłam sobie krakersy jakieś takie mięsne hmmm o smaku wedzonki?
To było coś i pomagało
Dalile pewnie zapraszamyania181111 lubi tę wiadomość
-
Paula1991 wrote:Mi migdaly pomagały przez 2 może 3 dni co prawda ale potem znalazłam sobie krakersy jakieś takie mięsne hmmm o smaku wedzonki?
To było coś i pomagało
Dalile pewnie zapraszamy
Dalile wrote:Dzień dobry, czy tu ciążują?
Obecnie jestem w 7 tc - 6 tc +1 i czekam na czwartkową wizytę u gina. Może będzie już serduszko?
Moja mama na mdłości radziła zjeść coś i wypić jeszcze przed wstaniem z łóżka.
witamy nasza wizyta 1-szego grudna juz polowkowe bedziemy robiliblondyna5555 lubi tę wiadomość
-
blondyna5555 wrote:Paula
Mówisz ze jak są mdłości to znaczy ze jest wysoki progesteron? A skąd to wiesz, bo wsumie ja mam od kilku dni takie mdłości ze trzymają mnie cały dzień, a progesteronu nie biorę
Blondynka bierzesz, pisałsać, że masz luteinę to progesteron, duphaston to też progesteron... Czasami sztuczny progesteron też wywołuje mdłości i je podtrzymuje np luteina przyjmowana doustnie. Mogą pojawić się za 1-2 dni od przyjecia luteiny czy duphastonu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 06:58
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynko
Luteina i duphaston to progesteron a to nie wiedziałam, sorki. Pierwszy raz biorę jedno i drugie, myślałam że progesteron to progesteron
Czyli jednak to nie ja wytwarzam progesteron
A już się cieszyłam ze chociaż to jest moją zasługą
No cóż nie mogę się załamywać, ważne że jedno i drugie działa i jest ok
Dziękuję Martynko za wytłumaczenie -
Blondynko każda kobieta wytwarza progesteron, czasami w organiźnie jest go mało, ale po owulacji brałaś lutkę, więc podniosła Ci trochę poziom
NatiB, blondyna5555 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dzień dobry dziewczyny :)nooo jak już wspominałam u mnie progesteron chyba wysoki bo dziś wymiotuje jak szalona od 7.00 rano . Pogoda kiepska wieje że chce głowę urwać A miałam plan dziś iść po prezent N święta dla siostry i nie pójdę chybaaa ... bozeee ... Jak tam u Was samopoczucie dziś ? :)pozdrawiam mamusie[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dzień dobry Aniu181111!
Kłócę się dziś sama ze sobą ws. zwolnienia. Iść cy nie iść? Oto jest pytanie.
Pracę mam przy komputerze, niezbyt ciężką, ale stresującą, zwłaszcza stresującą szefową....
Co więcej starałam się o to dziecko naprawdę długo, nic nie działało, w końcu po 2 in vitro się udało... nie chcę stracić tego dziecka bo tego nie wytrzymam.
I tak po macierzyńskim chce zmienić pracę, byłam tu tylko już dla umowę na czas nieokreślony.... iść na zwolnienie i olać ludzi, którzy i tak mnie nie doceniali? A co jeśli się nie uda i będę musiała tu wrócić?
Co najciekawsze, sama szefowa zaproponowała mi zwolnienie do końca 3 msc, aż ten najgorszy okres minie. -
hej wiesz ja na zwolnienie poszłam od razu bo moja praca jest dość ciężka i mimo to że atmosfera w pracy jest super i P.dyrektor nie miała nic przeciwko temu abym przyszła do pracy to ja szczerze mówiąc wolałam iść na zwolnienie i mnie treba było stać przez min 8 H mało tego czasami dźwigać i baaaardzo duzooo chodzić Pani doktor sama powiedziała że od razu mam iść na zwolnienie bez żadnego ale . Jeśli chodzi o Ciebie to jessli mogę doradzic to idź na zwolnienie i nawet się nie zastanawiaj ! Stres w ciazy jest chyba gorszy niż "dzwiganieciężarów " . Pomysl sobie gdyby coś się stało Tobie albo dziecku przez silny stres ?! Nie wybaczyla byś sobie tego ! Poza tym sama napisałaś że i tak Cię tam nie szanują więc Ty ich też olej ... teraz Ty jesteś ważna i maleństwo o które tak się staralas:) idź na l4 i odpoczywaj sobie w domku bez zbędnego stresu i nerw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 11:27
Dalile, Martynka30 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]