X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję....

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Sandra-87 Nowa

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :) Udzielam się pierwszy raz więc może krótko o sobie. 25 listopada powinnam dostać okres, który jest bardzo regularny. Już tydzień przed okresem spodziewałam się, że może coś się święcić bo nie miałam typowych objawów przedokresowych (złość/wilczy głód) tylko codziennie pobolewał mnie brzuch. Potem doszły lekkie zawroty głowy i bolesne piersi. Test zrobiony 27.11 i powtórzony 28.11 pozytywny :)
    Czekam nadal na pakiet medyczny z pracy, bo nie chcę chodzić do dotychczasowego państwowego lekarza i mam nadzieję, że w przyszłym tyg. uda się już zapisać na wizytę tam gdzie chce.
    Czy powinnam iść zrobić badania z krwi czy nie jest to konieczne?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma obowiązku ale to dobra metoda na sprawdzenie czy wszystko ok przed wizytą u lekarza.
    Lekarz za duzo ci za dużo przed 5 tyg nie powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 20:12

taka ja lubi tę wiadomość

• Sandra-87 Nowa

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg kalendarza jest to 5 tyg. i 1 dzień, więc za tydzień-dwa może już będzie jakiś konkret :)

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra-87 wrote:
    Witam wszystkich :) Udzielam się pierwszy raz więc może krótko o sobie. 25 listopada powinnam dostać okres, który jest bardzo regularny. Już tydzień przed okresem spodziewałam się, że może coś się święcić bo nie miałam typowych objawów przedokresowych (złość/wilczy głód) tylko codziennie pobolewał mnie brzuch. Potem doszły lekkie zawroty głowy i bolesne piersi. Test zrobiony 27.11 i powtórzony 28.11 pozytywny :)
    Czekam nadal na pakiet medyczny z pracy, bo nie chcę chodzić do dotychczasowego państwowego lekarza i mam nadzieję, że w przyszłym tyg. uda się już zapisać na wizytę tam gdzie chce.
    Czy powinnam iść zrobić badania z krwi czy nie jest to konieczne?

u mnie lekarz nie przyjmuje bez dwoch wynikow bety (zeby sprawdzic przyrost), pierwsza wizyta luzna (na usg nic nie widac by bylo bo za wczesnie) obejrzal wynik bety i zapisal na kolejna wizyte (juz z usg)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Taka ja
    Jak cudownie juz 20 tydzień, tez bym chciała juz żeby za mną była połowa ciąży <3
    szybciutko Ci zleci ^_^ tak jak mi (narazie wszystko jest ok; tez mamy strate za soba-jedna wrzesien 2014 i dopiero po prawie roku staran kolejna ciaza)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    u mnie lekarz nie przyjmuje bez dwoch wynikow bety (zeby sprawdzic przyrost), pierwsza wizyta luzna (na usg nic nie widac by bylo bo za wczesnie) obejrzal wynik bety i zapisal na kolejna wizyte (juz z usg)
    ja miałam tylko jedna betę i później usg dwa razy i bilo serduszko więc gin nie kazał już bety robić :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ja <3
    Mam nadzieje ze szybko zleci bo strach i niepokój jest silniejszy niż szczęście i radość z bycia przyszłą mamą, chyba nadal do mnie nie dotarło tak naprawdę ze jestem w ciąży,wiadomo gdyby nie te objawy co mnie męczą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:24

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Taka ja <3
    Mam nadzieje ze szybko zleci bo strach i niepokój jest silniejszy niż szczęście i radość z bycia przyszłą mamą, chyba nadal do mnie nie dotarło tak naprawdę ze jestem w ciąży,wiadomo gdyby nie te objawy co mnie męczą ;-)
    do mnie też to nie dociera :) boję się również :/ale to podobno normalne :).

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Mdłości odpuściły, ale boję się, że znów wrócą pod wieczór ze zdwojoną siłą. Wiem jedno - sam zapach imbiru powoduje randkę z sedesem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 08:01

Paula1991 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Dzień dobry! :)

Mdłości odpuściły, ale boję się, że znów wrócą pod wieczór ze zdwojoną siłą. Wiem jedno - sam zapach imbiru powoduje randkę z sedesem :)
    jejjj tak bardzo Ci wspolczuje :/ bo wiem co przezywasz :/... Nie wiem ja Ci pomóc - chyba musisz to przeżyć poprostu . Czytałam ostatnio ze jak występują mdłości i wymioty to znak ze maluch dobrze się rozwija :) więc głowa do góry :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo to sobie tłumaczę i nawet mnie cieszą :) Byle do czwartku (piątku) damy radę!

ania181111 lubi tę wiadomość

• NatiB Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piszcie, że mdłości są oznaką tego, że dziecko dobrze się rozwija bo większośc kobiet nie ma tych mdłości w ciaży i prawdopodobnie również dużo bez mdłości jest na tym forum i jesli przeczytają, że taki objaw świadczy o dobrze rozwijającym się płodzie to mozecie sobie wyobrazić co poczują kobiety mające obawy o dziecko a jednoczesnie nie mające mdłości. To jest specyficzna reakcja organizmu na wzrost hormonu i jego tolerancję. I tyle.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie popadajmy w przesadę - jak napiszę, że cycki mnie bolą, to dziewczyny, których nie bolą (za to boli je brzuch, czy *wstaw tu inny objaw*) będą się bać?
    Każdy, kto chociażby zajrzał do internetu (że o zapytaniu lekarza nie wspomnę) wie, że objawy ciąży są sprawą indywidualną, a dziewczynom bez mdłości można zazdrościć, bo są szczęściarami.
    Wymieniamy się tu naszymi objawami i naprawdę sądzę, że KAŻDY z nich jest pozytywem - może dawać nadzieję, że dziecko się dobrze rozwija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 09:25

• NatiB Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz, że są kobiety serio pełne obaw i mają je głownie dlatego, że nie mają tych specyficznych ciążowych objawów i w kilku wątkach było wałkowane, że brak objawów absolutnie o niczym nie świadczy a i tak ich stres odnośnie tego pozostał, wlasnie z tego powodu, że wczesniej dodano komentarz, że mdłości świadczą o prawidłowym przyroście HCG. Nie wymyslam sobie tego tylko wiem co czytałam i to na tym forum.

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry jeśli się czepiam ale wiem, ze takie coś może poschizować kilka kobietek, więc jakby co to brak mdłości nie jest czymś złym i o niczym nie swiadczy:)

Bartuś❤️
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie macie mdłości, to zazdrościmy! Oby tak dalej!

Ja też się boję, nieustannie, dlatego właśnie doszukuję się pozytywnych znaków we wszystkim. :)

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Nati :) Ja z pierwszym dzieckiem nie miałam żadnych objawów, ale to było 6 lat temu, byłam młoda i jakoś nie interesowałam się hormonami i nie doszukiwałam się czy objawy są przez wzrost hormonów czy nie.
    Ale teraz bardziej świadoma wszystkiego i z tego powodu, że bardzo staraliśmy się o drugie dziecko i trochę to trwało to każdy objaw jest dla mnie czymś pozytywnym a gdybym nie miała w ogóle pewnie bym bardziej myślała i się stresowała :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, ale to temat o objawach Elvi :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kiedyś kilku lekarzy nastraszyło, że brak mdłości, albo jakichkolwiek objawów to bardzo źle, wiele razy jak leżałam z ciążą zagrożoną mi to powtarzali, dlatego tak schizuje :( Tak mi to wryli w pamięć :( a jak do tego dochodzi ból krzyża i brzucha to myślę, że już po mnie :(

Mnie chciałam nikogo schizować z brakiem mdłości, bo sama ich nie mam choć wolałabym je mieć.

ania181111 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ