Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkich Udzielam się pierwszy raz więc może krótko o sobie. 25 listopada powinnam dostać okres, który jest bardzo regularny. Już tydzień przed okresem spodziewałam się, że może coś się święcić bo nie miałam typowych objawów przedokresowych (złość/wilczy głód) tylko codziennie pobolewał mnie brzuch. Potem doszły lekkie zawroty głowy i bolesne piersi. Test zrobiony 27.11 i powtórzony 28.11 pozytywny
Czekam nadal na pakiet medyczny z pracy, bo nie chcę chodzić do dotychczasowego państwowego lekarza i mam nadzieję, że w przyszłym tyg. uda się już zapisać na wizytę tam gdzie chce.
Czy powinnam iść zrobić badania z krwi czy nie jest to konieczne? -
Sandra-87 wrote:Witam wszystkich Udzielam się pierwszy raz więc może krótko o sobie. 25 listopada powinnam dostać okres, który jest bardzo regularny. Już tydzień przed okresem spodziewałam się, że może coś się święcić bo nie miałam typowych objawów przedokresowych (złość/wilczy głód) tylko codziennie pobolewał mnie brzuch. Potem doszły lekkie zawroty głowy i bolesne piersi. Test zrobiony 27.11 i powtórzony 28.11 pozytywny
Czekam nadal na pakiet medyczny z pracy, bo nie chcę chodzić do dotychczasowego państwowego lekarza i mam nadzieję, że w przyszłym tyg. uda się już zapisać na wizytę tam gdzie chce.
Czy powinnam iść zrobić badania z krwi czy nie jest to konieczne?
u mnie lekarz nie przyjmuje bez dwoch wynikow bety (zeby sprawdzic przyrost), pierwsza wizyta luzna (na usg nic nie widac by bylo bo za wczesnie) obejrzal wynik bety i zapisal na kolejna wizyte (juz z usg) -
blondyna5555 wrote:Taka ja
Jak cudownie juz 20 tydzień, tez bym chciała juz żeby za mną była połowa ciąży -
taka ja wrote:u mnie lekarz nie przyjmuje bez dwoch wynikow bety (zeby sprawdzic przyrost), pierwsza wizyta luzna (na usg nic nie widac by bylo bo za wczesnie) obejrzal wynik bety i zapisal na kolejna wizyte (juz z usg)
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Taka ja
Mam nadzieje ze szybko zleci bo strach i niepokój jest silniejszy niż szczęście i radość z bycia przyszłą mamą, chyba nadal do mnie nie dotarło tak naprawdę ze jestem w ciąży,wiadomo gdyby nie te objawy co mnie męcząWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:24
taka ja lubi tę wiadomość
-
blondyna5555 wrote:Taka ja
Mam nadzieje ze szybko zleci bo strach i niepokój jest silniejszy niż szczęście i radość z bycia przyszłą mamą, chyba nadal do mnie nie dotarło tak naprawdę ze jestem w ciąży,wiadomo gdyby nie te objawy co mnie męczą
Dalile wrote:Dzień dobry!
Mdłości odpuściły, ale boję się, że znów wrócą pod wieczór ze zdwojoną siłą. Wiem jedno - sam zapach imbiru powoduje randkę z sedesem
Nie piszcie, że mdłości są oznaką tego, że dziecko dobrze się rozwija bo większośc kobiet nie ma tych mdłości w ciaży i prawdopodobnie również dużo bez mdłości jest na tym forum i jesli przeczytają, że taki objaw świadczy o dobrze rozwijającym się płodzie to mozecie sobie wyobrazić co poczują kobiety mające obawy o dziecko a jednoczesnie nie mające mdłości. To jest specyficzna reakcja organizmu na wzrost hormonu i jego tolerancję. I tyle.
taka ja lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Nie popadajmy w przesadę - jak napiszę, że cycki mnie bolą, to dziewczyny, których nie bolą (za to boli je brzuch, czy *wstaw tu inny objaw*) będą się bać?
Każdy, kto chociażby zajrzał do internetu (że o zapytaniu lekarza nie wspomnę) wie, że objawy ciąży są sprawą indywidualną, a dziewczynom bez mdłości można zazdrościć, bo są szczęściarami.
Wymieniamy się tu naszymi objawami i naprawdę sądzę, że KAŻDY z nich jest pozytywem - może dawać nadzieję, że dziecko się dobrze rozwija.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 09:25
-
Uwierz, że są kobiety serio pełne obaw i mają je głownie dlatego, że nie mają tych specyficznych ciążowych objawów i w kilku wątkach było wałkowane, że brak objawów absolutnie o niczym nie świadczy a i tak ich stres odnośnie tego pozostał, wlasnie z tego powodu, że wczesniej dodano komentarz, że mdłości świadczą o prawidłowym przyroście HCG. Nie wymyslam sobie tego tylko wiem co czytałam i to na tym forum.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Zgadzam się z Nati Ja z pierwszym dzieckiem nie miałam żadnych objawów, ale to było 6 lat temu, byłam młoda i jakoś nie interesowałam się hormonami i nie doszukiwałam się czy objawy są przez wzrost hormonów czy nie.
Ale teraz bardziej świadoma wszystkiego i z tego powodu, że bardzo staraliśmy się o drugie dziecko i trochę to trwało to każdy objaw jest dla mnie czymś pozytywnym a gdybym nie miała w ogóle pewnie bym bardziej myślała i się stresowała -
Mnie kiedyś kilku lekarzy nastraszyło, że brak mdłości, albo jakichkolwiek objawów to bardzo źle, wiele razy jak leżałam z ciążą zagrożoną mi to powtarzali, dlatego tak schizuje Tak mi to wryli w pamięć a jak do tego dochodzi ból krzyża i brzucha to myślę, że już po mnie
Mnie chciałam nikogo schizować z brakiem mdłości, bo sama ich nie mam choć wolałabym je mieć.ania181111 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz