X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję....

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Sandra-87 Nowa

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :) Udzielam się pierwszy raz więc może krótko o sobie. 25 listopada powinnam dostać okres, który jest bardzo regularny. Już tydzień przed okresem spodziewałam się, że może coś się święcić bo nie miałam typowych objawów przedokresowych (złość/wilczy głód) tylko codziennie pobolewał mnie brzuch. Potem doszły lekkie zawroty głowy i bolesne piersi. Test zrobiony 27.11 i powtórzony 28.11 pozytywny :)
    Czekam nadal na pakiet medyczny z pracy, bo nie chcę chodzić do dotychczasowego państwowego lekarza i mam nadzieję, że w przyszłym tyg. uda się już zapisać na wizytę tam gdzie chce.
    Czy powinnam iść zrobić badania z krwi czy nie jest to konieczne?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma obowiązku ale to dobra metoda na sprawdzenie czy wszystko ok przed wizytą u lekarza.
    Lekarz za duzo ci za dużo przed 5 tyg nie powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 20:12

taka ja lubi tę wiadomość

• Sandra-87 Nowa

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg kalendarza jest to 5 tyg. i 1 dzień, więc za tydzień-dwa może już będzie jakiś konkret :)

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra-87 wrote:
    Witam wszystkich :) Udzielam się pierwszy raz więc może krótko o sobie. 25 listopada powinnam dostać okres, który jest bardzo regularny. Już tydzień przed okresem spodziewałam się, że może coś się święcić bo nie miałam typowych objawów przedokresowych (złość/wilczy głód) tylko codziennie pobolewał mnie brzuch. Potem doszły lekkie zawroty głowy i bolesne piersi. Test zrobiony 27.11 i powtórzony 28.11 pozytywny :)
    Czekam nadal na pakiet medyczny z pracy, bo nie chcę chodzić do dotychczasowego państwowego lekarza i mam nadzieję, że w przyszłym tyg. uda się już zapisać na wizytę tam gdzie chce.
    Czy powinnam iść zrobić badania z krwi czy nie jest to konieczne?

u mnie lekarz nie przyjmuje bez dwoch wynikow bety (zeby sprawdzic przyrost), pierwsza wizyta luzna (na usg nic nie widac by bylo bo za wczesnie) obejrzal wynik bety i zapisal na kolejna wizyte (juz z usg)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Taka ja
    Jak cudownie juz 20 tydzień, tez bym chciała juz żeby za mną była połowa ciąży <3
    szybciutko Ci zleci ^_^ tak jak mi (narazie wszystko jest ok; tez mamy strate za soba-jedna wrzesien 2014 i dopiero po prawie roku staran kolejna ciaza)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    u mnie lekarz nie przyjmuje bez dwoch wynikow bety (zeby sprawdzic przyrost), pierwsza wizyta luzna (na usg nic nie widac by bylo bo za wczesnie) obejrzal wynik bety i zapisal na kolejna wizyte (juz z usg)
    ja miałam tylko jedna betę i później usg dwa razy i bilo serduszko więc gin nie kazał już bety robić :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ja <3
    Mam nadzieje ze szybko zleci bo strach i niepokój jest silniejszy niż szczęście i radość z bycia przyszłą mamą, chyba nadal do mnie nie dotarło tak naprawdę ze jestem w ciąży,wiadomo gdyby nie te objawy co mnie męczą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 22:24

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Taka ja <3
    Mam nadzieje ze szybko zleci bo strach i niepokój jest silniejszy niż szczęście i radość z bycia przyszłą mamą, chyba nadal do mnie nie dotarło tak naprawdę ze jestem w ciąży,wiadomo gdyby nie te objawy co mnie męczą ;-)
    do mnie też to nie dociera :) boję się również :/ale to podobno normalne :).

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Mdłości odpuściły, ale boję się, że znów wrócą pod wieczór ze zdwojoną siłą. Wiem jedno - sam zapach imbiru powoduje randkę z sedesem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 08:01

Paula1991 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Dzień dobry! :)

Mdłości odpuściły, ale boję się, że znów wrócą pod wieczór ze zdwojoną siłą. Wiem jedno - sam zapach imbiru powoduje randkę z sedesem :)
    jejjj tak bardzo Ci wspolczuje :/ bo wiem co przezywasz :/... Nie wiem ja Ci pomóc - chyba musisz to przeżyć poprostu . Czytałam ostatnio ze jak występują mdłości i wymioty to znak ze maluch dobrze się rozwija :) więc głowa do góry :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo to sobie tłumaczę i nawet mnie cieszą :) Byle do czwartku (piątku) damy radę!

ania181111 lubi tę wiadomość

• NatiB Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piszcie, że mdłości są oznaką tego, że dziecko dobrze się rozwija bo większośc kobiet nie ma tych mdłości w ciaży i prawdopodobnie również dużo bez mdłości jest na tym forum i jesli przeczytają, że taki objaw świadczy o dobrze rozwijającym się płodzie to mozecie sobie wyobrazić co poczują kobiety mające obawy o dziecko a jednoczesnie nie mające mdłości. To jest specyficzna reakcja organizmu na wzrost hormonu i jego tolerancję. I tyle.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie popadajmy w przesadę - jak napiszę, że cycki mnie bolą, to dziewczyny, których nie bolą (za to boli je brzuch, czy *wstaw tu inny objaw*) będą się bać?
    Każdy, kto chociażby zajrzał do internetu (że o zapytaniu lekarza nie wspomnę) wie, że objawy ciąży są sprawą indywidualną, a dziewczynom bez mdłości można zazdrościć, bo są szczęściarami.
    Wymieniamy się tu naszymi objawami i naprawdę sądzę, że KAŻDY z nich jest pozytywem - może dawać nadzieję, że dziecko się dobrze rozwija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 09:25

• NatiB Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz, że są kobiety serio pełne obaw i mają je głownie dlatego, że nie mają tych specyficznych ciążowych objawów i w kilku wątkach było wałkowane, że brak objawów absolutnie o niczym nie świadczy a i tak ich stres odnośnie tego pozostał, wlasnie z tego powodu, że wczesniej dodano komentarz, że mdłości świadczą o prawidłowym przyroście HCG. Nie wymyslam sobie tego tylko wiem co czytałam i to na tym forum.

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry jeśli się czepiam ale wiem, ze takie coś może poschizować kilka kobietek, więc jakby co to brak mdłości nie jest czymś złym i o niczym nie swiadczy:)

Bartuś❤️
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie macie mdłości, to zazdrościmy! Oby tak dalej!

Ja też się boję, nieustannie, dlatego właśnie doszukuję się pozytywnych znaków we wszystkim. :)

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Nati :) Ja z pierwszym dzieckiem nie miałam żadnych objawów, ale to było 6 lat temu, byłam młoda i jakoś nie interesowałam się hormonami i nie doszukiwałam się czy objawy są przez wzrost hormonów czy nie.
    Ale teraz bardziej świadoma wszystkiego i z tego powodu, że bardzo staraliśmy się o drugie dziecko i trochę to trwało to każdy objaw jest dla mnie czymś pozytywnym a gdybym nie miała w ogóle pewnie bym bardziej myślała i się stresowała :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, ale to temat o objawach Elvi :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kiedyś kilku lekarzy nastraszyło, że brak mdłości, albo jakichkolwiek objawów to bardzo źle, wiele razy jak leżałam z ciążą zagrożoną mi to powtarzali, dlatego tak schizuje :( Tak mi to wryli w pamięć :( a jak do tego dochodzi ból krzyża i brzucha to myślę, że już po mnie :(

Mnie chciałam nikogo schizować z brakiem mdłości, bo sama ich nie mam choć wolałabym je mieć.

ania181111 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ