X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Mi_ma Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas drugie starania. O pierwszą ciążę staraliśmy się 3 lata, wyszło w końcu z pomocą medyczną. Teraz po roku ruszyliśmy znów, ale na luzie i naturalnie. Daliśmy sobie czas do września. Ale od 1,5tygodnia miałam objawy: ciągle zimno, wiecznie zmęczona i niewyspana, pogorszenie cery, okropne włosy (napuszone!). Ok - miałam tak też często przed okresem, ale… doszły lekkie bóle jak na rwę kulszową, piersi jakby lekko zaokrąglone, pełniejsze, kłucia podbrzusza, ale trochę inne niż na okres. No i po najedzeniu się u babci zwymiotowałam potem w domu. Myślałam, że się przytrulam, ale znów potem było mi ciągle niedobrze. W końcu jak zaczęła mnie ta rwa łapać mocniej skojarzyłam, że może to jednak to. Wczoraj cień cienia na teście, dziś to samo i beta 31. Coś jest na rzeczy. :)

karasol lubi tę wiadomość

• fantaghiro Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj w 25 dc ból piersi, przed miesiączka mam podobny, ale nie mogłam się powstrzymać i mimo że byłam pewna że to za wcześnie żeby cokolwiek wyszlo i siknełam test - wyszły silne dwie kreski. Nie spodziewałam się, bo testy owulacyjne dopiero koło16 dc zaczęły się jakkolwiek wybarwiać, a dodatni wyszedł mi w 20 dc - także testy owulacyjne nie zawsze się sprawdzają bo na pewno musiałam mieć owulacja jednak wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 00:50

karasol lubi tę wiadomość

• Mika1992 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam chyba żadnych objawów przed zrobieniem testu. miałam mieć okres 26, nie dostałam, test robiłam dopiero 28 lipca po południu i była nieśmiała kreska. rano 29 lipca wyraźniejsze dwie na dwóch różnych testach.

pobolewał mnie może lekko brzuch tak w dole, po owulacji miałam też ból kręgosłupa w krzyżu, co było nietypowe. a i mam też piękną cerę, a przed okresem bywały różne wypryski. po zrobieniu testu i pierwszej bety - pojawił się ból głowy, a dziś mdłości z samego rana.

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna
‹‹ 429 430 431 432 433
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ