X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Mi_ma Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas drugie starania. O pierwszą ciążę staraliśmy się 3 lata, wyszło w końcu z pomocą medyczną. Teraz po roku ruszyliśmy znów, ale na luzie i naturalnie. Daliśmy sobie czas do września. Ale od 1,5tygodnia miałam objawy: ciągle zimno, wiecznie zmęczona i niewyspana, pogorszenie cery, okropne włosy (napuszone!). Ok - miałam tak też często przed okresem, ale… doszły lekkie bóle jak na rwę kulszową, piersi jakby lekko zaokrąglone, pełniejsze, kłucia podbrzusza, ale trochę inne niż na okres. No i po najedzeniu się u babci zwymiotowałam potem w domu. Myślałam, że się przytrulam, ale znów potem było mi ciągle niedobrze. W końcu jak zaczęła mnie ta rwa łapać mocniej skojarzyłam, że może to jednak to. Wczoraj cień cienia na teście, dziś to samo i beta 31. Coś jest na rzeczy. :)

• fantaghiro Nowa

Wysłany: 26 czerwca, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj w 25 dc ból piersi, przed miesiączka mam podobny, ale nie mogłam się powstrzymać i mimo że byłam pewna że to za wcześnie żeby cokolwiek wyszlo i siknełam test - wyszły silne dwie kreski. Nie spodziewałam się, bo testy owulacyjne dopiero koło16 dc zaczęły się jakkolwiek wybarwiać, a dodatni wyszedł mi w 20 dc - także testy owulacyjne nie zawsze się sprawdzają bo na pewno musiałam mieć owulacja jednak wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 00:50

‹‹ 429 430 431 432 433
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ