X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 7 września, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia wrote:
    Hej dziewczyny, witam się pierwszy raz na wątku 🤗
    Przechodzę z forum in-vitro, po udanym transferze.
    Udało się za pierwszym razem, w pierwszej procedurze, mam nadzieję, że nic się nie posypie po drodze, bo jeszcze wcześnie. 🤞🤞😊

Jestem teraz w 6+4 , od początku 7tc mam mega mdłości i niestrawność, czuję się tak, jakbym miała zatrucie pokarmowe. Od rana do wieczora, bez żadnej przerwy ehh 😅
    Powinnam przybierać na wadze, a póki co tylko chudnę bo w tym stanie ciężko cokolwiek do ust włożyć.
    Piję napary z imbiru, ale niestety to nie pomaga.

Z objawów to jeszcze w 5tc miałam mega suchość w ustach i gęstą ślinę, mimo picia dużej ilości płynów - to przeszło po tygodniu.

Piersi bolą, ale tylko przy mocniejszym dotknięciu.

I po za tym od 6tc czuję dosyć duże zmęczenie, śpię po 10-11h dziennie 🙃

Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe ciężarówki ❤🌺🍂

Spróbuj naparu z mięty, mnie tylko on ratował w 1 trymestrze i niwelował mdłości na tyle, że mogłam coś zjeść 🤞🏻

HolyFantasia lubi tę wiadomość

age.png
  • Hopex2 Koleżanka

Wysłany: 25 września, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny, staramy się z mężem już trochę o dzidziusia. Mam cykle 32-34 dniowe. Owulacje miałam około 20 dnia cyklu. Przytulalismy się 3,2 i przeddzień owulacji. Do miesiączki został tydzień. Od 2 dni mam silne bóle podbrzusza, bóle głowy i temperatura wzrasta ostatnie 3 dni 36,9 a dzisiaj 37,1. Boli mnie podbrzusze, wczoraj czułam jakby ktoś je skręcał, dzisiaj mam bóle krzyża i pojawił się ból piersi po zewnętrznej stronie. Jeszcze tydzień do @, myślicie ze mogło sie udać?

👩27👨29

Starania od 06.24

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌
    Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
    Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
    Grudzień: Clo+ Ovitrelle
  • Martyss Nowa

Wysłany: 1 grudnia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, już tak długo czytam Wasze wpisy , i dziś mnie zmotywowały objawy aby do Was napisać.
    Może któraś mała podobnie i okazało się to ciążą , dodam że staramy się już o dzidziusia ponad rok. Wszystkie badania i owulacje sa jak najbardziej prawidłowe, teraz mój M. Będzie brany pod lupę .
    A więc do rzeczy …owulacje miałam 23 listopada ,
    Od dwóch dni czuję ciężkie piersi , ból podbrzusza z jajnikami ale bardziej lewej strony , wczoraj zauważyłam żółtawy śluz , i straszny ból głowy porankami.
    Dodam że moje cykle są 25/28 dni , choć ostatnio miesiaczke dostalam 24 dnia cyklu a poprzednie były po 27 dni.

• onalola Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyss wrote:
    Hej Dziewczyny, już tak długo czytam Wasze wpisy , i dziś mnie zmotywowały objawy aby do Was napisać.
    Może któraś mała podobnie i okazało się to ciążą , dodam że staramy się już o dzidziusia ponad rok. Wszystkie badania i owulacje sa jak najbardziej prawidłowe, teraz mój M. Będzie brany pod lupę .
    A więc do rzeczy …owulacje miałam 23 listopada ,
    Od dwóch dni czuję ciężkie piersi , ból podbrzusza z jajnikami ale bardziej lewej strony , wczoraj zauważyłam żółtawy śluz , i straszny ból głowy porankami.
    Dodam że moje cykle są 25/28 dni , choć ostatnio miesiaczke dostalam 24 dnia cyklu a poprzednie były po 27 dni.

Może być ciąża, a mogą to być podniesione hormony dla tej fazy cyklu. Poczekaj do 11 dpo i zrób test. Chyba że dasz rady wytrzymać do dnia spodziewanej @

2 cs 11/24 cb 💔

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Martyss Nowa

Wysłany: 1 grudnia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za odpowiedź, myślę że tyle czekam na te dwie kreski że wytrzymam do dnia @😁
    Zastanawiam się jeszcze czy przy podniesionych hormonach może pobolewać dół brzucha? Tak mnie ćmi , nawet nie wiem dokładnie jak to określić nie przypomina to ból przed miesiączka .

• onalola Autorytet

Wysłany: 1 grudnia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy organizm jest inny. Każdy jeden objaw możesz podpasować pod ciążę albo okres :D Lepiej się nie doszukiwać i nie robić sobie ewentualnych nadzieji jeśli potem przyjdzie @ lub biel na teście bo można się rozczarować. tak , jestem pesymistką :D

Czekam na informacje jak tam test ;)

2 cs 11/24 cb 💔

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Martyss Nowa

Wysłany: 1 grudnia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz stu procentową rację , te rozczarowanie jest chyba najgorsze więc właśnie staram się podejść na luzie. Tak mam pierwszy raz , więc trochę dało mi do myślenia 😁

• Karolna9 Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Może być ciąża, a mogą to być podniesione hormony dla tej fazy cyklu. Poczekaj do 11 dpo i zrób test. Chyba że dasz rady wytrzymać do dnia spodziewanej @

Mnie zawsze przed @ bolały piersi i stawały się takie ciężkie, a gdy zaszłam w ciążę to w ogóle ani ciut mnie nie bolały i nie były ciężkie przed terminem @, więc dla mnie to był objaw. Brzuch też mnie nie bolał, dopiero potem takie kłucie i lekkie pobolewanie właśnie z jednej strony, ale często też tak miałam przed @ więc to żaden objaw. Ogólnie też bardzo chciałam być w ciąży i doszukiwałam się każdej drobnostki, ale tak naprawdę te wszystkie symptomy mogą również świadczyć o zbliżającym się okresie, więc najlepiej poczekać i zrobić test, bo inaczej człowiek wszystko sobie podciąga pod ciążę :)
    Oby się udało. Powodzenia

• Martyss Nowa

Wysłany: 2 grudnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę cierpliwie czekać do planowanej @. A jak długo się starałyście ? 😊
    Choć dziś w nocy właśnie złapał mnie taki dziwny ból jajnika, wiadomo jak bardzo chce się mieć dzieci to doszukuje się każdego objawu , tylko właśnie ten ból jest taki całkiem inny. Mam nadzieję że się nie nabawiłam jakiś chorób 🫣i że zobaczę te || kreseczki 😊

• Karolna9 Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyss wrote:
    Będę cierpliwie czekać do planowanej @. A jak długo się starałyście ? 😊
    Choć dziś w nocy właśnie złapał mnie taki dziwny ból jajnika, wiadomo jak bardzo chce się mieć dzieci to doszukuje się każdego objawu , tylko właśnie ten ból jest taki całkiem inny. Mam nadzieję że się nie nabawiłam jakiś chorób 🫣i że zobaczę te || kreseczki 😊

Myślę, że to nie choroba :) czasami przy ciąży czy zbliżającym się okresie tak się dzieje.
    Jeżeli chodzi o starania to mi z mężem udało się za pierwszym razem :)

• Magda91 Znajoma

Wysłany: 4 grudnia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) jestem w 5+1 tc. Okres spóźniał mi się tydzień więc wczoraj test i bach 2 kreski :) niestety niepokoi mnie ciągnący tępy bol po prawej stronie i delikatne beżowe plamienie. Naczytałam się o pozamacicznej 🤡 do lekarza mam za tydzień, teraz nie byłoby nic widać. Bety nie mam jak zrobić bo mieszkam na wsi

• Martyss Nowa

Wysłany: 4 grudnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w nocy , miałam brązowe plamienie ,brzuch ciągle pobolewa, skłoniło mnie to do testu niestety jedna kreska ale do miesiączki mam jeszcze 4dni.

• Karolna9 Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyss wrote:
    Wczoraj w nocy , miałam brązowe plamienie ,brzuch ciągle pobolewa, skłoniło mnie to do testu niestety jedna kreska ale do miesiączki mam jeszcze 4dni.
    Daj znać za 4 dni. Jeżeli wciąż będzie jedna kreska to głowa do góry, może w nastepnym cyklu się uda. Trzymam kciuki

• Karolna9 Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 wrote:
    Hej:) jestem w 5+1 tc. Okres spóźniał mi się tydzień więc wczoraj test i bach 2 kreski :) niestety niepokoi mnie ciągnący tępy bol po prawej stronie i delikatne beżowe plamienie. Naczytałam się o pozamacicznej 🤡 do lekarza mam za tydzień, teraz nie byłoby nic widać. Bety nie mam jak zrobić bo mieszkam na wsi

Wiesz na takim wczesnym etapie to może być wszystko. Ja na początku ciąży też czułam lekkie kłucie w jajniku i to wtedy się zarodek „wgryzał”. Plamień nie miałam, ale niektóre kobiety mają plamienia implatacyjne właśnie wtedy, gdy zarodek się zagnieżdża i to jest ok, ale w 5 tygodniu to chyba troszkę późno na takie plamienie, ale do końca nie wiem do kiedy ono występuje

• Wifi543 Nowa

Wysłany: 18 grudnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam bardzo nieregularne cykle, od kilku lat, od 33 przez 40, do nawet 50 czy więcej dni. Ostatnia miesiączka 20 października, potem plamienie mniej więcej od 14-28 listopada. Nie wiem co to bylo, wczesniej mi sie to nie zdarzyło. W tym czasie nie wspolzylam. Do stosunku (a raczej to za duzo powiedziane) doszlo 8 grudnia. I od tamtego dnia mam jakas totalna schize, brak apetytu, Oczywiście kolejny okres nawet nie wiem kiedy mógłby być... Oczywiście brak apetytu to moze byc tez stres. Co robić? Na test chyba za szybko? Czy iść na badanie krwi? Od wczoraj popoludniami pojawia mi sie jakis gorzki smak w ustach (w gardle), jestem tez troche przeziebiona (chrypka). Dodatkowo od poniedziałku pojawił mi sie rumien pod piersiami. Wyglada jak odparzenie, ale raczej nim nie jest. Trochę swedzi, ale jak go nie ruszam to jest ok. Trochę mi te objawy pasuja tez do zakazenia H.pylori. Nie wiem co o tym myslec. Na dodatek partner byl nowy. Poradzcie cos prosze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 18:33

• Karolna9 Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wifi543 wrote:
    Mam bardzo nieregularne cykle, od kilku lat, od 33 przez 40, do nawet 50 czy więcej dni. Ostatnia miesiączka 20 października, potem plamienie mniej więcej od 14-28 listopada. Nie wiem co to bylo, wczesniej mi sie to nie zdarzyło. W tym czasie nie wspolzylam. Do stosunku (a raczej to za duzo powiedziane) doszlo 8 grudnia. I od tamtego dnia mam jakas totalna schize, brak apetytu, Oczywiście kolejny okres nawet nie wiem kiedy mógłby być... Oczywiście brak apetytu to moze byc tez stres. Co robić? Na test chyba za szybko? Czy iść na badanie krwi? Od wczoraj popoludniami pojawia mi sie jakis gorzki smak w ustach (w gardle), jestem tez troche przeziebiona (chrypka). Dodatkowo od poniedziałku pojawił mi sie rumien pod piersiami. Wyglada jak odparzenie, ale raczej nim nie jest. Trochę swedzi, ale jak go nie ruszam to jest ok. Trochę mi te objawy pasuja tez do zakazenia H.pylori. Nie wiem co o tym myslec. Na dodatek partner byl nowy. Poradzcie cos prosze

Z tego co piszesz to raczej nie wróżyłabym ciąży. Ewentualnie gorzki smak, ale to za wcześnie chyba na taki objaw. Rumień nie ma nic do ciąży, ale jak się denerwujesz to zrób test myślę, że mógłby wyjść już pozytywny, gdyby ciąża była. Możesz zrobić beta HCG z krwi

‹‹ 428 429 430 431 432
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ