Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli miałaś owulację nie później niż 13-14dc i szybko doszło do zagnieżdżenia to na koniec 6tc wg OM lub początek 7 może być już serduszko
Ale jeśli nie jesteś pewna owulacji zbytnio to lepiej pójść na koniec 7tc żeby potem nie mieć stracha
Trzymam kciuki żeby wszystkie badania wychodziły ok i nie było potrzeby wcześniejszej wizyty12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Szotka wrote:Aniu, zrób sobie suwaczek
Wchodzisz na tę stronkę: https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html
Wybierasz sobie tło w kroku pierwszym i klikasz na dole "Dalej - krok drugi: wybierz wskazówkę"
Wybierasz wskazówkę w kroku drugim i klikasz na dole "Dalej - krok trzeci: wprowadź dane"
Uzupełniasz dane w kroku trzecim (np. tylko w Typ 1: który to tydzień) - wpisujesz sobie pierwszy szień ostatniej miesiączki.
Klikasz guziczek "stwórz suwaczek"
Kopiujesz sobie to, co jest w ramce "BBCode" i ten kod wklejasz u siebie na forum w ustawieniach: w miejscu Społeczność -" Twój podpis na forum" i zapisujesz, a my będziemy widziały Twój suwaczek
Wybacz, że tak napisałam szczegółowo, ale to przyzwyczajenie z pracy xD
Już chyba widzicie wszystko
Szotka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
MagdaLENKA89 wrote:Czytam Wasze wpisy i się uśmiecham sama do siebie twierdząc,że nie jestem sama w swoich objawach ciazowych: nie mogę spać-6 i pobudka,myślę,rozmyślań. Głowa pełna pytań czy wszystko będzie dobrze
Przeziębienie-smarkam jak oszalała i sapie chodząc z osłabienia :p
I poza tym ogroooooomnie szczęśliwa i rozpromieniona,że w końcu się udało i mamy swoją najukochansza krewetek w brzuszku:)
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skoro była 16dc to ja bym poszła hmm w 7tc, tak gdzieś 6t4d lub dosłownie w skończonym 7, wcześniej możesz się rozczarować, że jest sam pęcherzyk i mieć stracha czy będzie zarodek itp.
Też bym chciała wiedzieć jak najszybciej, mieć "namacalny" dowód, ale cóż, trzeba czekać
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 16:26
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyja byłam na pierwszej wizycie 6t1d i był widoczny tylko pęcherzyk, dopiero 7t5d było widać serduszko, z perspektywy czasu - pewnie zdecydowałabym się na wizytę w późniejszym terminie, bo wcześniej nic nie wynikło, a jak się idzie prywatnie to trzeba płacić
-
Lekarz powiedział mi:"jak beta będzie w granicach 1500, może uda się coś podejrzeć".
A czy przy tak wczesnym badaniu można będzie wykluczyć/potwierdzić ciążę pozamaciczna bądź blizniaczą?
Wyniki mam jak na 4tc bhcg- 214 ,progesteron-59,10.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 18:34
-
Progesteronu sie nie mierzy w ciąży, jesli nie ma plamienia tzn ze progesteron jest ok. Pozamaciczną mozna wykluczyć przy hcg ponad 1500, gdy uwidoczni się pęcherzyk ciążowy w macicy. BHCG osiąga 1500 okolo tydzien po terminie miesiączki, około 20-22 dni po owulacji. Jesli beta przyrasta w normie to generalnie moze to wykluczyc pozamacicznąBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny...
Mam ucisk w plecach w okolicach lędzwi.
Jednak ja zawsze takie miałam podczas comiesięcznego krwawienia. Każda wymuszona,zbyt długa pozycja powodowała dyskomfort i musiałam najlepiej rozciągnąć plecy. Tłumaczyłam sobie to tym,że zapewne wszystko mi tam puchnie i uciska gdZieś na dół pleców. Teraz mam to samo tylko, że intensywniej. To jest taki specyficzny ucisk który przy chodzeniu puszcza mnie. Dobrze robią mi podstowowe pozycje jogi-te rozciągające kręgosłup. Dziś o dziwo spałam dłużej i obudził mnie ten dyskomfort-rozciągania były na łóżku
I teraz moje pytanie. Wyczytałam gdzieś,że bóle pleców mogą prowadZić do poronienia...
I ot to mam już panikę w głowie.
Podzielcie się swoimi opiniami i doświadczeniami czy mam panikowacWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 08:58
-
Ja miałam okropne bole pleców przy @ i jak zaszlam w ciążę to też mnie przez jakiś czas bolały plecy teraz już nie mam tych boli Ale na początku były- bolało tak jak miała bym dostać @ za chwilę.
Jeżeli chodzi o żyłki na piersiach to właśnie niedawno mi się pojawiły. ..[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
ania181111 wrote:Ja miałam okropne bole pleców przy @ i jak zaszlam w ciążę to też mnie przez jakiś czas bolały plecy teraz już nie mam tych boli Ale na początku były- bolało tak jak miała bym dostać @ za chwilę.
Jeżeli chodzi o żyłki na piersiach to właśnie niedawno mi się pojawiły. ..
Ja je miałam podczas @.
Dzięki Ania,uspokoiłas mnie