X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potworne mdłości
Odpowiedz

Potworne mdłości

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lara7777 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radzicie sobie z mdłościami? U mnie przed 8tc były lekkie mdłości z którymi "dało się funkjonować" niestety po skończeniu 8tc strasznie przybrały na silę. Obecnie 9tc a ja nie mogę prawie nic zjeść :( wszystkie rzeczy które jadłam do tej pory doslownie mnie odrzucają. Nie jestem w stanie tknąć mięsa, jajek, ryb, nabialu, większości warzyw. Zywie się jedynie produktami mącznymi i owocami. Boje się że dorobię się niedoborów. Nawet picie wody wywołuje mdłości :( nie pomaga imbir, ani male i czeste posiłki. Mdłości towarzysza mi 24h na dobę. Nawet mnie wybudzają w nocy. Na szczęście nie wymiotuje ale i tak ciężko jest to wytrzymać :(

Wiek - 40 lat
    Amh - 0.8
    Starania od 2018

06.2020 - histeroskopia usunięcie polipa

09.2021 - 1xIUI- beta 0

12.2021 - 1 procedura IVF, pobrano 5 komórek, uzyskano 3 zarodki
    Transfer (lutinus, luteina, acard) - beta 0

01.2022 - biopsja endo - brak stanu zapalnego

02.2022 - crio 2 zarodkow (neoparin, acard, lutinus, progesteron besins), beta 0

09.2022 - laparoskopia, wycięcie niewielkich ognisk endometriozy z wiazadeł k-m

03.2023 - 2 procedura IVF, pobrano 3 komórki, tylko 1 zarodek z 5 doby
    Transfer (prograf, neoparin, glucophage 500, acard, lutinus, progesteron besins)
    7dpt - beta hcg - 8.7, 9dpt - beta hcg - 10.4 , 12dpt - 2.4💔

07.2023: Dr Pasnik: Allo Mlr - 22.5, Cross match - 24.8 - Tarivid i metronizadol przez 10 dni

08.2023 - 3 procedura IVF (dlugi protokół - menopur 225, recovelle 12) 7 pęcherzyków, 5 pobranych komórek, 4 dojrzałe, nie zapłodniła się żadna 😥😥

08.2024
    Naturals - beta hcg 2.539 🥰🥰
  • Nejt Autorytet

Wysłany: 8 września 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porozmawiaj z lekarzem prowadzącym, aby przepisał Ci lek na mdłości i wymioty, który jest bezpieczny w ciąży- Xonvea, jest dość drogi, ale skuteczny :)

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • Uszatka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również polecam lek Xonvea, ja płace ok 80zł opakowanie starcza mi na niecałe 7dni(biorę po 3tab dziennie), ale bez niego nie byłam w stanie funkcjonować. Teraz jest naprawdę znośnie. Myślę, że pomimo kosztu mega poprawia komfort życia i warto sobie odżałować. Lek na receptę, lekarz rodzinny powinien wypisać

👧🏼 - 24.06.2022

Starania o drugiego bobaska od 04.2024

05.2024 - ciąża biochemiczna

23.07 - ß-HCG 24,9 mIU/ml , prog 32,0 ng/ml
    25.07 - ß-HCG 89,9 mIU/ml , prog 24,4 ng/ml
    29.07 - ß-HCG 621,6 mIU/ml , prog 32,4 ng/ml
    21.08 -> zarodek z bijącym serduszkiem
    11.09 -> wizyta
    30.09 -> USG prenatalne

Termin: 05.04.2025
  • Iwoniasta785 Debiutantka

Wysłany: 12 września 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara7777 wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie z mdłościami? U mnie przed 8tc były lekkie mdłości z którymi "dało się funkjonować" niestety po skończeniu 8tc strasznie przybrały na silę. Obecnie 9tc a ja nie mogę prawie nic zjeść :( wszystkie rzeczy które jadłam do tej pory doslownie mnie odrzucają. Nie jestem w stanie tknąć mięsa, jajek, ryb, nabialu, większości warzyw. Zywie się jedynie produktami mącznymi i owocami. Boje się że dorobię się niedoborów. Nawet picie wody wywołuje mdłości :( nie pomaga imbir, ani male i czeste posiłki. Mdłości towarzysza mi 24h na dobę. Nawet mnie wybudzają w nocy. Na szczęście nie wymiotuje ale i tak ciężko jest to wytrzymać :([/QUOT

Hej :)
    Mam dokładnie tak samo. Kończę 8 tydzień a mdlosci się nasilają. Stosowałam xonvea ale mimo to i tak wymiotowałam albo bardzo mnie mdliło:/ . Średnio co 2 h muszę coś przegryźć żeby nie doprowadzić do stanu gdzie zaczynam być głodna bo odrazu wymioty :/

• Nikki_84 Nowa

Wysłany: 18 września 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Mogę jeść tylko tosty z Philadelphią i dżemem. Lekarka powiedziała, żeby się tym nie przejmować bo dziecko swoje weźmie, ale ja jestem bardzo słaba i w zasadzie od 3 tygodni nie wyszłam z domu... Powiedziała, że jeśli nie będę w stanie nic jeść i pić trzeba będzie zgłosić się do szpitala pod kroplówkę ...

Na razie zaczełam brać Xonvea (4 tabletki) i jest lepiej ale nie idealnie. Mam mdłości, ale są mniej intensywne. Dużo śpię.
    To 9 tydzień. Mam nadzieje, że do 12 się uspokoji, bo siada mi to już na psychikę.

Wycofała mi też Duphaston (brałam 2x dziennie + 1x Luteina) i zamieniła na 2x Luteina na noc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ