Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potworne mdłości
Odpowiedz

Potworne mdłości

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lara7777 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radzicie sobie z mdłościami? U mnie przed 8tc były lekkie mdłości z którymi "dało się funkjonować" niestety po skończeniu 8tc strasznie przybrały na silę. Obecnie 9tc a ja nie mogę prawie nic zjeść :( wszystkie rzeczy które jadłam do tej pory doslownie mnie odrzucają. Nie jestem w stanie tknąć mięsa, jajek, ryb, nabialu, większości warzyw. Zywie się jedynie produktami mącznymi i owocami. Boje się że dorobię się niedoborów. Nawet picie wody wywołuje mdłości :( nie pomaga imbir, ani male i czeste posiłki. Mdłości towarzysza mi 24h na dobę. Nawet mnie wybudzają w nocy. Na szczęście nie wymiotuje ale i tak ciężko jest to wytrzymać :(

Wiek - 40 lat
    Amh - 0.8
    Starania od 2018

06.2020 - histeroskopia usunięcie polipa

09.2021 - 1xIUI- beta 0

12.2021 - 1 procedura IVF, pobrano 5 komórek, uzyskano 3 zarodki
    Transfer (lutinus, luteina, acard) - beta 0

01.2022 - biopsja endo - brak stanu zapalnego

02.2022 - crio 2 zarodkow (neoparin, acard, lutinus, progesteron besins), beta 0

09.2022 - laparoskopia, wycięcie niewielkich ognisk endometriozy z wiazadeł k-m

03.2023 - 2 procedura IVF, pobrano 3 komórki, tylko 1 zarodek z 5 doby
    Transfer (prograf, neoparin, glucophage 500, acard, lutinus, progesteron besins)
    7dpt - beta hcg - 8.7, 9dpt - beta hcg - 10.4 , 12dpt - 2.4💔

07.2023: Dr Pasnik: Allo Mlr - 22.5, Cross match - 24.8 - Tarivid i metronizadol przez 10 dni

08.2023 - 3 procedura IVF (dlugi protokół - menopur 225, recovelle 12) 7 pęcherzyków, 5 pobranych komórek, 4 dojrzałe, nie zapłodniła się żadna 😥😥

08.2024
    Naturals - beta hcg 2.539 🥰🥰
  • Nejt Autorytet

Wysłany: 8 września 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porozmawiaj z lekarzem prowadzącym, aby przepisał Ci lek na mdłości i wymioty, który jest bezpieczny w ciąży- Xonvea, jest dość drogi, ale skuteczny :)

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • Uszatka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również polecam lek Xonvea, ja płace ok 80zł opakowanie starcza mi na niecałe 7dni(biorę po 3tab dziennie), ale bez niego nie byłam w stanie funkcjonować. Teraz jest naprawdę znośnie. Myślę, że pomimo kosztu mega poprawia komfort życia i warto sobie odżałować. Lek na receptę, lekarz rodzinny powinien wypisać

👧🏼 - 24.06.2022

Starania o drugiego bobaska od 04.2024

05.2024 - ciąża biochemiczna

23.07 - ß-HCG 24,9 mIU/ml , prog 32,0 ng/ml
    25.07 - ß-HCG 89,9 mIU/ml , prog 24,4 ng/ml
    29.07 - ß-HCG 621,6 mIU/ml , prog 32,4 ng/ml
    21.08 -> zarodek z bijącym serduszkiem
    11.09 -> wizyta
    30.09 -> USG prenatalne

Termin: 05.04.2025
  • Iwoniasta785 Debiutantka

Wysłany: 12 września 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara7777 wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie z mdłościami? U mnie przed 8tc były lekkie mdłości z którymi "dało się funkjonować" niestety po skończeniu 8tc strasznie przybrały na silę. Obecnie 9tc a ja nie mogę prawie nic zjeść :( wszystkie rzeczy które jadłam do tej pory doslownie mnie odrzucają. Nie jestem w stanie tknąć mięsa, jajek, ryb, nabialu, większości warzyw. Zywie się jedynie produktami mącznymi i owocami. Boje się że dorobię się niedoborów. Nawet picie wody wywołuje mdłości :( nie pomaga imbir, ani male i czeste posiłki. Mdłości towarzysza mi 24h na dobę. Nawet mnie wybudzają w nocy. Na szczęście nie wymiotuje ale i tak ciężko jest to wytrzymać :([/QUOT

Hej :)
    Mam dokładnie tak samo. Kończę 8 tydzień a mdlosci się nasilają. Stosowałam xonvea ale mimo to i tak wymiotowałam albo bardzo mnie mdliło:/ . Średnio co 2 h muszę coś przegryźć żeby nie doprowadzić do stanu gdzie zaczynam być głodna bo odrazu wymioty :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Mogę jeść tylko tosty z Philadelphią i dżemem. Lekarka powiedziała, żeby się tym nie przejmować bo dziecko swoje weźmie, ale ja jestem bardzo słaba i w zasadzie od 3 tygodni nie wyszłam z domu... Powiedziała, że jeśli nie będę w stanie nic jeść i pić trzeba będzie zgłosić się do szpitala pod kroplówkę ...

Na razie zaczełam brać Xonvea (4 tabletki) i jest lepiej ale nie idealnie. Mam mdłości, ale są mniej intensywne. Dużo śpię.
    To 9 tydzień. Mam nadzieje, że do 12 się uspokoji, bo siada mi to już na psychikę.

Wycofała mi też Duphaston (brałam 2x dziennie + 1x Luteina) i zamieniła na 2x Luteina na noc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ