X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przeziębienie w ciąży
Odpowiedz

Przeziębienie w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!

Jestem świeżo upieczona ciężarówka - 6tc. Ostatnio mega mnie dopadło przeziębienie a zwłaszcza zatoki. Woda morska nic nie pomaga, strasznie cieżko oddychać w nocy, budzę się że się duszę. Kaszlam.

Zażywam te wszystkie Prenaleny na kaszel gardło itd, ale poprawy nie widać. Jedyne co mi daje ulgę na chwilę to Amol, oddycham troszkę nosem a później i tak się zatyka :/

Co zażywaliście podczas przeziębienia na katar i zatoki? Pomóżcie mi! :(

Ps. Paracetamol nie zażywam bo gorączki na szczęście nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 17:44

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj lekarza na ból gardła i kaszel zalecił paracetamol, syrop hederasal i tantum verde. Może cos z tego byłoby dla Ciebie pomocne? Może ten syrop na kaszel?

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza wymienionymi jeszcze witamina C w tabletkach oraz naturalne metody czosnek, herbata z cytryna, cieple mleko z miodem i czosnkiem/maslem, imbir.

Coreczka 11.2019 <3
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też na samym początku ciąży załapało okropne przeziębienie, pamiętam tą mękę! Przez katar nie mogłam spać ze 3 noce, a jak już spałam to na siedząco. Niestety wszystkie "normalne" krople do nosa są w ciąży zakazane, mi woda morska też nie pomagała ani maść majerankowa (to można). Ogólnie na samo przeziębienie najbardziej chyba pomagał mi domowy syrop z cebuli, ale ten zatkany nos to chyba po prostu trzeba jakoś przetrwać...

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • ruda_Paula Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam herbatę z imbirem , kurkumą, cynamonem i goździkami i jadłam co najmniej dwie kromki chleba z chodnikiem dziennie 😁 pomogło. Jeszcze mnie tylko coś smyra w gardle 😉🤔

u5sbhs8.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ