X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przeziębienie w ciąży
Odpowiedz

Przeziębienie w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!

Jestem świeżo upieczona ciężarówka - 6tc. Ostatnio mega mnie dopadło przeziębienie a zwłaszcza zatoki. Woda morska nic nie pomaga, strasznie cieżko oddychać w nocy, budzę się że się duszę. Kaszlam.

Zażywam te wszystkie Prenaleny na kaszel gardło itd, ale poprawy nie widać. Jedyne co mi daje ulgę na chwilę to Amol, oddycham troszkę nosem a później i tak się zatyka :/

Co zażywaliście podczas przeziębienia na katar i zatoki? Pomóżcie mi! :(

Ps. Paracetamol nie zażywam bo gorączki na szczęście nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 17:44

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj lekarza na ból gardła i kaszel zalecił paracetamol, syrop hederasal i tantum verde. Może cos z tego byłoby dla Ciebie pomocne? Może ten syrop na kaszel?

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza wymienionymi jeszcze witamina C w tabletkach oraz naturalne metody czosnek, herbata z cytryna, cieple mleko z miodem i czosnkiem/maslem, imbir.

Coreczka 11.2019 <3
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też na samym początku ciąży załapało okropne przeziębienie, pamiętam tą mękę! Przez katar nie mogłam spać ze 3 noce, a jak już spałam to na siedząco. Niestety wszystkie "normalne" krople do nosa są w ciąży zakazane, mi woda morska też nie pomagała ani maść majerankowa (to można). Ogólnie na samo przeziębienie najbardziej chyba pomagał mi domowy syrop z cebuli, ale ten zatkany nos to chyba po prostu trzeba jakoś przetrwać...

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • ruda_Paula Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam herbatę z imbirem , kurkumą, cynamonem i goździkami i jadłam co najmniej dwie kromki chleba z chodnikiem dziennie 😁 pomogło. Jeszcze mnie tylko coś smyra w gardle 😉🤔

u5sbhs8.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ