Przeziębienie w I trymestrze
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja moze tez podpowiem bo zbliza sie sezon chorobowy Na goraczke i bole stawow moglam zazywac co 6 godzin Paracetamol, oprocz tego syrop Prenalen to jest syrop dla kobiet w ciazy (sklad to czarna porzeczka, malina i czosnek) Glimbax do plukania gardla a tak to metody naturlane i duzo lezenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2013, 09:56
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
Ja też się właśnie męczę, ale pije herbatę zielona z miodem i domowej roboty sokiem z malin. Zrobiłam syrop z cebuli i czosnku. Mam nadzieje, że pomoże coś bo kaszel mnie zabije chyba Ale nie narzekam, bo fasolka dodaje mi sił
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, mnie właśnie coś zaczyna brać więc przygotowałam już sobie cebula+czosnek +miód w słoiczku, właśnie puszcza soczek, zacznę od dzisiaj pić.
Vixen - Jeśli chodzi o zieloną herbatę to uważałabym z piciem dużych jej ilości bo zawiera kofeinę i utrudnia wchłanianie kwasu foliowego (który jak wiemy ważny jest w pierwszym trymestrze). Szklanka dziennie OK, ale nad większymi ilościami bym się zastanowiła. Pozdrawiamlittletwig -
hej dziewczyny.
Ja tez przeziebiona(:
W aptece dali mi wode morska i paracetamol 500 mg jak powiedzialam ze jestem w ciazy.
Ale nawet tego paracetamolu sie boje brac- wzielam jedna tabletke wczoraj wieczorem bo temperature mialam dosc wysoko powyzej 37 miu a moja normalna to 35.5 wiec sie balam zeby w nocy jeszcze nie wzrosla.
Dzisiaj troche nizsza wiec narazie nie bralam, ale pewnie wieczorem znow wzrosnie.
A z naturalnych sposobow co jeszcze polecacie??
Moze chlodna kapiel by temp obnizyla?
-
kredkaczarna wrote:Dziewczyny a co polecicie na bol gardla:-( narazie tylko pobolewa mnie rano ale strach cokolwiek brac, wiec jedyne co to narazie popijam czosnek, miod, mleko. Cieple herbatki z sokiem malinowym.
Inhalacje sa z jednej duzej lyzki sody oczyszczonej + duza lyzka majeranku, zalac oczywiscie goraca woda
Pomaga, polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 14:22
-
Ja miałam bol gardła mocny katar i nie wiedziałam jeszcze o ciąży ale przeczowalam zrobiłam syrop z cebuli czosnku i imbiru dosyć ostry na wieczór jakieś 4lyzki brałam i rano po 2dniach mam spokój nie dobre i śmierdzi z buzi ale czego się nie robi żeby być zdrowym do nosa woda morska i xylometazolin a teraz się dowiedziałam ze jestem w ciąży no i jestem zdrowa dodatkowo piłam herbatę i wodę z cytryna i miodem chyba 6dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 21:56
udało się 13cykl starań okazał się szczęśliwy -
Na przeziębienie piję herbatę z cytryną i miodem, czasem łyżeczkę samego miodu. Mąż zrobił mi sok z cebuli ale za nic mi nie podchodzi. Całe szczęście, że już mi przeziębienie mija bo pewnie siłą by go we mnie lał.
Co do soku malinowego to wyczytałam gdzieś na necie opinię lekarza, że jego duże ilości dla kobiet w ciąży nie są wskazane tylko nie pamiętam dlaczego.
Żadnych leków nie brałam bo się bałam. Paracetamol podobno tylko w ostateczności. -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny ja jestem w 9 tyg. również złapałam przeziębienie i już ciągnie się drugi tydzień, mam straszny kaszel którego nie mogę się pozbyć. Wcześniej piłam syrop z cebuli, herbatę z miodem, cytryną, wygrzewałam się w łóżku i nic. Kupiłam syrop Prenalen też nie pomógł. Bezradność i strach. Dziś byłam u kontroli i lekarz przypisał antybiotyk. Ale zacznę go brać od jutra. Czy jest na forum jakaś mama w podobnej sytuacji... Antybiotyk który mam zażyć rovamycine. W necie jest napisane że nie powinien wpływać negatywnie na dzidzię, ale lekarka gdy ją o to zapytałam dzisiaj powiedziała mi że każdy lek może mieć wpływ, kwitując że nie mogę chodzić już 2 tydzień chora bo to też nie dobrze. Totalna bezradność.
-
Ja powiem tak bo już mam to za sobą. Od razu proponuje zanim pojawi się kaszel i katar to siedzenie w domu i spożywanie napojów o temperaturze pokojowej. Jak tylko pojawi się suchość w nosie to inhalacje z soli morskiej lub sól morska z jakimś dodatkiem jest jeszcze i podobno lepsza od zwykłej soli morskiej oraz tantum verde na suchosć w gardle jak się pojawi. A jak się pojawi kaszel to syropy moja ginekolog pozwoliła zażywać każdy flegaminę stodal itp. I kurować się dodatkowo domowymi sposobami syrop z cebuli, prenalen syrop i pastylki. Wietrzyć pokoje i nawilżać. Unikać chorych. I w miarę możliwości nie ruszać się z łóżka i leżeć pod pierzynką. Na ból paracetamol 2 razy dziennie ja brałam. Jak łapią dreszcze to wygrzać się pod kołdrą pomaga. Wiem że trudno to zrealizować przy dziecku, dlatego też nie oczekujmy że przeziębienie minie po 7 dniach, lecz do 2-3 tygodni jeżeli występuje uciązliwy kaszel i katar.