Przeziębienie w I trymestrze
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę Prenalen, i przez jakiś czas brałam spray do nosa też Prenalen i pomogło.
Mam do Was jednak pytanie.. mianowicie dziś od południa boli mnie bez przerwy ząb, dziąsło spuchnięte jest opuchnięte. Czy jakiś lek przeciwbólowy mogę wziąć? Apap np.? co mówią lekarze? nie wiem jak ja przeżyję nocke Jedynie co robię na ten czas to płuczę szałwią.. -
nick nieaktualnyMnie tez niedwno bolal zab no i niby lekarz pozwolil na paracetamol.. Wzielam i przeszlo, a potem jechalam tylko na kostkach lodu , przykladalam do dziasla i "mrozilam"go sobie (oj ciezka nocka byla) zeby nie truc sie juz zadnymi lekami .
No i dzis bol powrocil i od razu poszlam do dentysty
-
nick nieaktualny
-
Ja zazwyczaj wspomagałam się naturalnymi sposobami, głównie syrop z cebuli, czosnek, herbatka malinowa i do łózka. Teraz jednak trochę obawiam się najeść surowego czosnku. Ale kupiłam sobie taki czarny czosnek http://czarny-czosnek.pl/pl/i/Czarny-czosnek/21 który ma łagodny smak, a takie same właściwości. Nie jestem przeziębiona, więc jeszcze nie miałam okazji go testować, ale jestem ciekawa jak smakuje.
-
Binek wrote:Jestem w 5 tygodniu ciąży. Zaraziłam się od córeczki jakimś przeziębieniem. Podpowiedzcie czym się leczyć?
Leczyć się możesz "dobrym nastawieniem"
Oczywiście domowe sposoby, ale czy ich użyjesz czy nie to i tak infekcja sama musi przejść, co najwyżej możesz sobie trochę pomóc to przetrwać, ale tak to już jest
Syropy (prawdziwe) z malin, imbiru, pigwy, goździki, cynamon, miód, mleko, płukanki gardła z soli, etc.
Jak będzie bardzo wysoka temperatura i będzie już bardzo źle to IP, a jeśli nie to musisz przetrwać, powodzenia -
Jestem w 4t. 3d., dopadła mnie straszne choróbsko. Kaszel suchy, gorączka raczej nie, może lekki stan pod goraczkowy dzisiaj, ale katar to mnie zaleczy dzisiaj. Chciałabym się nie obawiać ze to może jakoś wpłynąć na maleństwo w późniejszym czasie. Nie biorę leków, cytryna, imbir, czosnek ale choróbsko się trzyma już 3 dzień. Kaszel lekko odpuszcza ale z to katar daje mi popalić..
-
katberry wrote:Zuuziaaa mnie choróbsko męczy 8 (!) dzień. Gardło, katar, kaszel. Trzeba leżeć, odpoczywać, próbować domwymi sposobami sobie ulżyć i w końcu organizm sobie poradzi.
U mnie 3-4 pierwsze dni były najgorsze, potem katar się utrzymywał kolejny tydzień, ale już minęło. Trzeba to przeczekać no -
nick nieaktualnyJa juz choruje od piątku. Na początku piłam mleko z czosnkiem i syrop z cebuli, ale juz mi było niedobrze od tego. Teraz biorę Prenalen tabletki na gardo, syrop i saszetki do picia i do tego miksturę z imbiru, cytryny i miodu. Od kilku dni meczy mnie kaszel a dzisiaj rano obudziłam sie z ropa w oku. Czy takie przeziębienie jest niebezpieczne dla dzidziusia?
-
Ja mialam w pierwszym trymestrze niesamowity kaszel, trwajacy ok 2 tyg, lekarz zalecil naturalne metody np sok malinowy (najlepiej wlasnej roboty), herbata z cytryna i miodem, mleko z miodem, moja babcia mowila o jakis syropach z cebuli badz na bazie czosnku ale nie bylam w stanie tego przelknac z lekarstw jedynie te dla kobiet w ciazy na bazie naturalnych skladnikow. Ja uzywalam prenalen syrop na kaszel i prenalen pastylki do ssania na bol gardla, u mnie przeszlo bezgoraczkowo, w przypadku goraczki chyba jedynie paracetamol
-
nick nieaktualnytaka ja wrote:Ja mialam w pierwszym trymestrze niesamowity kaszel, trwajacy ok 2 tyg, lekarz zalecil naturalne metody np sok malinowy (najlepiej wlasnej roboty), herbata z cytryna i miodem, mleko z miodem, moja babcia mowila o jakis syropach z cebuli badz na bazie czosnku ale nie bylam w stanie tego przelknac z lekarstw jedynie te dla kobiet w ciazy na bazie naturalnych skladnikow. Ja uzywalam prenalen syrop na kaszel i prenalen pastylki do ssania na bol gardla, u mnie przeszlo bezgoraczkowo, w przypadku goraczki chyba jedynie paracetamol
-