X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przyrost beta hcg a spadek progesteronu
Odpowiedz

Przyrost beta hcg a spadek progesteronu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Momof2 Nowa

Wysłany: 7 stycznia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem obecnie w 5t4d ciąży, od początku mam prawidłowe przyrosty beta hcg, ale martwi mnie spadek progesteronu.
    27. 12.25 r. przy beta hcg 119 progesteron wynosił 31,20 ng/ml ,
    5. 01. 26 r. przy becie 4219 wynosił 22,20 ng/ml a dziś 07.01.26 r. Przy becie 9034,1 wynosi 20 ng/ml.
    Wizytę u lekarza mam 13 stycznia. Na początku miałam plamienia, które ustały. Czy takie spadki są normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 15:49

I.
  • AnneMarie1234 Koleżanka

Wysłany: 27 marca, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam obecnie ten sam dokładnie problem.
    Jak u Ciebie sie potoczyły losy ?

• Piątkowa Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się, jestem ciekawa co Wam powiedzą lekarze. Mnie też taki stan martwi mimo,że dziś na wizycie usłyszałam,że wszystko ogólnie dobrze

Ja jestem obecnie w 7tyg ciąży - Beta ponad 100tys (tydzień temu było 51 tyś więc przyrost ok) za to progesteron z i tak niskiego czyli 11.9 spadł do 11.2 także lecę na ostrych minimach. Pojawiło się też jednorazowe krwawienie.
    Dostałam duphaston x3 i zastrzyk Ovitrelle przy czym mam złożoną historię za sobą w tym poronienia a między nimi zdrowa córeczka, także to też wpływa na inną ocenę takich wyników.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ