Puste jajo pomocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy przy pustym jaju miałyście do samej diagnozy objawy ciąży?
5+3 tylko pęcherzyk ciążowy 0.97cm
Mąż miał bardzo wysoką fragmentację DNA plemników więc boję się, że po prostu czeka mnie poronienie skoro nic nie widać na tym etapie w USG więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 22:42
-
aga.just wrote:Dziewczyny, czy przy pustym jaju miałyście do samej diagnozy objawy ciąży?
5+3 tylko pęcherzyk ciążowy 0.97cm
Mąż miał bardzo wysoką fragmentację DNA plemników więc boję się, że po prostu czeka mnie poronienie skoro nic nie widać na tym etapie w USG więcej
Puste jajo stwierdza się dopiero przy pustym pęcherzyku przekraczającym 2,5cm. U Ciebie nie ma jeszcze nawet 1cm. Na tym etapie może nie być nic widać jeszcze i to jest normalne. Sama miałam pęcherzyk 1,8cm i był pusty, dopiero chyba w 6+4 pojawił się maleńki zarodek, ale ja miałam bardzo regularne cykle i owulacje jak w kalendarzu w 14 dniu cyklu. Jeżeli owulacja się przesunie, to ten zarodek będzie jeszcze później. Czytałam historie, gdzie dziewczyny go zobaczyły dopiero po skończonym 8tc. Głowa do góry, jeszcze jest duża szansa, że coś się pojawi -
Waflut wrote:Puste jajo stwierdza się dopiero przy pustym pęcherzyku przekraczającym 2,5cm. U Ciebie nie ma jeszcze nawet 1cm. Na tym etapie może nie być nic widać jeszcze i to jest normalne. Sama miałam pęcherzyk 1,8cm i był pusty, dopiero chyba w 6+4 pojawił się maleńki zarodek, ale ja miałam bardzo regularne cykle i owulacje jak w kalendarzu w 14 dniu cyklu. Jeżeli owulacja się przesunie, to ten zarodek będzie jeszcze później. Czytałam historie, gdzie dziewczyny go zobaczyły dopiero po skończonym 8tc. Głowa do góry, jeszcze jest duża szansa, że coś się pojawi
Wiem, ale wynik 88 % DNA męża fragmentacji, gdzie nawet nam w klinice mówili że samo invitro będzie ciężkie jakoś nie pozwala mi się cieszyć 🙈
Owu miałam 15dc, miałam monitoring i 02/09 potwierdzone pęknięcie. Widać było na usg pęknięty pęcherzyk wtedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2024, 20:00
-
aga.just wrote:Wiem, ale wynik 88 % DNA męża fragmentacji, gdzie nawet nam w klinice mówili że samo invitro będzie ciężkie jakoś nie pozwala mi się cieszyć 🙈
Owu miałam 15dc, miałam monitoring i 02/09 potwierdzone pęknięcie. Widać było na usg pęknięty pęcherzyk wtedy.
Kochana poczekaj jeszcze. Jak pisałam - puste jajo stwierdza się dopiero przy 2,5cm. Poniżej tego wszystko jest jeszcze możliwe.aga.just lubi tę wiadomość
-