X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Puste jajo pomocy
Odpowiedz

Puste jajo pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Vjuszka Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na zaparcia co używałyście? Czy któraś zażywała syrop lactulosum? Jak go dawkowałyście?

• Waflut Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj napisać w wątku gdzie są dziewczyny na Twoim etapie ciąży. Jak wejdziesz w ciąży ogólnie to tam są miesięczne wątki :) dużo mamusiek tam jest i napewno znajdziesz kogoś kto ma ten sam problem i coś doradzi

Vjuszka lubi tę wiadomość

age.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 29 września 2024, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przy pustym jaju miałyście do samej diagnozy objawy ciąży?

5+3 tylko pęcherzyk ciążowy 0.97cm

Mąż miał bardzo wysoką fragmentację DNA plemników więc boję się, że po prostu czeka mnie poronienie skoro nic nie widać na tym etapie w USG więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 22:42

• Waflut Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Dziewczyny, czy przy pustym jaju miałyście do samej diagnozy objawy ciąży?

5+3 tylko pęcherzyk ciążowy 0.97cm

Mąż miał bardzo wysoką fragmentację DNA plemników więc boję się, że po prostu czeka mnie poronienie skoro nic nie widać na tym etapie w USG więcej

Puste jajo stwierdza się dopiero przy pustym pęcherzyku przekraczającym 2,5cm. U Ciebie nie ma jeszcze nawet 1cm. Na tym etapie może nie być nic widać jeszcze i to jest normalne. Sama miałam pęcherzyk 1,8cm i był pusty, dopiero chyba w 6+4 pojawił się maleńki zarodek, ale ja miałam bardzo regularne cykle i owulacje jak w kalendarzu w 14 dniu cyklu. Jeżeli owulacja się przesunie, to ten zarodek będzie jeszcze później. Czytałam historie, gdzie dziewczyny go zobaczyły dopiero po skończonym 8tc. Głowa do góry, jeszcze jest duża szansa, że coś się pojawi :)

age.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Puste jajo stwierdza się dopiero przy pustym pęcherzyku przekraczającym 2,5cm. U Ciebie nie ma jeszcze nawet 1cm. Na tym etapie może nie być nic widać jeszcze i to jest normalne. Sama miałam pęcherzyk 1,8cm i był pusty, dopiero chyba w 6+4 pojawił się maleńki zarodek, ale ja miałam bardzo regularne cykle i owulacje jak w kalendarzu w 14 dniu cyklu. Jeżeli owulacja się przesunie, to ten zarodek będzie jeszcze później. Czytałam historie, gdzie dziewczyny go zobaczyły dopiero po skończonym 8tc. Głowa do góry, jeszcze jest duża szansa, że coś się pojawi :)

Wiem, ale wynik 88 % DNA męża fragmentacji, gdzie nawet nam w klinice mówili że samo invitro będzie ciężkie jakoś nie pozwala mi się cieszyć 🙈

Owu miałam 15dc, miałam monitoring i 02/09 potwierdzone pęknięcie. Widać było na usg pęknięty pęcherzyk wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2024, 20:00

• Waflut Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Wiem, ale wynik 88 % DNA męża fragmentacji, gdzie nawet nam w klinice mówili że samo invitro będzie ciężkie jakoś nie pozwala mi się cieszyć 🙈

Owu miałam 15dc, miałam monitoring i 02/09 potwierdzone pęknięcie. Widać było na usg pęknięty pęcherzyk wtedy.

Kochana poczekaj jeszcze. Jak pisałam - puste jajo stwierdza się dopiero przy 2,5cm. Poniżej tego wszystko jest jeszcze możliwe.

aga.just lubi tę wiadomość

age.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ