X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Slinotok - czy tylko ja to mam?
Odpowiedz

Slinotok - czy tylko ja to mam?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Baylee Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszny slinotok od 3tyg, az dlawie się ślina, pluje co kilka sekund, koszmar i ohyda. Jest to okropne, dla mnie gorsze niż wymioty. Od tego ból szczęki i cała pozdzierana broda i okolice ust od wycierania sliny. Próbowałam wielu rzeczy i nic nie pomaga, może ulga na max 2-5min jak coś jem i tylko wtedy. Czy któras zna na to jakiś lek lub sposób bo oszaleje. Już kilka razy płakałam, jest to bardzo uciążliwe i męczące.

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • moiko Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może nie aż tak ale też bardziej zbiera mi się ślina.

• Leira Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Straszny slinotok od 3tyg, az dlawie się ślina, pluje co kilka sekund, koszmar i ohyda. Jest to okropne, dla mnie gorsze niż wymioty. Od tego ból szczęki i cała pozdzierana broda i okolice ust od wycierania sliny. Próbowałam wielu rzeczy i nic nie pomaga, może ulga na max 2-5min jak coś jem i tylko wtedy. Czy któras zna na to jakiś lek lub sposób bo oszaleje. Już kilka razy płakałam, jest to bardzo uciążliwe i męczące.

Badałaś TSH ft3, ft4?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ