Spadek temperatury
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć! mam do Was pytanko: czy mierzyłyście temp. na początku ciąży i czy odnotowałyście jakiś znaczny jej spadek?
Temperatura z 36,77 spadła mi do 36,45 (jeszcze jest ponad linią podstawową- różnica 0,4 st) i się wystraszyłam, że to może oznaczać koniec mojej 3 tygodniowej ciaży
W ogóle polecacie mierzenie temp? czy sobie odpuścić? -
nick nieaktualnyJa mierzyłam jeszcze kilka dni po zrobieniu testu, ale dosłownie może z tydzień.. Dałam sobie spokój, wahania temperatury są takie, że zwariować można, a z ciążą okazało się, że wszystko ok także Tobie też to radzę, jeśli zrobiłaś test i wyszedł pozytywnie, to teraz tylko czekać trzeba kochana jak nie ma plamień, krwawień, silnych bóli - to mi się wydaje, że powinno być ok. Powodzenia!
-
Ja mierzyłam może kilka tygodni po zapłodnieniu ale tak stresowałam się nawet najmniejszym spadkiem, ze za namową dziewczyn z forum rzuciłam termometr w kąt:) I wiem jedno, że tempka nie jest wyznacznikiem, ze wszystko jest źle lub że na pewno jest ok.
-
moni_c ja równiez miałam spadek temperatury we wczesnej ciąży z 37 na 36,7 pomimo brania duphastonu! przestraszyłam się bardzo. Poszłam do lekarza i lekarz powiedział, że takie wahania się zdarzają powiedział, że ważne, aby temperatura była ponad linią podstawową potem kazał mi przestać mierzyć dzięki Bogu dziś jestem już w 3 miesiącu ciąży tak więc spokojnie! i przestań mierzyćMoje Kochane Małe Szczęście :*
-
Zgadzam sie z dziewczynami, nie ma sensu sie stresowac. Ja mierzylam do 9 tyg ciazy, czyli dosc dlugo, ale mam bardzo rowna temp, wiec nie mialam powodow do zmartwien. Lekarz mi powiedzial, ze jek temp jest ponad linia podstawowa to wszystko jest ok, gorzej jak spadnie ponizej podstawowej. Chyba lepiej odstawic termometr i cieszyc sie ciaza:)
Destiny80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. Ja mierzę temperaturę, ponieważ chcę zajść w ciążę.. Okres spóźnia mi się dopiero 2 dni, a temperatura spada, jednak jest wyższa niż zazwyczaj. 7 i 8 dnia po owulacji miałam duży wzrost temperatury, a teraz od 3 dni mi spada, ale np. (mierzę codziennie o 4:30) 7 dnia miałam 36,75 ; 8 dnia 36,8 ; a potem zaczęła spadać.. 9dzień: 36,65 ; 10dnia 36,60 a dzisiaj 36,55... Nie wiem co o tym myśleć.. nadal temperatura jest powyżej kreski, bo 36,30 tam jest kreska..
Martwię się, a testu boję się zrobić.. skoro temperatura spada.. Czy jest możliwe że jestem w ciąży?? A może jajeczko się zagnieździło, ale nie utrzymało... Pomóżcie.. -
Paulinko u mnie byla tempka 36,6 i nawet nie sadzilam ze jestem w ciazy bo mialy byc podwyzszona a jednak..trudno mi powiedziec bo najlepszym najprostszym sposobem jest zrobic test tydzien po terminie miesiaczki..wiec tylko tyle moge ci pomoc..poza tym mierzylam elektronicxnym bo wydalal mi sie dokladniejszy jak rteciowy..
-
nick nieaktualny
-
Paulinka, u mnie temperaturka byla podwyzszona caly czas, ale podobno dopiero ponad 18 dni podwyzszonych temperatur swiadczy o ciazy (nie pamietam czy to rzeczywiscie jest 18), ale to chyba nie jest zawsze regula - u mnie to wygladalo bardzo ksiazkowo -widzialam z tempki, kiedy jajeczko sie zagniezdzilo.
Co do testu...czemu boisz sie zrobic???ja bym nie wytrzymala, podziwiam Cie ja robilam testy na 2 tyg przed spodziewana miesiaczka haha - zrobilam az 3 w roznych odstepach czasu i zaden nic nie pokazal (nawet po supermarketach robilam w toalecie ,juz nic nie mowiac mezowi-widocznie cos przeczuwalam).Ostatni 4 test zrobilam chyba w dzien spodziewanej miesiaczki, albo dzien po -podobno wowczas sa duze szanse ,ze wskaze ciaze i u mnie wskazal 2 kreski:-)
Co do termometru, to mialam najpierw taki tradycyjny tylko zamiast rteci byl jakis alkohol i pewnego razu nie dalo sie strzasnac tempki i do wyrzucenia urzadzenie.pozniej korzystalam z elektronicznego, ale on nie jest tak do konca dokladny wedlug mnie.
ostatecznie kupilam w aptece termometr owulacyjny -taki duzy bardzo z powiekszona skala przeznaczony tylko do tych celow -drogi ,bo okolo 100 zl kosztowal ,ale bardzo dobry. -
Pati ja tez robilam po owulce testy chyba ze 3albo 4 i negatyw,negatyw w dniu miesiaczki tez zrobilam ale w poludnie wiec tez nagatyw.wkurzylam sie emocje opadly no i 4,5dni po terminie zrobila i hurra.mam fotke testa do tej pory.radosc i strach haha
patti lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Pati ja tez robilam po owulce testy chyba ze 3albo 4 i negatyw,negatyw w dniu miesiaczki tez zrobilam ale w poludnie wiec tez nagatyw.wkurzylam sie emocje opadly no i 4,5dni po terminie zrobila i hurra.mam fotke testa do tej pory.radosc i strach haha
to my patrycje mamy jednak jakies wspolne cechy .dodam jeszcze, ze z tego stresu zniszczylam jeden test ciazowy -wpuscilam mocz tam gdzie jest miejsce na odczyt testu haha:-)pasia27, PatiKo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, nawet nie wiecie jak się cieszę, że Was tu mam Jestem na początku, po trzecim pozytywnym teście, czekam na wyniki bety (moje drugie kreski były słabo widoczne, ale były). No i dziś rano zaczęłam się martwić temperaturą, bo z 37,2 spadła do 36,9. Z tego co czytam, nie musi być to zły objaw, więc kamień z serca
Chowam termometrWiola25 lubi tę wiadomość