X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Spadek % wzrostu BHCG
Odpowiedz

Spadek % wzrostu BHCG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monstera258 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, moja pierwsza ciąża, rok starań (Długie nieregularne cykle 35-43... zdarzało się i 53, PCOS, Hashimoto. ), od 4 miesięcy odpuszczone starania i niespodzianka. Mdłości, zawroty głowy, ból brzucha, ból kręgosłupa - zrobiłam test i II. Wg miesiączki 6/7 tydz. wg mnie 4/5 to potwierdza beta.
    Szok i radość. Ale zaraz po tym paniczny starach.
    Pierwsza beta 33 po 24 h 51 ( przyrost 48h 182%)
    Kolejna po 48h 119 (przyrost 156%)
    Kolejna po 48h 253 (przyrost 112%)
    Zmartwiło mnie to, że ten przyrost % spada.
    Zrobiłam progesteron 7,8 - dziś wizyta u gina. Nic jeszcze nie widać, zakaz robienia bety i denerwowania się, duphaston 3x1.
    Powiedzcie mi czy to normalne, że ta beta nie przyrasta procentowo cały czas tak samo? Wiem,że jest powyżej 66% więc git ale martwi mnie ta tendencja spadkowa.

19.09.2024 II
    07.10.2024 <3
  • Ms22 Znajoma

Wysłany: 27 września 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak dzisiaj sytuacja?
    U mnie też pierwszy przyrost duży, drugi mniejszy I zastanawiam się, czy wszystko w porządku...

Starania od 2020 r.

👱‍♀️ endometrioza 3st.
    👱‍♂️ obniżone parametry nasienia 2%, 1%, zabieg na żylaki+ suplementacja - 6%

13.09.24 pierwszy transfer 3dniowego cl.8.1
    15.09.24 ❄️❄️❄️❄️❄️
    22.11 💔 Aniołek 10tc/12tc
  • Zosia1313 Nowa

Wysłany: 27 września 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam!

Jestem w 7(6+5) tygodniu. Nie daje mi spokoju jedna kwestia dotyczaca przyrostu hcg w tym momencie. Podobno nie będzie już rosło tak, jak na początku. Otoz byłam dzisiaj na becie i wyszła mi 67403,78, a w środę 52257.00 wzrost 30%. Wcześniejszy o 56% ,natomiast na początku rosła bardzo ładnie. Wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu i nie ukrywam,że trochę zaczynam świrować. Na usg bylam na samym poczatku i był tylko pecherzyk z ciałkiem. Pierwsza ciąża 1,5 roku temu okazała się biochemiczna. Czy któraś z Was też miała takie przyrosty? Czy to "normalne"? Z góry dziękuję ❣️

• Faelwen90 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tak wysokiej becie to już nie ma sensu jej badać i się niepotrzebnie kłóć...
    Betę sprawdzą się co 48 godzin, ale na początku ciąży i tyle.
    Przy tak wysokiej miarodajne jest USG, więc cierpliwie poczekaj do wizyty u ginekologa.

preg.png
  • Monstera258 Debiutantka

Wysłany: 7 października 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ms22 wrote:
    Hej, jak dzisiaj sytuacja?
    U mnie też pierwszy przyrost duży, drugi mniejszy I zastanawiam się, czy wszystko w porządku...

Przepraszam ,że tak późno ale gdzieś przeoczyłam Twój post.
    Ja jestem po wizycie, od 25.10 nie robiłam bety, dziś na USG 6 tydzień i od razu było widać serduszko <3 i wszystko jest w porządku.
    Domyślam się, że od ostatniej bety 25.10 musiała nieźle urosnąć, bo było 350.
    Jednak nie ma co panikować :)

19.09.2024 II
    07.10.2024 <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ