X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Spadek % wzrostu BHCG
Odpowiedz

Spadek % wzrostu BHCG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monstera258 Debiutantka

Wysłany: 25 września 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, moja pierwsza ciąża, rok starań (Długie nieregularne cykle 35-43... zdarzało się i 53, PCOS, Hashimoto. ), od 4 miesięcy odpuszczone starania i niespodzianka. Mdłości, zawroty głowy, ból brzucha, ból kręgosłupa - zrobiłam test i II. Wg miesiączki 6/7 tydz. wg mnie 4/5 to potwierdza beta.
    Szok i radość. Ale zaraz po tym paniczny starach.
    Pierwsza beta 33 po 24 h 51 ( przyrost 48h 182%)
    Kolejna po 48h 119 (przyrost 156%)
    Kolejna po 48h 253 (przyrost 112%)
    Zmartwiło mnie to, że ten przyrost % spada.
    Zrobiłam progesteron 7,8 - dziś wizyta u gina. Nic jeszcze nie widać, zakaz robienia bety i denerwowania się, duphaston 3x1.
    Powiedzcie mi czy to normalne, że ta beta nie przyrasta procentowo cały czas tak samo? Wiem,że jest powyżej 66% więc git ale martwi mnie ta tendencja spadkowa.

19.09.2024 II
    07.10.2024 <3
  • Ms22 Znajoma

Wysłany: 27 września 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak dzisiaj sytuacja?
    U mnie też pierwszy przyrost duży, drugi mniejszy I zastanawiam się, czy wszystko w porządku...

Starania od 2020 r.

👱‍♀️ endometrioza 3st.
    👱‍♂️ obniżone parametry nasienia 2%, 1%, zabieg na żylaki+ suplementacja - 6%

13.09.24 pierwszy transfer 3dniowego cl.8.1
    15.09.24 ❄️❄️❄️❄️❄️
    22.11 💔 Aniołek 10tc/12tc
  • Zosia1313 Nowa

Wysłany: 27 września 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam!

Jestem w 7(6+5) tygodniu. Nie daje mi spokoju jedna kwestia dotyczaca przyrostu hcg w tym momencie. Podobno nie będzie już rosło tak, jak na początku. Otoz byłam dzisiaj na becie i wyszła mi 67403,78, a w środę 52257.00 wzrost 30%. Wcześniejszy o 56% ,natomiast na początku rosła bardzo ładnie. Wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu i nie ukrywam,że trochę zaczynam świrować. Na usg bylam na samym poczatku i był tylko pecherzyk z ciałkiem. Pierwsza ciąża 1,5 roku temu okazała się biochemiczna. Czy któraś z Was też miała takie przyrosty? Czy to "normalne"? Z góry dziękuję ❣️

• Faelwen90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tak wysokiej becie to już nie ma sensu jej badać i się niepotrzebnie kłóć...
    Betę sprawdzą się co 48 godzin, ale na początku ciąży i tyle.
    Przy tak wysokiej miarodajne jest USG, więc cierpliwie poczekaj do wizyty u ginekologa.

age.png
  • Monstera258 Debiutantka

Wysłany: 7 października 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ms22 wrote:
    Hej, jak dzisiaj sytuacja?
    U mnie też pierwszy przyrost duży, drugi mniejszy I zastanawiam się, czy wszystko w porządku...

Przepraszam ,że tak późno ale gdzieś przeoczyłam Twój post.
    Ja jestem po wizycie, od 25.10 nie robiłam bety, dziś na USG 6 tydzień i od razu było widać serduszko <3 i wszystko jest w porządku.
    Domyślam się, że od ostatniej bety 25.10 musiała nieźle urosnąć, bo było 350.
    Jednak nie ma co panikować :)

19.09.2024 II
    07.10.2024 <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ