WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Spedek wagi bez wymiotów
Odpowiedz

Spedek wagi bez wymiotów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • patixx Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny zaczęłam troszkę się niepokoić, gdyż w ciągu max 1,5 tyg spadło mi 2 kg ( które wcześniej przybrałam ) . Jestem w 12 tygodniu ciąży, od samego początku nie pojawiły się żadne wymioty. Czy którą z was miała wciązy taki nagły nie wyjaśniony spadek wagi ?

MalutkaEve lubi tę wiadomość

• rudaa Nowa

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 9 tyg ciąży, od samego początku chudnę, nie mam wymiotów, ale mam mniejszy apetyt i cały czas dużo piję wody. Myślę, że to normalne, jakbym przed ciążą tak mało jadła i tak dużo piła też z pewnością bym schudła. Nie ma co się przejmować. Już niedługo tak przybierzemy na wadze, że będziemy tęsknić za tymi wcześniej utraconymi kilogramami:)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja schudlam 4 kg w ciagu miesiaca, wymiotow nie bylo tylko mdlosci i spadek apetytu.

zuu lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Kam Nowa

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 6 tygodniu, nie mam mdłości a za to duży apetyt. Zupełnie na opak.

Aneti lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw sie na poczatku tak jest. Super ze masz apetyt ja nie moglam jesc wogole przez miesiac, o lykaniu witamin nie wspominajac. Jak jesztonie ma czym sie martwic:)

MalutkaEve lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadek wagi to normalna rzecz :)
    ja najpierw przybrałam 3 kg, a teraz spadłam o 1,5 kg.

mój lekarz mnie uprzedzał, że tak może być :)
    a jem jak najęta, więc nie wiem gdzie się to podziewa :P

• moremi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem skąd to się bierze- dzięki fasolce w I trymestrze następuje wzrost metabolizmu o około 25 %. Ja co prawda dopiero od tygodnia cieszę się fasolka, ale już schudlam o 1 kg.

dojrzała, weronika86 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dużą nadwagę jestem w 6 tyg i zgubiłam kilo, oby Kropek dalej nakręcał mi metabolizm.

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam wymioty juz prawie od miesiaca i zgubilam 3kg. Nie mam ani apetytu ani nic mi nie smakuje, jem bo musze cos jesc, ale nie jest to zbyt wiele, jedzenie tez mnie meczy. Kto by pomyslal... ;)

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dwóch poprzednich ciążach nie miałam żadnych mdłości ani wymiotów , a w tej to się chyba zaczęło. Mdłości mnie męczą ,a schudnąć to bym chciała

• Z Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) jestem w drugiej dlugo oczekiwanej ciazy :) musze powiedziec, ze jest calkiem inna od poprzedniej, jednak glowna rzecza, ktora mnie martwi to moj spadek wagi , to moj 6 tydzien ciazy, na brak apetytu nie narzekam wrecz jestem pod wrazeniem ,juz na poczatku ciazy mialam duza niedowage a do tego teraz zaczelam chudnac? Zaznacze ze niemam porannych nudnosc.

Kamila
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też spadła waga, dziwnie to wygląda na wykresie w BBF bo zamiast iść w góre idzie w dół, ale to rzeczywiście pewnie wina zwiększonego metabolizmu, na dodatek mam cały czas temperaturę zew. 37 lub więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja schudłam jakieś 3kg od jakiegos czasu troszke idzie w górę....wymiotów nie mama

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 6 tygodniu ciąży i nie chudnę. Boję się właśnie, że szybko przytyję, bo muszę w zasadzie jeść co chwilę. w innym razie tak mnie rzuca, że nie jestem w stanie funkcjonować. Zawsze myślałam, że jak mdli to nie można nic zjeść, ale w ciąży jak widać jest zupełnie inaczej. Co godzinę ssie mnie w żołądku i robi mi się strasznie niedobrze. Zupełnie nie wiem co robić....Teraz ważę 49 kg, ale martwi mnie , że przy takim jedzeniu zbyt szybko przybiorę na wadze...Poradźcie jak macie jakiś pomysł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 19:19

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku jadlam ale juz mnie odrzuca od wszystkiego i nie mam apetytu tylko wode litrami pije! I mdłosci mnie męczą .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:27

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie tez chudne, wazylam sie na poczatku cyklu ciazowego i bylo 76kg teraz w 41/42dc jest 5 kilo mniej...nie wiedzialam ze fasola stymuluje metabolizm, myslalam ze to metformina w moim przypadku...jem duzo, nie mam mdlosci jeszcze ani wymiotow.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wymiotowałam a schudłam 3kg. Ale to przez brak apetytu. Niby jestem głodna ale zamiast zjeść coś treściwego to zjadam brzoskwinie,jabłko,banana.. Stałe posiłki mi raczej nie wchodzą. Zupy ewentualnie no i spadło mi 3kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 11:33

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lece z wagi mam apetyt powraca ale jem mniej i tylko to na co naprawdę mam ochote ,teraz suszona kiełbaska i pomodor i buleczka w moim jadlospisie i zupa brokulowo kalafiorowa :)zupki moge jesc ,dziś mam ochote na łazaneczki:)mmmm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:31

• ema30 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to naprawdę początek, a przez tydzień kilogram schudłam. Jem często, ale mało. Inaczej jestem zła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 21:58

va5bol2a9palyzvw.png
  • Arsenka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem w 7 t.c i przybrałam 2 kg :/ trochę mnie to martwi bo jem normalnie nie objadam się jakoś... bo mam mdłości ... więc z kąd taki przyrost aż 2 kg? :/

1usae6ydjd52jq0r.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ