X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Sposób na mdłości!
Odpowiedz

Sposób na mdłości!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Trisska Znajoma

Wysłany: 6 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja codziennie też tylko mam mdłości i ciągle wymiotuję... dziś pomógł mi... pączek :P a tak serio to gin mi przepisał Prevomit, zobaczymy czy pomoże :P niby to właśnie na mdłości i wymioty :)

3jgxol2aj69homjq.png
  • mareczkowa Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój pierwszy wieczór porządnych mdłości. Chyba zjadłam za dużo białej kiełbasy :P
    Mam nadzieję, że mięta pomoże. Mam wrażenie, że zebrało mi się meeeega beknięcie, a beknąć nie idzie.

p19u3e3keqh6k6fi.png
    3jvzanlilcl7l3tn.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaczęłam mdłości od szóstego tygodnia i tak czekam calymi dniami az mi sie zachce jesc. Rano ledwo wmuszam kawałek chleba a tez jestem na leroxie i musze czekac 30min azcos zjem
    A dzis na kolacje musialam zjesc sloik ogórków kiszonych..najlepiej jest mi zaraz po jedzeniu i wypiciu herbaty. Rano przegotowana woda z cytrynka i jest troche lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 20:34

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mareczkowa mamy termin na ten sam dzień ;)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mdłości przez ostatnie dwa tygodnie, nie umiałam nic jeść. 4 dni temu mąż kupił mi uwaga...Actimel. Codziennie piłam po jednym i od dwóch dni jem normalnie a o mdłościach zapomniałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pomagają trochę krakersy i świeże powietrze, ale najchętniej bym sie wtedy położyła, a nie zawsze jest okazja.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno migdały pomagają, okłady zimne na głowę, i to co dziewczyny pisały czyli wit c i imbir. Rano warto wypić szklaneczkę przygotowanego siemienia lnianego bo pomaga przy trawieniu co ma związek z mdłościami. Ma też kwasy omega 3 potrzebne w ciąży. I po przebudzeniu krakers lub suchy chleb trzymany przy łóżku. Odstawić cytrusy, herbaty, z mlekiem też ostrożniej...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć ostatnio jak piłam sok z pomarańczy i herbatę z cytryna to było mi trochę lepiej, na razie nie wymiotuje, ale czuje sie złe, a ponoć potem ma byc jeszcze gorzej:(

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D potem będzie lepiej bo organizm się przyzwyczai. Jesteś przy końcówce I trymestru. W II odżyjesz :)

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ