X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr styczniowe pozytywne wieści :) kto dołączy???
Odpowiedz

styczniowe pozytywne wieści :) kto dołączy???

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja 04.01 zobaczyłam II kreski :) już raz poroniłam.Nie byłam jeszcze u gina i bety nie robiłam.1 wizyte mam 20,01. Jak wróce od gina na pewno podzielę się informacjami :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis kolejny test i 2 kreski, chyba to jednak prawda...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fela123 ja jestem po 2 poronieniach i tez jeszcze gina nie odwiedzilam, o becie myslalam zeby w piatek zrobic, ale chyba poczekam na poniedzialek.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monogra wrote:
    JustyśkaG, jagoodkaka - Gratulacje!! :)

Anda - jutro obieram wynik bety hcg mam nadzieje że prawidłowo wzrasta... i będzie cos widać :) wiem żeby zobaczyć serduszko pewnie za wcześnie i będę musiała troszkę poczekać... czekałam 3 lata na dwie kreski to i dwa tygodni poczekam:) pewnie to będą najdłuższe dwa tygodnie...
    miłego dnia!
    A dziękuję, dziękuję :)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a który to tydzień? Kochana nic się nie martw... Brdzie dobrze napewno

relgh371oy0mp19n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    początek 6tygodnia... mam duże zagrożenie poronienia...

• aisha Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dowiedziałam się również 10 stycznia :) beta potwierdziła.Wizytę mam dopiero 11 lutego bo lekarz stwierdził, że wtedy będzie już pewność że będzie widać dzidzię.Dziwi mnie to trochę bo w poprzedniej ciąży już w 6 tygodniu byłam na usg a teraz jakoś tak długo mam czekać no ale ok jak tak ma być to niech będzie, chociaż wolałabym wcześniej mieć pewność że wszystko jest dobrze.

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Na wstępie gratuluję wszystkim mamom. Ja się wczoraj dowiedziałam po długiej batalii o dziecko :)

Mama nadzieję, ze ciąża przebiegnie nam wszystkim nudno!!!
    Pozdrawiam

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Anda Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_p gorąco Ci życzę żeby wszystko było ok. Może po prostu przesunęła Ci sie ovulka i zaszłaś później.... Oby tak było. Ja byłam wczoraj u endokrynologa i chce Wam o tym napisać, bo powiedziała mi cos ważnego, a wcześniej lekarze mówili, że wszystko ok. Otóż na początku ciąży bardzo ważna jest tarczyca. Ja TSH miałam około 2,92, ale F4 zupełnie przyzwoite, więc mój lekarz uznał że wszystko ok. A endokrynolog stwierdziła w USG, ze mam za małą o 1/3 tarczycę i jeszcze jakiś stan zapalny. Więc muszę brać euthyrox. Endokrynolog powiedziała, że z powodu niedoboru hormonów tarczycy poronienia zdarzają się między 7 a 10 tyg. Ja miałam tak w zeszłym roku - i prawdopodobnie przez tarczycę. Dlatego warto ja zbadać u specjalisty, bo czasami wyniki w normie nie oznaczają, że jest wszystko ok jak na ciążę. Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki.

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy Taką nadzieję to nasze 1 maleństwo więc się boimy no i oczywiście panikujemy jak wszyscy młodzi rodzice:)

• Bubbles24 Nowa

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:D Wczoraj zrobiłam test(z drugiego siusiania) i wyszły dwie krechy, powtórzyłam po 3 godzinach na teście innej firmy i też są II :D Strasznie się cieszę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze:)

dv686gq.png
    Fi-Bu - Filcowe buciki z filcu dla niemowląt
    https://www.facebook.com/pages/Fi-Bu/471849152897171?fref=ts
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dwie kreseczki mam od 10 stycznia. Po siedmiu miesiącach starań o dzidzię w grudniu się poddałam, a tu masz :))
    Powodzenia Wam wszystkim życzę!

Kama_p tak mi się przypomniało, że moje pierwsze dziecko też na usg było tydzień za małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 11:01

zuZic lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

I dla mnie styczen był szczęśliwym miesiącem, więc dołączam :) termin na 25 wrzesnia, do lekarza na pierwsze usg ide 28 stycznia, mam nadzieje bedze zarodek widac :)

3 testy pozytywne, 2 bety po 48 godzinach przyrost 145 % więc wydaje sie ok wszystko:)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) to i ja się dołączę :) Pierwszy test zrobiłam 16.01 z niedowierzaniem zrobiłam drugi a jeszcze dla pewności 18.01 zrobiłam trzeci i były to już bardzo wyraźne dwie kreseczki:). Teraz tylko zostało umówić się do ginekologa. Moim problemem jest tylko to że od jakiegoś czasu mieszkam w Sztokholmie i nie mam tutaj żadnego ginekologa :( więc muszę po prostu wybrać się do polecanego przez znajomą. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam wszystkie Szczęśliwe kobietki :)

thiki0a.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, moje dwie kreseczki pojawiły się wczoraj! Poleciałam oczywiście na betę, a za godzinę będę znała jej wynik!!!
    Odczuwam bóle podbrzusza, czasem ból jakby miesiączkowy, ale mam nadzieję, że to nic groźnego ;)
    Powiedzcie mi jak to jest z wizytami u gina tzn. czy powinnam już teraz pędzić, lecieć, czy poczekać do przyszłego tygodnia, czy jeszcze później?

IK lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas niestety się nie udało... 4 lekarzy mówiło że ciąża a po kolejnym usg nasze bobo "zniknęło":(...

Trzymam za was kciuki żeby było wszystko w porządku:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kochane,

nie udzielałam sie ale byłam z Wami od listopada 2012.
    W końcu sie udało!:) szczęśliwy styczeń i dwie kreseczki:)

pozdrawiam ciepło:)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Jestem tu nowa, pierwszy cykl starania się i dzisiaj druga blada krecha, a wczoraj jeszcze nic nie było :o za tydzień w czwartek pierwsza wizytka według OM to 4t4d, będzie to moje drugie maleństwo ,bo mam już 11miesięcznego synka :)
    Pozdrawiam :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anda Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama-p przykro mi bardzo. Pozdrawiam Cię mocno i nie wiem co właściwie można napisać :(

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • youngwife Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja testowałam w poniedziałek, dziś mija dzień mojej miesiączki i na szczęście nic, wyniki bety dopiero jutro... Nie mogę się już doczekać. Z objawów mam narazie brak apetytu, bolesne piersi i ból podbrzusza, właśnie taki jak na @.
    MOI ja do lekarza idę dopiero 31 żeby mógł coś tam zobaczyć
    <3

ckai3e3kalhcpcyh.png
    uc8gxzdv3gjvky8v.png

2fwahqvkjevdeqvl.png[/u
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ