X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Test ciazowy
Odpowiedz

Test ciazowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oliwa Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

W poniedzialek wczesnym popoludzniem zrobilam test ciazowy wyszedl wyrazny wczoraj slabsza druga kreska dzis zrobilam i jest taka sama czym to moze byc spowodowane? jak to mam rozumiec ?niewiem co myslec

Oliwa
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana jeżeli robiłaś testy różnych firm o różnej czułości kreski mogą wychodzić różne, jeżeli jesteś przed terminem @ to będą blade bo hcg jest niskie. zrób betę, za 48 h powtórz i ciesz się ciążą :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Carisma Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób test z krwi po prostu. Będziesz miała odpowiedź.

• Oliwa Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    kochana jeżeli robiłaś testy różnych firm o różnej czułości kreski mogą wychodzić różne, jeżeli jesteś przed terminem @ to będą blade bo hcg jest niskie. zrób betę, za 48 h powtórz i ciesz się ciążą :)
    Jestem po terminie @

Oliwa
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia mi nawet po terminie wychodziła blada kreska :-) najpewniejszy 100% będzie wynik z krwi :-)

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwa wrote:
    Jestem po terminie @

U mnie testy ciążowe jeszcze jakieś 4 dni po terminie @ wychodziły bardzo niewyraźne (druga kreska widoczna ale ledwo ledwo), a jestem już w 26tc :) Warto zrobić test z krwi, zwracaj też uwagę na czułość testu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób betę i powtórz wynik za 48h. Wtedy będziesz miała czarno na białym.
    Intensywnością kreski się nie przejmuj, co firma to inaczej się pokazuje. Zrób jutro/pojutrze z porannego moczu, powinna być coraz bardziej ciemniejsza.
    Powodzenia, trzymam kciuki! <3

• Oliwa Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byla cuemniejsza ;)

Oliwa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ