Tetno plodu
-
Hej. Jestem w 9tyg, lekarka powiedziała ze maluszek rozwija się bardzo dobrze. Zmartwiłam się jednak w domu bo mam wpisane w kartę tetno płodu 72/'. Dwa tyg temu na usg było napisane 144. Dzis nie dostalam wydruku. Czy lekarz mogła mi nie powiedzieć ze coś jest nie tak? A może to pomyłka, wpisała moje tetno nie w tą kratkę, bo moje tez badała.
-
Witaj Kizia, na pewno wszystko jest w porządku, z pewnością lekarka omyłkowo wpisała takie tętno gdyż gdyby maluszek miał takie tętno to na pewno by Ciebie o tym poinformowała, jak mój maluszek miał niskie tętno w pierwszej kolejności zostałam o tym poinformowana i nie było żadnych niedomówień - jak coś się dzieje niedobrego w tym wypadku jeżeli występuje bradykardia to lekarze nie mówią że wszystko jest ok tylko przedstawiają jak wygląda sytuacja, ale dla pewności przedzwoń albo umów się do niej żeby skorygowała błędna wartość FHR. Pozdrawiam, nie ma czym się martwić tak jak powiedział lekarz, każdy popełnia omyłki, a nieraz wpisać coś w te rubryki to wyzwanie:)
Kizia1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-