toksoplazmoza
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Wracam do tematu, bo właśnie wróciłam z wizyty u ginekologa. Dostałam skierowanie na toxoplasme gondii IgG awidność.
Dostałam też skierowanie do poradni chorób zakaźnych.
Mój lekarz stwierdził, że albo to pomyłka w badaniach albo mam toksoplazmozę.
Normalnie załamka. Skąd się to ciulostwo wzięło -
Nie wiem czy ktoś obserwuje ten wątek, ale może kiedyś w przyszłości ktoś będzie miał podobne problemy do moich.
Ciąg dalszy mojej historii jest taki, że dzisiaj miałam wizytę w poradni chorób zakaźnych i powtórzone badania w laboratorium referencyjnym. Badania pokryły się z tymi które miałam wczoraj.
Dostałam antybiotyk Rovamycyna.
Dostałam także skierowanie do poradni patologii ciąży.
W moim przypadku na podstawie wykonanych badań nie można wykluczyć pierwotnego zakażenia Toxoplasmą. Gdybym miała kiedyś zrobione badania na Toxoplasmę można by było to porównać, ale w życiu nie miałam robionych takich badań. Jest też szansa, że mogłam już kiedyś chorować na Toxoplasmę, bo przeciwciała utrzymują się w organizmie latami.
W każdym razie muszę trzymać się dobrej myśli, że na tym etapie ciąży szansa, że coś przedostało się do płodu jest niska. Nic więcej już nie poradzę. Muszę być dobrej myśli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca, 14:19
Holibka, kknn, Rysia☺️ lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj odebrałam wyniki badań na toxoplasmę z laboratorium referencyjnego.
Przeciwciała anty-Toxo IgG - 745
Awidność anty Toxo IgG 61,3 %
Wyniki różnią się od tych, które miałam robione dzień wcześniej. Różnica jest duża, ale w każdym z badań użyto innej metody diagnostycznej.
Za dwa tygodnie powtórka badań.
Rysia☺️ lubi tę wiadomość
-