X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ustające objawy 6 tydzień
Odpowiedz

Ustające objawy 6 tydzień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Karolna9 Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2024, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dzisiaj w końcu doczekałam się wizyty u lekarza.
    Ogólnie strasznie się martwiłam, bo jak pisałam wcześniej nie miałam za bardzo objawów. 21 lipca pojawiły się pierwsze delikatne mdłości i trwają tak do dziś. Obchodzi się bez wymiotów, ale delikatne mdłości, zmęczenie i cięższe piersi plus delikatne sutki, więc objawów jest więcej. U lekarza ginekolog potwierdziła ciążę, jednak powiedziała, że dla niej ta ciąża jest o tydzień młodsza, według aplikacji i wyliczeń moich powinnam być w 6t1d, lekarka powiedział, że dla niej jest to 5 tydzień, a że mam długie cykle około 35 dni, to prawdopodobnie zapłodnienie nastąpiło później. Jest pęcherzyk i ciałko żółte i powiedziała, że zarodek jest, ale jest tak maleńki około 2mm, że jeszcze nie jest w stanie określić, gdzie on jest, bo są dwie maleńkie kropki i to będzie jedna z nich. Niby wszystko okej jak na ten moment i mam się nie martwić i nie sprawdzać bety, bo tylko się będę stresowała. Podobno wszystko okej, ale jednak zawsze stres, bo myślałam, że usłyszę dziś serduszko (tak pokazywała aplikacja), a tutaj zarodek ledwo co widoczny :p najważniejsze, że jest. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie za mnie kciuki

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolna9 wrote:
    Hej :)
    Dzisiaj w końcu doczekałam się wizyty u lekarza.
    Ogólnie strasznie się martwiłam, bo jak pisałam wcześniej nie miałam za bardzo objawów. 21 lipca pojawiły się pierwsze delikatne mdłości i trwają tak do dziś. Obchodzi się bez wymiotów, ale delikatne mdłości, zmęczenie i cięższe piersi plus delikatne sutki, więc objawów jest więcej. U lekarza ginekolog potwierdziła ciążę, jednak powiedziała, że dla niej ta ciąża jest o tydzień młodsza, według aplikacji i wyliczeń moich powinnam być w 6t1d, lekarka powiedział, że dla niej jest to 5 tydzień, a że mam długie cykle około 35 dni, to prawdopodobnie zapłodnienie nastąpiło później. Jest pęcherzyk i ciałko żółte i powiedziała, że zarodek jest, ale jest tak maleńki około 2mm, że jeszcze nie jest w stanie określić, gdzie on jest, bo są dwie maleńkie kropki i to będzie jedna z nich. Niby wszystko okej jak na ten moment i mam się nie martwić i nie sprawdzać bety, bo tylko się będę stresowała. Podobno wszystko okej, ale jednak zawsze stres, bo myślałam, że usłyszę dziś serduszko (tak pokazywała aplikacja), a tutaj zarodek ledwo co widoczny :p najważniejsze, że jest. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie za mnie kciuki

No i super! Gratulacje ❤️ jeśli chodzi o ciąże, to moja tez jest tydzień młodsza niż z OM, bo miałam później owulacje i na pierwszym usg nie usłyszałam serduszka, ale widziałam jak bije 🥰 trzymam kciuki za nasze kolejne wizyty ❤️

preg.png
  • Karolna9 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat. wrote:
    No i super! Gratulacje ❤️ jeśli chodzi o ciąże, to moja tez jest tydzień młodsza niż z OM, bo miałam później owulacje i na pierwszym usg nie usłyszałam serduszka, ale widziałam jak bije 🥰 trzymam kciuki za nasze kolejne wizyty ❤️

Dziękuję ❤️ również trzymam kciuki :) ja nic nie widziałam, bo ta kropeczka była taka maleńka, że ledwo widoczna na USG i były dwie kropeczki i ginekolog powiedziała, że jedna z tych kropek to dzidzia. Kolejna wizyta 12 sierpnia i wtedy lekarka powiedziała, że już musi być słychać serce, więc czekam i się stresuje, ale liczę, że wszystko jest okej ❤️

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ