X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr wasza opinia beta i pierwsze badanie 4 tydz
Odpowiedz

wasza opinia beta i pierwsze badanie 4 tydz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dorisss Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem wszystko prawidłowo, ja również po usg jestem, moja ciąża troszeczkę starsza od Twojej tzn 5 tyg i 3 dni i też jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Zarodek będzie widoczny niebawem :-). Zazwyczaj pojawia się jak jest skończone pełne 6 tc, czasami nawet skończone 8.
    U mnie beta wyższa, dziś 28 tys ale beta ma bardzo duże widełki. Ważniejszy od ilości jest przyrost.
    Jakie masz tsh? Moje też podwyższone jak na ciążę i biorę eythyrox 50 i 25 na zmianę.

Mój Wielki Cud!!!
    Oliś, 06/2016 - 3710g, 56 cm - CC 38+4 tc
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh mam 3,17 i mam ten sam lek co Ty - 50 - 1 raz dziennie :)

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Dorisss Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tsh 3,60 i w sumie przez przypadek się dowiedziałam. robiłam badanie tsh razem z pierwszą betą hcg. Nigdy nie miałam problemów z tarczycą, zawsze tsh miałam w granicach 1,5

Mój Wielki Cud!!!
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tsh też zrobiłam przy pierwszej becie. Coś mnie pokusił bo w sierpniu poronilam. Mam nadzieję ze leki za działają bo mam nich sporo - jeszcze jod, luteina i dwa inne. Na razie czuję się dobrze, Mam nadzieję ze dzidzia sie utrzyma. Kolejna wizytę mam 30. 11 :)
    Jak się wszystko uda to Dziadki dowiedzą się na boże narodzenie :)

hchydqk3h87tbykl.png

• Dorisss Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam sporo leków, łącznie z clexane w brzuch, bo też poroniłam. ja wizytę mam 20 i już nie mogę się doczekać , mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze

Mój Wielki Cud!!!
  • Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorisss koniecznie daj znać po! :-*

hchydqk3h87tbykl.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ