Wczesna ciąża, wzdęcia, ciągnięcie brzucha
-
Cześć, w niedzielę wyszedł mi pozytywny test ciążowy. W środę zrobiona beta wynik 217. Dziś wychodzi ze rowno 4 tydzień 0 dni. Wiem, że na brzuchu nie powinno być nic widać, a mój brzuch jest niesamowicie wzdęty od 3 dni. Mam wrażenie że jest dużo większy. Czy to normalne? Jak biorę ręce do góry czuje też ciągnięcie w brzuchu. Czy miała któraś z Was takie objawy? Czy jest się czym martwić? Pozdrawiam
-
Alexis1705 wrote:Cześć, w niedzielę wyszedł mi pozytywny test ciążowy. W środę zrobiona beta wynik 217. Dziś wychodzi ze rowno 4 tydzień 0 dni. Wiem, że na brzuchu nie powinno być nic widać, a mój brzuch jest niesamowicie wzdęty od 3 dni. Mam wrażenie że jest dużo większy. Czy to normalne? Jak biorę ręce do góry czuje też ciągnięcie w brzuchu. Czy miała któraś z Was takie objawy? Czy jest się czym martwić? Pozdrawiam
Wątpię, żeby było się czym martwić. Ja na tym etapie miałam okropne wzdęcia i skurcze macicy związane z jej powiększaniem się. Raczej nic się nie dzieje, ale jeżeli coś Cię martwi to lepiej skonsultować z ginekologiem.Alexis1705 lubi tę wiadomość
-
Waflut wrote:Wątpię, żeby było się czym martwić. Ja na tym etapie miałam okropne wzdęcia i skurcze macicy związane z jej powiększaniem się. Raczej nic się nie dzieje, ale jeżeli coś Cię martwi to lepiej skonsultować z ginekologiem.
Dziękuję za odpowiedź. Troszkę mnie uspokoiłaś. Wszędzie piszą że brzuch powinien wyglądać tak jak zawsze, a mój jest jak balonik. To pierwsza ciąża, więc na każdym kroku są wątpliwości. Mam nadzieję, że po wizycie u ginekologa po 6 tygodniu troszkę się uspokoję. -
Alexis1705 wrote:Dziękuję za odpowiedź. Troszkę mnie uspokoiłaś. Wszędzie piszą że brzuch powinien wyglądać tak jak zawsze, a mój jest jak balonik. To pierwsza ciąża, więc na każdym kroku są wątpliwości. Mam nadzieję, że po wizycie u ginekologa po 6 tygodniu troszkę się uspokoję.
Spokojnie Z naturalnych metod mi na wzdęcia pomaga herbata ziołowa mięta + rumianek. Możesz sama spróbować pić kilka dni i zobaczyć czy coś się zmieni. -
Alexis1705 wrote:Cześć, w niedzielę wyszedł mi pozytywny test ciążowy. W środę zrobiona beta wynik 217. Dziś wychodzi ze rowno 4 tydzień 0 dni. Wiem, że na brzuchu nie powinno być nic widać, a mój brzuch jest niesamowicie wzdęty od 3 dni. Mam wrażenie że jest dużo większy. Czy to normalne? Jak biorę ręce do góry czuje też ciągnięcie w brzuchu. Czy miała któraś z Was takie objawy? Czy jest się czym martwić? Pozdrawiam
Szczerze sama też się zastanawiałam wczoraj na tym samym. Tyle, że jestem tydzień dalej 😁
Zauważyłam, że nie mogę wciągnąć brzuchaMamusiu... Jestem Twoim promykiem nadziei, ukrytym w gwiazdach i snach. Twoje serce mnie już zna. Niech Twoja bezgraniczna miłość przegoni każdą trudność. Aż w końcu przytulisz mnie do swojego serca. -
Waflut wrote:Można są zioła, których należy unikać, ale te są bezpieczne.
Super, dziękuję za porady 😃 Dziś zaparzę rumianek i mam nadzieje ze będzie lepiej 😊
Jak widać jest nas więcej, więc myślę że faktycznie wszystko w porządku i pewnie niedługo te wzdęcia miną 🙉 -
Z tego co jeszcze mogę wam polecić na początek, to nie dopuszczajcie do skurczy macicy (bóli „miesiączkowych „). Na początku miałam takie silne, że składało mnie w pół i robiło się ciemno przed oczami. Lekarz kazał natychmiast zacząć brać nospe i brałam ją w sumie do końca 1 trymestru. Tłumaczył, że któryś z kolei mocny skurcz może dosłownie „zgnieść” pęcherzyk z zarodkiem. Jak boli brzuch - nospa jest bezpieczna
-
Waflut wrote:Z tego co jeszcze mogę wam polecić na początek, to nie dopuszczajcie do skurczy macicy (bóli „miesiączkowych „). Na początku miałam takie silne, że składało mnie w pół i robiło się ciemno przed oczami. Lekarz kazał natychmiast zacząć brać nospe i brałam ją w sumie do końca 1 trymestru. Tłumaczył, że któryś z kolei mocny skurcz może dosłownie „zgnieść” pęcherzyk z zarodkiem. Jak boli brzuch - nospa jest bezpieczna
Dziękuję za poradę, dobrze wiedzieć. Rozumiem że chodzi o takie mocne skurcze? Ja póki co czuje takie lekkie bóle, dużo lżejsze niż miesiączkowe 😊 -