X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesna ciąża, wzdęcia, ciągnięcie brzucha
Odpowiedz

Wczesna ciąża, wzdęcia, ciągnięcie brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alexis1705 Znajoma

Wysłany: 4 lipca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, w niedzielę wyszedł mi pozytywny test ciążowy. W środę zrobiona beta wynik 217. Dziś wychodzi ze rowno 4 tydzień 0 dni. Wiem, że na brzuchu nie powinno być nic widać, a mój brzuch jest niesamowicie wzdęty od 3 dni. Mam wrażenie że jest dużo większy. Czy to normalne? Jak biorę ręce do góry czuje też ciągnięcie w brzuchu. Czy miała któraś z Was takie objawy? Czy jest się czym martwić? Pozdrawiam

• Waflut Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    Cześć, w niedzielę wyszedł mi pozytywny test ciążowy. W środę zrobiona beta wynik 217. Dziś wychodzi ze rowno 4 tydzień 0 dni. Wiem, że na brzuchu nie powinno być nic widać, a mój brzuch jest niesamowicie wzdęty od 3 dni. Mam wrażenie że jest dużo większy. Czy to normalne? Jak biorę ręce do góry czuje też ciągnięcie w brzuchu. Czy miała któraś z Was takie objawy? Czy jest się czym martwić? Pozdrawiam

Wątpię, żeby było się czym martwić. Ja na tym etapie miałam okropne wzdęcia i skurcze macicy związane z jej powiększaniem się. Raczej nic się nie dzieje, ale jeżeli coś Cię martwi to lepiej skonsultować z ginekologiem.

Alexis1705 lubi tę wiadomość

age.png
  • Alexis1705 Znajoma

Wysłany: 4 lipca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Wątpię, żeby było się czym martwić. Ja na tym etapie miałam okropne wzdęcia i skurcze macicy związane z jej powiększaniem się. Raczej nic się nie dzieje, ale jeżeli coś Cię martwi to lepiej skonsultować z ginekologiem.

Dziękuję za odpowiedź. Troszkę mnie uspokoiłaś. Wszędzie piszą że brzuch powinien wyglądać tak jak zawsze, a mój jest jak balonik. To pierwsza ciąża, więc na każdym kroku są wątpliwości. Mam nadzieję, że po wizycie u ginekologa po 6 tygodniu troszkę się uspokoję.

• Waflut Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Troszkę mnie uspokoiłaś. Wszędzie piszą że brzuch powinien wyglądać tak jak zawsze, a mój jest jak balonik. To pierwsza ciąża, więc na każdym kroku są wątpliwości. Mam nadzieję, że po wizycie u ginekologa po 6 tygodniu troszkę się uspokoję.

Spokojnie :) Z naturalnych metod mi na wzdęcia pomaga herbata ziołowa mięta + rumianek. Możesz sama spróbować pić kilka dni i zobaczyć czy coś się zmieni.

age.png
  • Alexis1705 Znajoma

Wysłany: 4 lipca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli miętę i rumianek można spokojnie pic? Wiem, że rumianek działa rozkurczowo. 😊

• Niczka20 Znajoma

Wysłany: 4 lipca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:

Szczerze sama też się zastanawiałam wczoraj na tym samym. Tyle, że jestem tydzień dalej 😁

Zauważyłam, że nie mogę wciągnąć brzucha

Mamusiu... Jestem Twoim promykiem nadziei, ukrytym w gwiazdach i snach. Twoje serce mnie już zna. Niech Twoja bezgraniczna miłość przegoni każdą trudność. Aż w końcu przytulisz mnie do swojego serca.
  • Alexis1705 Znajoma

Wysłany: 4 lipca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczka20 wrote:
    Szczerze sama też się zastanawiałam wczoraj na tym samym. Tyle, że jestem tydzień dalej 😁

Zauważyłam, że nie mogę wciągnąć brzucha

Ja mam dokładnie to samo. Nie da się go wciągnąć 😅 Myślę nad tym rumiankiem i mięta może coś pomogą.

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 ja dziś na teście zobaczyłam dwie kreseczki ❤️ poleciałam na betę - 273 🥰 tez boli mnie brzuch jak na okres, jest wzdęty i tez wertuję forum. Czyli chyba nie ma się czym martwić 😄

Katix026 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    Czyli miętę i rumianek można spokojnie pic? Wiem, że rumianek działa rozkurczowo. 😊

Można :) są zioła, których należy unikać, ale te są bezpieczne.

age.png
  • Alexis1705 Znajoma

Wysłany: 5 lipca, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Można :) są zioła, których należy unikać, ale te są bezpieczne.

Super, dziękuję za porady 😃 Dziś zaparzę rumianek i mam nadzieje ze będzie lepiej 😊

Jak widać jest nas więcej, więc myślę że faktycznie wszystko w porządku i pewnie niedługo te wzdęcia miną 🙉

• Waflut Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co jeszcze mogę wam polecić na początek, to nie dopuszczajcie do skurczy macicy (bóli „miesiączkowych „). Na początku miałam takie silne, że składało mnie w pół i robiło się ciemno przed oczami. Lekarz kazał natychmiast zacząć brać nospe i brałam ją w sumie do końca 1 trymestru. Tłumaczył, że któryś z kolei mocny skurcz może dosłownie „zgnieść” pęcherzyk z zarodkiem. Jak boli brzuch - nospa jest bezpieczna :)

age.png
  • Alexis1705 Znajoma

Wysłany: 5 lipca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Z tego co jeszcze mogę wam polecić na początek, to nie dopuszczajcie do skurczy macicy (bóli „miesiączkowych „). Na początku miałam takie silne, że składało mnie w pół i robiło się ciemno przed oczami. Lekarz kazał natychmiast zacząć brać nospe i brałam ją w sumie do końca 1 trymestru. Tłumaczył, że któryś z kolei mocny skurcz może dosłownie „zgnieść” pęcherzyk z zarodkiem. Jak boli brzuch - nospa jest bezpieczna :)

Dziękuję za poradę, dobrze wiedzieć. Rozumiem że chodzi o takie mocne skurcze? Ja póki co czuje takie lekkie bóle, dużo lżejsze niż miesiączkowe 😊

• Waflut Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    Dziękuję za poradę, dobrze wiedzieć. Rozumiem że chodzi o takie mocne skurcze? Ja póki co czuje takie lekkie bóle, dużo lżejsze niż miesiączkowe 😊

Tak, chodzi o takie mocniejsze

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ