X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Wczesny okres, przeczucie.
Odpowiedz

Wczesny okres, przeczucie.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Martyma96 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Męczy mnie pewna sprawa. Ostatnia miesiączkę miałam 11 lipca. Trwała tyle co zawsze kolo4-5 dni tyle że był skapy i bezbolesny. Już wtedy bardzo się dziwnie czułam bo byłam potwornie senna dosłownie w pracy nie mogłam wysiedziec. Potrafiłam Przespać 12 goszin w dzień posiedzieć chwilę całą noc spać i rano być zmęczona w pracy. Mdlilo mnie ba zapach potraw w pracy. Nie mogłam znieść tego zapachu. Ale Odrzuciłam myśl o ciąży bo przecież miałam okres. Po tygodniu znowu wróciła mi myśl o ciąży bo straszne zaweoty głowy i inne takie rzeczy się że mną działy niż Dotychczas. No czułam się innaczej. 2 sierpnia zaczęły się plamienia i rozkrecil się okres gdzie powinnam go dostać dopiero wczoraj a zawsze miałam jak w zegarku. Bardzo mnie to zaciejawilo dlaczego. W dodatku skończył się dopiero wczoraj ten okresm trwał dłużej niż zwykle wydaje mi się że twn upał tak wpłynął na mnie. wczoraj wybrałam się z chłopakiem na zakupy. Jak jechaliśmy samochodem i gwałtownie przyspieszal nagle wszystko stawało mi w gardle. Jedzenie z mc Donalda jak raz na jakiś czas uwielbialam zjeść tak teraz myślałam że jest zepsute! Frytki wszystko było dziwne z posmakiem metalu. Chciałam napić się piwa. Myślę kurde znowu zepsute! Znowu ten metal w ustach nie mogłam przełknąć po prostu. Dzisiaj po okresie a Brzuch ciągnie kości lonowe mnie bolą wzdec takich dostałam i gula w gardle. Naczytalam się o ciąży gdzie można mieć okres do 3-4 miesięcy.
    Wybaczcie że się tak rozpisalam ale chciałam żeby było jasno.
    I Uprzedzam że się nie statalam o dziecko, nie zabezpieczamy się tylko przerywany stosunek i znam tylko długość swoich cykli że zawsze jak w zegarku. Co o tym myślicie. Bo czuje ze coś jest nie tak. Nie tak jak zawsze. Wiem że lekarzami nie jesteście ale jaka jest wasza opinia na ten temat co o tym myślicie.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może być różnie, ale po prostu zrób test, a jak chcesz mieć 100% pewności to zrob bete z krwi

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze przy takich objawach powinnas zrobic test,a noz cos zaskoczylo:) i koniecznie daj znac jaki wynik:)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem dlaczego po prostu nie zrobisz testu ?

Martika87 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martyma96 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    zrobiłam test w poludnie i jak ten pasek szedl to pojawila sie wyrazna druga kreska normalnie i potem jak juz wszystko sie ze tak powiem rozlalo w swoje strone to ta kreska zanikla i widac bardzo malutenki cien... znowu w kropce jestem . coz trzeba leciec po drugi test... a brzuch jak ciagnal tak dalej ciagnie...

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuć zdjęcie testu, ocenimy.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrzuc foto popatrzymy razem wszystkie:) i zrob ten drugi test

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak tam? Jest ta druga kreseczka?:)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciekawiła i sobie poszła :P

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Martyma96 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki dziewczyny ale w pracy nie moge sie zalogowac na telefonie cos :( zrobilam zdjecie testu ale nic na zdjeciu nie bylo widac tak wiec do kosza i bez podatrywania sie bo szalu mozna dostac :) zaraz sie ubeiram ide po test i robie dam wam znac od razu przed praca napewno:) nie nastawiam sie na nic bo roznie moze byc. a wczoraj jeszcze chyba zapalenie pecherza dostalam bo ciagle do toaletyt co 20 minut . non stop parcie, wysiusialam sie i dalej mi sie chcialo a ani nie bolalo ani nie pieklo jak zawsze. pokrecony ten moj organizm strasznie;D

• Martyma96 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pusto...

• darra991 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh.. przykro mi..ale to siusianie tez jest zastanawiajace.. ja mimo wszystko chyba jeszcze za kilka dni jesli te objawy beda sie utrzymywaly zrobilabym bete.

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrob z krwi i bedziesz wiedziec na 100%

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Martyma96 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dajecie nedzieje :) ale no dziwne ze to tak sie sklada wszystko. nie chce w paranoje popadac po prostu ale nie raz slyszalam ze ktos testowal ,testowal i nic a po dluzszym czasie nagle szok dwie krechy:)

• darra991 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wlasnie tak czasem bywa:) tyle ze ja juz bym nie robila testu tylko poszla zrobic z krwi bete. Wtedy wszystko od razu wyjdzie☺

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • nowinka92 Nowa

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich usmiech.gif Otóż mój mąż patrzy na mnie już jak na wariatkę. Kochamy się bez zabezpieczenia już jakieś dobre pare lat ale zazwyczaj był to stosunek przerywany, a od dwóch miesięcy już tak nie uważamy usmiech.gif Cykle mam 28 dniowe jak w zegarku, praktycznie co do godziny. Okres spóźnia mi się 3 dzień. Dziś robiłam wieczorem test i negatywny (nawet bledziutkiej kreseczki). Od kilku dni mam temperature 37-37.3 boli mnie brzuch czasem jak na @ a czasem inaczej. Jest mi niedobrze kilka razy dziennie tak od czasu kiedy powinna być @. I co dziwne bolą mnie tylko sutki, a zawsze bolały całe piersi. Śluzu mam bardzo mało biało żółtego jednak na pewno nie jest to infekcja. Co o tym myślicie bo nie wiem czy to tylko moja wyobraźnia czy możliwe żeby testy się myliły. usmiech.gif
    Pozdrawiam

nowinka92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wczesna ciąża (niskie stężenie bety) i testy nie wykryły. Czekaj albo zrób badanie krwi :) trzymam kciuki !

nowinka92 lubi tę wiadomość

• nowinka92 Nowa

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do poniedziałku jak nie przyjdzie zrobię jeszcze jeden rano: ) no kurczę ciężko tak o tym nie myśleć najchętniej rovilabym test codziennie

nowinka92
  • Martyma96 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny czekam do miesiaczki. zobaczymy nie testuje na razie nie wiem czemu ciagle brzuch boli ,dzien w dzien taki napiety jest kluje troszke. Mam duzo stresu teraz bo prace zmienilam wiec nie wiem o co chodzi. moze cos jest. jedynie co to ciagle chce mi sie spac i zero koncentracji nie moge sie skupic na nowej pracy :(

• nowinka92 Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wcześniej nie ma sensu ja też testowalam kilkukrotnie i bez efektu szkoda kasy i nerwów. Też jestem zmęczona w tym tygodniu 2 razy zaspalam do pracy co mi się nigdy nie zdążyło :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 10:22

nowinka92
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ