wrzesień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzena782 wrote:Mam zwolnienie bo od 4 grudnia byłam przygotowywana do In Vitro , ale leki które miały mi wychodować duża ilość pęcherzyków wychodowaly tylko 1 i nie było sensu robić całej procedury dla jednego pęcherzyka wiec dostałam Zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie gdy miałam ostatnia wizytę by zobaczyć czy pęcherzyk urósł okazało się ze było ich aż 4:)) dostałam zastrzyk i tak o to Naturalnym Sposobem Jesteśmy w ciąży . i zwolnienie od 15.01 już dostanę ciążowe .
Mam prace fizyczna . Lekarz zabrania
Piękna historia cudnie zakończona 2 kreseczkami:) jejku, ależ natura potrafi nas pięknie zaskakiwać
taka ja, Marzena782 lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj także odebrałam wynik ciąża na sto dwa! Jednak przeczucia mnie nie myliły. Dziś była powtórka, wyniki wieczorem. Teraz pozostało umówić się do lekarza i myślę że na usg już coś powinno być widać. Ciężko mi tylko określić który tydz, OF wyliczył 7 tydz i 6 dni ale wynik bety jest spory bo 83237.0 mlU/ml. Czy jest któraś na podobnym etapie ciąży? Jaki miałyście wynik?
Nuteczka91 lubi tę wiadomość
-
nadulek wrote:Cześć dziewczyny. Wczoraj nieplanowane 2 kreski VI ciąża a w domu 2 córki 12 i 3 lata. Jak zwykle mega stres czy mówić mężowi i zmieniać powoli plany życiowe czy czekać na dalszy ciąg wydarzeń
Ja bym jak najbardziej podzieliła się z mężem nowiną myślę że się ucieszy.. jak to mój mąż powtarza 'dzieci nigdy za wiele' głowa do góry! będzie dobrzenadulek lubi tę wiadomość
-
gosia.kak wrote:Piękna historia cudnie zakończona 2 kreseczkami:) jejku, ależ natura potrafi nas pięknie zaskakiwać
Dziękuje tym bardziej ze tyle pat starań !
Pierwszy strzał ! i żołnierze bez problemu dały radę
W sama wigilie Potwierdziliśmy Ciąże !4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
zuza88 wrote:10 stycznia idę na kolejną wizytę z kompletem wyników badań krwi jakie lekarz zlecił i wtedy usg
Coś słyszałyście o tym leku duphaston? Bo ja nigdy tego nie brałam
Ja brałam przez pół ciąży poprzednim razem dają go na podtrzymanie ciąży bądź przy niskim progesteronie -
Marzena782 wrote:Mi po żadnym leku który biorę nic nie jest
Lecz objawy ciąży owszem
Bolące piersi , zgada w nocy , bezsenność , senność za dnia .
To może zbieg okoliczności z tym bólem bo w sumie przeszło mi
Ja też coś nie mogę spać w nocy, ciągle się kręcę i wieczorem zaczęła pojawiać się delikatna zgaga. -
taka ja wrote:Ja brałam przez pół ciąży poprzednim razem dają go na podtrzymanie ciąży bądź przy niskim progesteronie
Tak tak wiem Lekarz mówił, że mój progesteron nie jest zły ale nie jest szałowy dlatego zalecił 1/2 tabletki dziennie. Lepiej zapobiegać niż ma się coś stać.taka ja lubi tę wiadomość
-
Ja chyba też się mogę przywitać i przypisać na wrzesień. Termin wyznaczony OF na 14 września. Test zrobiony we wtorek (26dc) pokazał negatyw a zrobiony dziś (30 dc) pokazał po 2 minutach lekka 2 kreskę, która nieco się wzmocniła po chwili. Beta zrobiona dziś 31,1 malutka i mam obawy czy wszystko w porządku.
III. 2016r - początek starań
VI.2017r. - Gameta Gdynia
Jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna
08.01.2018 - cb
09-12.2018 3podejscia IUI
04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
17.07.2019 - start IVF krótki protokół
29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
14.02.2022 -5 FET-10dpt-262,5 U/I, 12 dpt-603 U/I, 16 dpt-3162,9 U/I, 22 dpt-24847,9 U/I, 26dpt-55594,4 U/I
22.03.2022 jest ❤️ CRL 1,63cm
11.04.2922 CRL 4,2cm
23.06.2022 USG połówkowe - wszystko ok - chłopiec 452gr. -
zuza88 wrote:To może zbieg okoliczności z tym bólem bo w sumie przeszło mi
Ja też coś nie mogę spać w nocy, ciągle się kręcę i wieczorem zaczęła pojawiać się delikatna zgaga.
U mnie właśnie ta zgaga strasznie silna nigdy tak nie miałam .
Ale wyczytałam ze szklanka zimnego mleka wypita ja raz POMAGA
No i proszę , mi pomaga jak narazie
4,5 roku starań
-
elinkagd wrote:Ja chyba też się mogę przywitać i przypisać na wrzesień. Termin wyznaczony OF na 14 września. Test zrobiony we wtorek (26dc) pokazał negatyw a zrobiony dziś (30 dc) pokazał po 2 minutach lekka 2 kreskę, która nieco się wzmocniła po chwili. Beta zrobiona dziś 31,1 malutka i mam obawy czy wszystko w porządku.
Hej Gratulacje zrob betę po 48 h i zobacz na Of kalkulatorze czy dobrze wzrasta
Bo po 1 wyniku nie możemy nic powiedzieć .
Jeszcze raz moje gratulacje ❤️zuza88 lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
-
Karincia wrote:Widzę że 6 września będzie szał na porodówkach
Ja też mam oznaczony termin porodu na 6.09Marzena782, Nuteczka91, zuza88 lubią tę wiadomość
2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
Hej dziewczynki , słuchajcie wczoraj miałam trochę stresu , pies mojej mamusi zdechł i nie co mocno płakałam .
Przed tym wszystkim na kolacje zjadłam 2 kanapki „ ciemne pieczywo , sałata , szynka , pomidor ,ogórek , dzień wcześniej jadłam to samo i nic mi nie było .
Jak się już uspokoiłam na nogach od strony wewnętrznej zauważyłam krostki oraz na rękach od strony pach tak ,ze ,nie swędzą wogole .
Czy to może być czynnik nerwów ? Czy raczej tego ,ze coś zjadłam ?4,5 roku starań
-
Marzena782 wrote:Hej dziewczynki , słuchajcie wczoraj miałam trochę stresu , pies mojej mamusi zdechł i nie co mocno płakałam .
Przed tym wszystkim na kolacje zjadłam 2 kanapki „ ciemne pieczywo , sałata , szynka , pomidor ,ogórek , dzień wcześniej jadłam to samo i nic mi nie było .
Jak się już uspokoiłam na nogach od strony wewnętrznej zauważyłam krostki oraz na rękach od strony pach tak ,ze ,nie swędzą wogole .
Czy to może być czynnik nerwów ? Czy raczej tego ,ze coś zjadłam ?
Marzena czy powiększa Ci się ta wysypka? Jakieś jeszcze objawy? Jeśli będzie Cię to niepokoić to wybierz się chociaż do lekarza rodzinnego. Może to być jakiś czynnik alergiczny ale sama nie wiem.